جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
لایحه دفاعیه ایراد عدم صلاحیت قانون حمایت از خانواده
لیست محتوای این صفحه

در لایحه دفاعیه ایراد عدم صلاحیت قانون حمایت از خانواده؛ هنگامی که در یک پرونده خانوادگی، یکی از طرفین ادعا کند که دادگاهی که به پرونده رسیدگی می‌کند صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد، ایراد عدم صلاحیت مطرح می‌شود. این ایراد معمولاً بر اساس قانون حمایت از خانواده مطرح می‌شود و هدف از آن انتقال پرونده به دادگاه صالح دیگر است. لایحه دفاعیه‌ای که در پاسخ به این ایراد تنظیم می‌شود، باید دلایل قانونی و مستدلی را برای رد این ایراد ارائه دهد.

نمونه لایحه دفاعیه شکلی / جلسه اول رسیدگی ایراد عدم صلاحیت قانون حمایت از خانواده

نمونه لایحه دفاعیه شکلی / جلسه اول رسیدگی ایراد عدم صلاحیت قانون حمایت از خانواده

قاضی محترم شعبه …… دادگاه حقوقی ……

سلام علیکم؛

با احترام به وکالت از ناحیه خوانده آقای / خانم ……

در برابر دعوی مطروحه از طرف آقای / خانم ……

با عنوان خواسته: ایراد عدم صلاحیت / ماده ۱۲ قانون حمایت از خانواده

مقید به رسیدگی در وقت: …… ساعت: ……

به آگاهی می‌رساند، دعوی مبحوث فیه بدلایل آتى الذکر قابل استماع نمی­باشد.

بعنوان مقدمه از باب تلمذ مطالبی تسوید می‌گردد؛

عالی جناب حق امری اعتباری است، و هنگامی قابل تصور است که؛

اولاً، حوزه­ای از آزادی و مباحات تصور شود،

و ثانیاً این نوع از مباحات از منشأ معینی جعل شده باشد. بدین سان اگر عقل یکی از منابع جعل حق در فقه اسلامی تلقی شود لاجرم باید حوزه­ای به نام حوزه مباحات عقلی چونان حلقه­ی واسط عقل و حق تصویر شود.

ضمن حفظ این مقدمه و پوزش از تطویل، ایرادات شکلی دادخواست خواهان به شرح ذیل بوده بررسی و اجرای ماده ۸۸ ق.آ.د.م. مورد درخواست می­باشد:

عالی مقام وقتی زوجه به استناد ماده ۱۲ قانون حمایت خانواده یک بار از حق قانونی و اختیار خویش در انتخاب دادگاه صالح استفاده نموده باشد؛ این بدان معنی است که (تخییر) موضوع ماده ۱۲ قانون مرقوم اعمال شده و قانونی که مفاد آن تخییر بین یکی از دو چیز است به محض انتخاب یکی از آن دو توسط ذی حق، اعمال شده محسوب و اعمال حق نیز در مورد تخییر در انتخاب یک بار بیشتر قابل اعمال نیست؛

زیرا حق تغییر و انتخاب مجدد دادگاه نیازمند دلیل جدید است، و در این خصوص نص دیگری وجود ندارد؛ بالاخص اینکه قوانین و قواعد مربوط به صلاحیت محاکم نیز از جمله قوانین آمره است، و انتخاب دادگاه صلاحیت دار توسط زوجه باعث نفی و سلب صلاحیت از دادگاه دیگر میشود و نظم عمومی نیز اقتضا دارد که با اولین انتخاب، حق مربوط به انتخاب مرجع صلاحیت دار اعمال شده محسوب شود والا زوجه می­تواند با اعمال مکرر این حق، صلاحیت مراجع قضایی را به چالش بکشد رسیدگی و صدور قرار شایسته به انتظار است.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *