جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
دادخواست مطالبه زبان های عدول از ایجاب
لیست محتوای این صفحه

وقتی از “دادخواست مطالبه زبان های عدول از ایجاب” صحبت می‌کنیم، در واقع به دادخواستی اشاره داریم که فردی آن را علیه دیگری طرح می‌کند تا او را مجبور کند به وعده‌ای که قبلاً داده، عمل کند. این وعده معمولاً به صورت یک پیشنهاد یا ایجاب برای انجام کاری یا واگذاری چیزی مطرح شده است.

نمونه دادخواست مطالبه زبان‌های عدول از ایجاب

نمونه دادخواست مطالبه زبان‌های عدول از ایجاب

نمونه دادخواست مطالبه زبان های عدول از ایجاب

ریاست محترم دادگستری ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی به شماره سریال …… و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش می‌باشد.

نامه کتبی مورخ …… حکایت از مکاتبه خواندگان با شرکت موکل راجع به پیشنهاد فروش دستگاه ماشین …… دارد و از شرکت موکل خواسته شده تا ظرف ۱۰ روز از وصول ایجاب مراتب «‌قبولی‌» خود را اعلام دارد.

شرکت موکل نیز به واسطه این مکاتبه از انجام معامله با شرکت خودداری و مبلغ ریال بابت انصراف به حساب شرکت یاد شده واریز نموده است.

خواندگان قبل از اتمام موعد ۱۰ روزه با ارسال دورنگاری مراتب عدول از ایجاب خود را ارسال داشته‌اند.

در پاسخ موکل نیز با ارسال نامه کتبی در تاریخ و قبل از پایان مهلت ۱۰ روزه و قبل از زوال ایجاب مراتب قبولی را کتباً و رسماً خطاب به خواندگان اعلام و ارسال داشته است.

به موجب مستفاد از قانون مدنی:

مبنای نظریه جرم مدنی این قاعده عادلانه است که:

هیچ کس نباید از اقدام دیگری زیان ببیند (قاعده ضرر و لاضرار) و بر اساس اصل چهلم قانون اساسی هیچ کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر قرار دهد در نتیجه عدول از ایجاب تقصیر است، و کیفر مدنی آن الزام خواندگان به جبران زیان‌های ناشی از آن خواهد بود چه طرف قبول موکلین نمی‌توانند ادعا کنند که با وجود عدول از ایجاب پیش از قبول قرارداد واقع می‌شود ولی این حق را خواهند داشت زیان‌های ناشی از این اقدام را از دادگاه بخواهند چه نظم در معاملات ایجاب می‌کند که هیچ یک از دو طرف نتواند اعتماد مشروعی را که در دیگری به وجود آورده است. نادیده بگیرد.

لذا پیشنهادی که درباره آن مطالعه کافی نشده خود نوعی تقصیر است، و مبنای مسئولیت اعلام ایجاب است. نه عدول از آن و چون عدول از ایجاب نوعاً می‌تواند سوء استفاده از حق تعبیر گردد و سبب ضمان است، و امکان گرفتن خسارت در این قبیل دعاوی داوری عرف است، و دشوار است. بپذیریم عرف خواندگان را در عدول از ایجاب مقصر نشناسد؟!! چرا که بر اساس قانون تجارت و قاعده پذیرفته شده هر کس باید پایبند به گفتار خود باشد و این عرف بطور ضمنی بین طرفی نپذیرفته شده و قانون هم آن را منع نمی‌کند در نتیجه برای گرفتن خسارت هیچ نیازی به اثبات تقصیر گوینده ایجاب وجود نخواهد داشت چرا که تقصیر مستنکف از ایجاب مفروض است.

 

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به قواعد ارزشمند و فقهی «‌لا ضرر و لاضرار» «‌تسبیب» و مواد یکم و دوم قانون مسئولیت مدنی مصوب ۱۳۳۹ و مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ ق.آ.د.م.

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *