جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
مدت زمان عدم تمکین زن
لیست محتوای این صفحه

مدت زمان عدم تمکین زن برای اثبات چقدر است؟ سوالی که ممکن است برای مردی که تصمیم دارد! من باب عدم تمکین عام و یا خاص) همسر خود را طلاق دهد و یا او را از گرفتن نفقه محروم کند، پیش آید. اینکه این مدت چقدر است؟ موضوعی پیچیده بوده و حسب مورد با توجه به شرایط هر پرونده متغیر می باشد. اما بایستی گفت که این مدت باید به اندازه ای باشد که مرد در شرایطی قرار بگیرد که عدم تمکین زوجه و ترک منزل، مشکلاتی را برای او به وجود آورده باشد تا خواسته وی مبنی بر طلاق من باب عدم تمکین پذیرفته شود. در این محتوا حقوقی سعی داریم، مفصلا این موضوع را بررسی کنیم. شما می‌توانید از طریق راههای ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با گروه وکلای ایران دادگستر در تماس باشید.

🔗بیشتر بخوانید : آزمایش عدم تمکین

چه مدت زمانی برای اثبات عدم تمکین زن کافی است؟

صریحاً نمی توان گفت چه مدت زمانی برای اثبات عدم تمکین زن کافی است؟، چرا که ممکن است ترک منزل و عدم تمکین برای چند هفته و یا چند ماه کوتاه نیز شرایطی را ایجاد کند که ادامه زندگی را برای مرد غیر ممکن سازد. لذا اثبات مدت زمان عدم تمکین زن، با توجه به شرایط خاص هر پرونده و نظر قاضی صادر کننده حکم متغیر است. اما به طور کلی، باید گفت زمانی عدم تمکین زن به عنوان دلیلی برای طلاق پذیرفته می شود که طولانی باشد. مثلا چند هفته، چند ماه به گونه ای که زوجه حاضر به بازگشتن به زندگی مشترک و منزل زوج نباشد و مرد در شرایطی قرار بگیرد که ادامه زندگی برایش دشوار شود. که در اینجا می تواند من باب عدم تمکین زن و اثبات ادعای خود مبنی بر ترک منزل و تمکین نداشتن وی خواستار طلاق و ندادن حقوق مالی زوجه از جمله نفقه باشد.

🔗بیشتر بخوانید : مهریه زن در صورت عدم تمکین چگونه محاسبه می‌شود؟

زمان چه تاثیری در پرونده های تمکین دارد؟ 

مدت زمان عدم تمکین زوجه، متغیر بوده و بستگی به نظر قاضی و شرایط پرونده دارد. به طور کلی، اگر مدت عدم تمکین طولانی باشد و قاضی تشخیص دهد که ادامه زندگی برای مرد غیرقابل تحمل شده و زن بدون عذر موجه  منزل را ترک کرده است، دادگاه به خواسته مرد، مبنی بر طلاق ترتیب اثر داده و آن را می پذیرد؛ همچنین زوجه را از دریافت نفقه محروم می سازد. اما در جایی که زوجه دلایل موجه برای ترک منزل داشته باشد و علی رغم، مدت طولانی از زوج تمکین نکرده باشد، درخواست طلاق رد شده  و زن ناشزه تلقی نمی شود و مرد ملزم است که نفقه او را بپردازد. در غیر این صورت این حق برای زن وجود دارد که به علت پرداخت نکردن نفقه از مرد شکایت کند. به بیان ساده تر، برای اینکه درخواست طلاق من باب عدم تمکین زوجه، از سوی مرد پذیرفته شود، می بایست غیر موجه بودن عدم تمکین و طولانی بودن مدت ثابت شود. به گونه ای که ادامه زندگی را برای زوج مشقت آور سازد. تا قاضی ادعای زوج را بپذیرد و عدم تمکین زوجه را تایید کند.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان

در مسائل حساس خانوادگی، یک تصمیم اشتباه می‌تواند عواقب طولانی‌مدت داشته باشد؛ مشورت با وکیل خانواده اولین گام هوشمندانه است.

دادگاه چه مدت زمانی را برای اثبات عدم تمکین کافی می داند ؟ 

قانون‌ گذار، صریحاً اشاره ای به مدت زمان عدم تمکین زن نداشته است و پذیرفتن عدم تمکین زوجه را حسب مورد با توجه به شرایط پرونده، به نظر قاضی واگذار کرده است. این گونه که دادگاه بررسی کند که آیا غیبت زن از منزل مرد موجه و قانونی است یا زوجه بدون دلیل موجه که در ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی به آن اشاره شده است، منزل را ترک کرده و ناشزه است. 

ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی بیان می دارد:  هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود.

طبق نص این ماده اگر دلایل غیر موجه باشد و زوجه بدون عذر قانونی منزل را ترک کرده باشد و این مدت طولانی باشد به گونه که مرد را در شرایط مشقت آور قرار دهد، زن مستحق دریافت نفقه نبوده و مرد می تواند من باب عدم تمکین خواستار اجرای طلاق از دادگاه باشد. در غیر این صورت حتی طولانی بودن مدت هم عدم تمکین محسوب نشده و زوجه ناشزه تلقی نمی گردد‌. و دادخواست مرد مبنی بر عدم تمکین رد می گردد.

حضور بهترین وکیل تمکین در کنار شما می‌تواند شانس موفقیتتان را در دادگاه به‌طور چشمگیری افزایش دهد؛ همین حالا اقدام کنید.

چه مدت بعد از عدم تمکین زن، مرد می تواند مجدد ازدواج کند؟

در پاسخ باید گفت که قانون حمایت خانواده صریحاً به این موضوع اشاره نداشته است؛ اما عدم تمکین زوجه را یکی از دلایل موجه می داند که مرد به موجب آن می تواند دادخواست طلاق دهد و بدون اذن زوجه، اقدام به ازدواج مجدد کند. این مدت می تواند از چند هفته، چند ماه و یا یک سال باشد، چرا که زمان مشخصی وجود ندارد. بلکه تشخیص این موضوع به شرایط خاص هر پرونده و نظر دادگاه خانواده که صادر کننده حکم است، بستگی دارد. و در شرایطی که  غیبت زوجه از منزل زوج موجه بوده و قانون گذار او را ناشزه نداند، دادخواست زوج مبنی بر عدم تمکین را رد خواهد کرد. به طور کلی می توان گفت برای اینکه دادگاه، خواسته مرد مبنی بر عدم تمکین زن را بپذیرد و اجازه ازدواج مجدد، بدون رضایت زن را به مرد بدهد، می بایست مراحل و تشریفات ذیل صورت بگیرد. 

  • مرد می بایست برای کسب اجازه  برای ازدواج مجدد، دادخواست عدم تمکین را به دادگاه خانواده ارائه دهد‌. و با مدارک ثابت کند که زوجه منزل را ترک کرده است و به وظایف زناشویی خود عمل نمی کند.
  • در صورتی که دادگاه بررسی کند و مشخص شود که زن بدون دلیل موجه از انجام وظایف زناشویی یا برگشت به منزل خودداری کرده، او را ناشزه می‌ داند. و زن را مستحق دریافت نفقه نمی داند.
  • بعد از اینکه دادگاه، حکم قطعی در مورد عدم تمکین زن صادر کرد، مرد می‌ تواند از دادگاه بخواهد که اجازه ازدواج مجدد را صادر کند. اگر قاضی طی بررسی های لازمه ، تشخیص دهد  که زن بدون دلیل موجه تمکین نکرده و این عدم تمکین، ادامه زندگی را برای مرد دشوار کرده است، اجازه ازدواج مجدد را بدون رضایت زن اول صادر خواهد کرد.

سوالات متداول 

در چه شرایطی مرد میتواند به دلیل عدم تمکین زن، ازدواج مجدد کند؟

اگر در دادگاه ثابت شود که زن بدون عذر موجه از انجام وظایف زناشویی خودداری کرده و ناشزه است، این حق برای مرد وجود دارد که من باب عدم تمکین زوجه، از دادگاه درخواست اجازه ازدواج مجدد کند.

. مدت زمان لازم برای اثبات عدم تمکین چقدر است؟

قانون حمایت خانواده مدت مشخصی برای اثبات عدم تمکین زن تعیین نکرده است. اما به‌ طور کلی، این مدت می‌ تواند از چند هفته تا چند ماه یا حتی بیشتر متغیر باشد. تشخیص این موضوع به شرایط هر پرونده و نظر قاضی بستگی دارد.

اگر عدم تمکین زن ثابت شود، چه حقوقی را از دست می‌ دهد؟

زن در صورت اثبات عدم تمکین بدون دلیل موجه، حق دریافت نفقه را از دست می‌ دهد، اما همچنان حق مهریه و دیگر حقوق مالی خود را دارد.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *