دادخواست ابطال دو وصیتنامه به دلیل تضاد ذاتی، نوعی دعوای حقوقی است که در مواردی مطرح میشود که فرد متوفی چندین وصیتنامه تنظیم کرده باشد و محتوای این وصیتنامهها با یکدیگر تناقض داشته باشد به طوری که امکان اجرای همزمان آنها وجود نداشته باشد. در این حالت، ورثه یا ذینفعان وصیت میتوانند با طرح دادخواست، درخواست ابطال یکی از وصیتنامهها را بنمایند.
نمونه دادخواست ابطال دو وصیتنامه به دلیل تضاد
ریاست محترم دادگستری ……………….
سلام علیکم
با احترام، با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی به شماره سریال ……………… و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش میباشد:
1) گواهی حصر ورثه شماره ………………. مورخ ………………. تصدیری از حوزه ……… شورای حل اختلاف ………………. دلالت دلالت بر فوت مرحوم آقای ………………. (مورث صحابه دعوی) در تاریخ ………………. داشته و وراث حصری یاد شده محصور به طرفین دعوی حاضر میباشد.
2) از مرحوم مذکور ۲ وصیت نامه فاقد تاریخ بر جای مانده که در یک روز تنظیم و به امضاء رسیده و امکان تعیین وصیت لاحق میسور نمیباشد و از مفاد آنها نمیتوان تقدم و تأخر آخرین اراده مورث را استنباط و استخراج نمود.
3) به موجب مستفاد از قانون مدنی: باید در موردی که تضاد نسبی است، و در موردی که تضاد ذاتی است. تفاوت قائل شد بدین معنی که در موردی که تعارض تنها به دلیل اختلاف تاریخ وصیت نامهها حادث شده باید هر دو وصیت نامه را به اشتراک اجرا نمود چه تردید در اصل رجوع پیدا شده و زوال هیچ یک از دو اراده به اثبات نمیرسد و اگر جمع بین آنها حتی در فرض انشاء در یک وصیت ممکن نشود چارهای جز ابطال هر دو وصیت باقی نمیماند که در موضوع مطروحه تضاد ذاتی بوده و جمع بین آنها امکان پذیر نمیباشد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به ماده ۱۹۸ ق.آ.د.م. رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل …………………….