اجاره نامه موقوفه قراردادی است که بین مالک قانونی یک ملک موقوفه (معمولاً تولیتچی یا نماینده آن) و شخصی که قصد اجاره آن ملک را دارد (مستأجر) منعقد میشود. ملک موقوفه ملکی است که توسط فردی وقف شده و درآمد حاصل از آن صرف امور خیریه یا مواردی که در وقفنامه مشخص شده است، میشود.
نمونه اجاره نامه موقوفه
مؤجر: موقوفه: شادروان سیف الدوله به تصدی اداره اوقاف و امور خیریه …… به نمایندگی آقای …… برابر معرفی نامه شماره ……
مستأجر: خانم …… فرزند …… دارای شماره شناسنامه شماره …… صادره از حوزه …… متولد …… مقیم …….
و به ضمانت: آقای …… فرزند …… دارای شماره شناسنامه …… صادره از حوزه …… متولد …… مقیم ……
مورد اجاره: عرصه شش دانگ پلاک …… فرعی از …… اصلی از موقوفه شادروان سیف الدوله واقع در بخش ۱ …… به مساحت …… متر مربع که محدود به حدود اربعه: زیر:
شمالاً به طول …… متر پی به پی باقیمانده …….. ؛ جنوباً به طول …… متر پی به پی باقیمانده مزبور
شرقاً به طول …… متر پی است به کوچه بیست متری؛ غرباً به طول …… متر پی در پی باقیمانده نامبرده که به رؤیت مستأجر رسیده و اقرار به تصرف آن نموده، و صرفاً به منظور یک واحد مسکونی به اجاره داده شد.
مدت اجاره: …… سال خورشیدی از تاریخ ……. لغایت …… که مبلغ اجاره بها ….. ریال از قرار سالی / ماهی …… ریال که مستأجر متعهد است در آخر هر سال / ماهی در قبال قبض رسمی مؤجر پرداخت نماید.
شروط و تعهدات:
1. مستأجر حق دارد در مورد اجاره با هزینه شخصی احداث اعیانی نموده و آن را به نام خود ثبت داده و سند مالکیت اخذ نماید.
2. مستأجر ملزم و مکلف است که در ظرف مدت یک سال از تاریخ تنظیم سند شروع به احداث و عملیات ساختمانی نماید. در غیر این صورت مؤجر علاوه بر دریافت مال الاجاره از تاریخ تنظیم سند میتواند برای بقیه مدت سند اجاره را فسخ نماید.
3. مستأجر متعهد است در سررسید هر قسط اجاره بهای همان قسط را بپردازد و در صورت تأخیر و انقضای مدت یک ماه اختیار فسخ در بقیه مدت برای مؤجر خواهد بود.
4. مستأجر حق واگذاری مورد اجاره را کلاً یا جزئاً قبل یا بعد از احداث اعیانی بدون موافقت کتبی مؤجر به هیچ نحوی از انحاء حتی به عنوان وکالت یا صلح حقوق امثال آن به غیر را ندارد.
5. مستأجر متعهد است در پایان مدت اجاره به مدت یک ماه نسبت به تجدید سند اجاره طبق نظر کارشناسی اقدام نماید. در صورت اعمال و استنکاف اجرت المثل اجاره را برابر نظریه کارشناس منتخب مؤجر پرداخت نماید.
6. مستأجر حق تغییر و تبدیل محل مسکونی به محل کسب ندارد مگر با موافقت مؤجر
7. مستأجر با علم و آگاهی کامل از کم و کیف مورد اجاره اقدام به تنظیم سند اجاره نموده و متعهد گردید که هرگونه ادعایی درباره نحوه بهره برداری مورد اجاره و امثال آن پیش بیاید خود شخصاً پاسخگو باشد.
8. هرگاه بنا به تشخیص مؤجر: اعتبار ضامن سلب شود، مستأجر متعهد است ظرف مدت یک ماه از تاریخ اخطار کتبی مؤجر ضامن معتبر دیگری را معرفی نماید. در صورت تخلف مستأجر از پرداخت مال الاجاره حق اقدام قانونی علیه هر یک از مستأجر و ضامن را منفرداً متفقاً دارد.
9. تخلف از هر یک از شروط این سند موجب اختیار فسخ سند در بقیه مدت برای مؤجر خواهد بود، و مستأجر مکلف است اجاره بها را تا تاریخ تخلیه طبق نظر کارشناس منتخب مؤجر پرداخت نماید.
10. مستأجر تعهد مینماید. که در موقع انتقال اعیانی احداثی با اجور معرفه عرصه و پذیره متعلقه را با رعایت آئین نامه و مقررات اوقافی پرداخت کند و موافقت کتبی موقوفه را به تنظیم سند اجاره به مستأجر جدید جلب نماید. این سند در اوراق شمارههای ……، و ……، و …… تنظیم گردید قبض حق التحریر به شماره …… صادر و تسلیم گردید مبلغ حق التحریر و بها اوراق طی فیش شماره ……. به حساب …… واریز شده است.
به تاریخ …… شمسی محل امضاء