جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز
لیست محتوای این صفحه

تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز  به این معناست که دادگاه به دلایلی مانند عدم صلاحیت، فقدان شرایط قانونی یا عدم وجود دلیل موجه، حاضر به رسیدگی به دعوای شما نشده است. در خصوص دعوای افراز نیز، اگر دادگاه به دلایلی مانند عدم احراز شرایط قانونی برای افراز یا عدم وجود اختلاف بین شرکا، قرار عدم استماع صادر کند، شما می‌توانید از این قرار تجدیدنظر کنید.

دادخواست تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز

دادخواست تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز

دادخواست تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز

دادخواست تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز

دادخواست تجدیدنظر نسبت به قرار عدم استماع دعوای افراز

ریاست محترم دادگاه تجدید نظر استان……

با سلام و دعای خیر احتراماً اینجانب نسبت به دادنامه شماره …… مورخ …… موضوع کلاسه پرونده …… شعبه …… دادگاه عمومی حقوقی ……، که در تاریخ …… به اینجانب ابلاغ گردیده است. اعتراض نموده لذا به تجویز مواد ۳۳۱، ۳۳۲، ۳۳۵، ۳۳۶ و ۳۴۸ قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در فرجه مقرر و قانونی درخواست رسیدگی تجدید نظر نموده و دادنامه تجدید نظر خواسته بنا به دلایل ذیل الذکر مخدوش به نظر می­رسد.

۱- پلاک متنازع فیه به شماره ثبتی ۳۳/۵۶ بخش…… به دلالت‌نامه شماره …… مورخ …… اداره ثبت اسناد و املاک …… که کپی مصدق آن به پیوست تقدیم می‌گردد در دفتر توزیع اظهارنامه به عنوان زمین ۱۵ جریبی بنام …… که بموجب دادنامه حصر وراثت ۴۹۷- …… دادگاه حقوقی ۲ مورث اینجانب می‎باشد.

نمره گذاری شده مع الوصف گرچه برابر‌نامه شماره ۱۶۷۹۵- …… اداره ثبت اسناد و املاک ……  پلاک موصوف تاکنون ثبت نشده و مجهول می‎باشد. دلیلی بر عدم استماع دعوی مطروحه نمی باشد تا بر این اساس قاضی محترم محکمه بدوی قرار عدم استماع دعوی صادر نماید. قضات محترم و اندیشمند دادگاه تجدیدنظر استحضار دارند که ضمانت اجرا عدم درخواست ثبت با عنایت به مقررات ثبتی به موارد ذیل احصاء می‌گردد و لاغیر؛

الف- ملک برابر ماده ۵۱ آئین‌نامه اجرائی قانون ثبت مجهول المالک اعلان و در دفتر املاک مجهول المالک ثبت و مشمول مقررات اموال مجهول المالک می‌گردد.

ب- به حکم ماده ۱۲ قانون ثبت از تاریخ انتشار اولین آگهی نوبتی نمی­تواند در دفاتر اسناد رسمی معامله‌ای نسبت به آن ملک بنماید دیگر اینکه قبلاً درخواست ثبت نماید.

ج- به دستور ماده ۱۲ قانون ثبت چنانچه پس از انتشار نخستین آگهی نوبتی تا یکسال درخواست ثبت نکند و پس از آن درخواست ثبت نماید حق الثبت او به میزان ۲۵% افزوده می‌شود. بدین تعبیر عدم درخواست ثبتی نمی­تواند دلیلی بر عدم پذیرش و استماع افراز باشد.

۲- با توجه به اینکه در دفتر توزیع اظهارنامه پلاک متنازع فیه بنام مورث اینجانب نمره گذاری شده و از آنجا که حق مالکیت از جمله حقوق مالی است و با فوت به ورثه منتقل می‌شود اینجانب مشاعاً مالک پلاک مذکور بوده و مبرهن است،

که در اصطلاح ثبتی به ملکی مجهول المالک گفته می‌شود که مالک ظرف مهلت مقرر درخواست ثبت نکرده باشد نه آنکه مالک آن مشخص نباشد و قانونگذار در ماده ۱۲ قانون ثبت صرفاً جریمه‌ای برای تأخیر در درخواست ثبت تعیین نموده است،

که با این وصف اینجانب مالک شناخته می­شوم و وفق ماده ۳۶ قانون مدنی حق هرگونه دخل و تصرف که از جمله آنها تقاضای افراز می‎باشد، را دارم معاینات و تحقیقات بعمل آمده توسط کارشناس منتخب دادگاه همانگونه که در نظریه ایشان مشهود است. همگی دلالت بر مالکیت اینجانب دارد.

۴- وفق ماده ۱ قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۱۳۵۷ در مورد املاک که جریان ثبتی آنها خاتمه یافته رسیدگی به درخواست افراز با اداره ثبت است و برابر مقررات جاری هنگامی که عملیات ثبتی خاتمه نیافته است.

با توجه به عمومات قانونی افراز از طریق دادگستری صورت میگیرد که در مانحن فیه بعلت عدم خاتمه عملیات ثبتی همانگونه که در ‌نامه شماره …… اداره ثبت اسناد و املاک …… مشهود است. اینجانب جهت افراز به دادگستری مراجعه نمودم که مرجع رسیدگی به تظلمات و تعدیات می‎باشد.

متأسفانه قاضی محترم رسیدگی کننده بدون التفات به مالکیت و تقاضای قانونی بنده به صرف عدم ثبت آن قرار معترض عنه را صادر نموده است. در حالیکه اگر پلاک متنازع فیه به به ثبت رسیده بود و عملیات خاتمه یافته بود مستغنی از مراجعه به دادگستری می­بودم مستفاد از بند ۳۷۷ مجموعه بخشنامه‌های ثبتی که می­گوید هرگاه نسبت به ملکی که قسمتی از آن مشاعاً درخواست ثبت شده و بقیه مجهول المالک باشد رأی قطعی دادگاه بر افراز آن صادر شود.

چنانچه آگهی نوبتی قسمت تقاضای ثبت شده صادر نشده باشد باید صدور آگهی نوبتی آن و نیز پذیرفتن درخواست ثبت سهام مجهول طبق حکم مزبور صورت گیرد.

مؤید آنست که می‌توان نسبت به ملکی که ثبت نشده و مجهول می‎باشد. از طریق دادگاه تقاضای افراز نمود. علیهذا با اوصاف فوق استدلال دادگاه بدوی به عدم استماع دعوی به لحاظ اینکه افراز و تقسیم فرع بر مالکیت است و پلاک مختلف فیه به ثبت نرسیده غیر موجه و خلاف قانون است و توجهاً به اینکه مالکیت نسبت به پلاک مذکور محرز و مسلم است. نقض قرار صادره و ارجاع آن جهت رسیدگی مجدد مورد استدعاست.

 

با تقدیم احترام مجدد

نام و نام خانوادگی

امضاء

 

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *