جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
دادخواست اعلام بطلان وصیت نامه
لیست محتوای این صفحه

دادخواست اعلام بطلان وصیت نامه، نوعی دادخواست حقوقی است که به منظور ابطال یک وصیت‌نامه و جلوگیری از اجرای آن طرح می‌شود. این دادخواست معمولاً توسط افرادی که از وصیت‌نامه متضرر شده‌اند یا معتقدند که وصیت‌نامه دارای ایراداتی است، مطرح می‌شود.

نمونه دادخواست اعلام بطلان وصیت نامه بعلت فوت موصی له قبل از وصیت

تنظیم دادخواست اعلام بطلان وصیت نامه بعلت فوت موصی له قبل از وصیت

نمونه دادخواست اعلام بطلان وصیت نامه بعلت فوت موصی له قبل از وصیت

ریاست محترم دادگستری ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی، و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش می‌باشد.

براساس گواهی حصر ورثه شماره …… مورخ …… تصدیری از حوزه …… شورای حل اختلاف …… خواندگان ردیف اول وراث حصری مرحوم آقای …… می‌باشند که در وصیت نامه مورخ …… بعنوان موصی له تعیین شده است.

و بر اساس مندرجات این گواهی، مشارالیه در تاریخ …… در اقامتگاه خود واقع در …… بدرود حیات گفته است.

براساس گواهی حصر ورثه شماره …… مورخ …… تصدیری از حوزه …… شورای حل اختلاف. …… موکل اینجانب جزو وراث مرحوم آقای …… به همراه خواندگان ردیف دوم می‌باشد.

وصیت نامه مورخ …… و گواهی حصر ورثه شماره …… مورخ …… حکایت از فوت مورث خواندگان ردیف اول بعنوان «‌موصی له‌» قبل از «‌قبول‌» وصیت دارد.

به موجب مستفاد از قانون مدنی:

قطع نظر از اینکه قبول کاشف است یا ناقل بر طبق قواعد عمومی قراردادها تنها طرف خطاب می‌تواند ایجاب را قبول نماید و فوت او مانع از تراضی خواهد شد چه وصیت عقد بوده و از ایجاب هیچ حق مالی در دارایی موصی له به وجود نمی‌آید تا به میراث برسد، و ایجاب یکی از اسباب ایجاد چنین حقی خواهد بود مضافاً در وصیت که تملیکی است. رایگان، موصی به شخصیت موصی له نظر دارد و ایجاب را برای او انشا می‌کند بنابراین تحلیل قبول وراث با زمینهایی که بوسیله موصی فراهم آمده منطبق نمی‌باشد. چه قبول موصی له یکی از ارکان وصیت تملیکی است، و قبل از آن هیچ انتقالی صورت نمی‌گیرد.

افزون بر آنچه گذشت:

و با وصفی که قانون مدنی دارد سکوت قانونگذار در چنین مسئله‌ای دشوار، نشانه این است. وصیت را تابع قواعد عمومی شمرده و در فقه قاعد‌ه‌ای است که در عقود اختیار قبول به میراث نمی‌رسد (حدائق ج ۵، ص ۵۷۶، جامع المقاصد، ج ۱، ص ۵۷۶)

در مانحن فیه با فوت موصی له قبل از قبول موصی به برای وراث ایشان اختیاری در «‌قبول‌» به ارث نرسیده و وصیت نامه مذکور باطل بوده و نمی‌توان بر آن آثار حقوقی بار نمود

 

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به اصل ۱۶۷ …ا و مواد ۸۲۷ ق.م و ۳ ق.آ.د.م.

و اصل مندرج در ماده ۱۹۸ همان قانون (الاصل دلیل حیث لا دلیل له)

رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه اعلام بطلان بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *