جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
بعد از رای دادگاه برای طلاق توافقی چه باید کرد
لیست محتوای این صفحه

بعد از رای دادگاه برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ سوالی که بعد از صادر شدن رای طلاق ممکن است، برای زوجین پیش آید.

باید بگوییم که با صادر شدن گواهی عدم امکان سازش، در جایی که طلاق توافقی است، زوجین این حق را دارند که به گواهی صادره معترض شوند و در مدت قانونی اعتراض خود را مطرح کنند. در غیر این صورت رای قطعی می شود و زوجین و یا وکیل آنها بایستی اقدامات لازمه راجع به ثبت طلاق در دفترخانه را انجام دهند.

 مدت زمان قانونی برای ثبت طلاق توافقی محدود بوده و اگر در زمان مقرر ثبت صورت نگیرد، بایستی تمامی اقدامات قانونی از ابتدا انجام شود. 

ما در این محتوا تصمیم داریم که به سوالات مهمی از جمله مراحل و تشریفات ثبت طلاق، مدت زمان آن و اقداماتی که زوجین بعد از صدور رای طلاق بایستی آن را انجام دهند تا طلاق شان واجد اثر حقوقی باشد پاسخ دهیم.

برای دریافت مشاوره تخصصی در حوزه طلاق و مراحل ثبت آن می توانید از طریق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با گروه وکلای ایران دادگستر در تماس باشید.

بیشتر بخوانید : همه چیز درباره مشاوره طلاق توافقی

مدت اعتبار رای طلاق توافقی دادگاه چقدر است؟

قانون حمایت خانواده، مدت اعتبار رای طلاق توافقی دادگاه را، سه ماه از تاریخ ابلاغ می داند. به بیان دیگر زوجین با صدور گواهی عدم امکان سازش، ظرف مهلت سه ماه فرصت دارند که به دفترخانه ازدواج و طلاق مراجعه کنند و کارهای ثبت طلاق خود را انجام دهند. در غیر این صورت طلاق آنها فاقد اثر حقوقی بوده و به آن ترتیب اثر داده نمی شود و ملزم هستند که تمامی مراحل طلاق توافقی را از ابتدا انجام دهند. مگر در یک مورد استثنا  در جایی که زوجین نسبت به حکم صادره مع

ترض شوند و در ظرف مهلت قانونی که برای ایرانیان ظرف مهلت ۲۰ روز بوده و برای زوجینی که مقیم خارج از کشور می باشند ۲ ماه،  اعتراض خود را نسبت به رای طلاق تقدیم دادگاه کنند. 

در غیر از این مورد استثنا، به موجب قانون حمایت خانواده، گواهی صادره بایستی ظرف سه ماه به ثبت در دفترخانه برسد تا واجد اثر حقوقی باشد.

بیشتر بخوانید : برای اطلاعات بیشتر حتما صفحه طلاق توافقی 10 روزه را مطالعه کنید.

مراحل ثبت طلاق توافقی در دفترخانه 

بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش اگر اعتراضی صورت نگیرد، طلاق قابل ثبت است و زوجین یا وکیل شان بایستی برای ثبت شدن طلاق به دفترخانه مراجعه کنند و با ارائه دادن مدارکی که در ذیل به آن اشاره می کنیم، خواستار ثبت طلاق خود در شناسنامه باشند.

برای تسریع در روند طلاق توافقی پیشنهاد میکنیم با بهترین وکیل طلاق توافقی و یا وکیل طلاق مشورت کنید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق توافقی

مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق توافقی اجباری است، پس با دقت مطالعه کنید:

  • ارائه دادن مدارک هویتی ( اعم از شناسنامه و کارت ملی زوجین  سند نکاحییه (برای اثبات رابطه زوجیت)
  • رای قطعی دادگاه یا گواهی عدم امکان سازش (در جایی که طلاق توافقی است.)
  • ارائه دادن گواهی عدم انصراف از طلاق که از سوی مراکز مشاوره خانواده یا غربالگری صادر شده است.
  • توافق‌ نامه رسمی زوجین، که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده است.
  • گواهی عدم بارداری زوجه (در صورت لزوم)
  • گواهی سلامت ( در صورتی که طلاق توافقی در دوران عقد باشد  بایستی ضمیمه پرونده شود.)

در صورتی که همه مدارک کامل باشد و زوجین در مهلت قانونی سه ماه مراجعه کنند، طلاق به ثبت در شناسنامه رسیده و واجد اثر حقوقی می باشد.

در صورتی که زوجین از طلاق خود منصرف شوند و یا زوج  در ایامی که زوجه در عده است به او رجوع کند طلاق ثبت نمی‌ شود و گواهی صادره اثر حقوقی ندارد.

در صورتی که در مورد مدارک و مراحل ثبت طلاق سوال دارید، می‌ توانید با وکلای ایران دادگستر در تماس باشید. و یا روند پرونده طلاق خود را به وکلای ما بسپارید تا در کوتاه ترین زمان ممکن، تشریفات اداری طلاق شما انجام شود.

صدور حکم طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟

صادر شدن حکم طلاق در جایی که توافقی است، معمولاً سریع‌ تر از طلاق‌ های یک‌ طرفه انجام می‌ شود و ممکن است بین ۳۰ تا ۴۵ روز کاری زمان ببرد.

با این حال، در شرایطی می توان به روند پرونده طلاق توافقی سرعت بخشید و آن را در زمان کوتاه تری به ثبت در دفترخانه رساند.

در جایی که زوجین همه مدارک مورد نیاز که لازمه ثبت طلاق در دفترخانه است آماده کرده باشند.  و روند پرونده طلاق توافقی و تشریفات اداری آن را به وکیل متخصص طلاق که آگاهی کامل به روند پرونده دارد واگذار کرده باشند.

چه عواملی باعث تاخیر در صدور حکم طلاق می‌ شود؟

در شرایط زیر طلاق با تاخیر انجام میشود: 

  • اگر زوجین با مراحل و تشریفات اداری طلاق توافقی آشنا نباشند، ممکن است این فرایند کمی زمان بر شود، لذا توصیه می گردد، قبل از اقدام به ثبت و مراحل اداری پرونده، از خدمات وکیل متخصص طلاق برخوردار شوید.
  • برای اجرا و ثبت طلاق، حضور زوجین الزامی است در صورتی که یکی از آنها حضور نداشته و به دیگری هم وکالت نداده باشد، این امر موجب می گردد که فرایند طلاق توافقی کمی طولانی شود.
  • شلوغ بودن دادگاه خانواده از دیگر مواردی است که ممکن است روند پرونده طلاق توافقی را به تاخیر بیاندازد.
  • برای ثبت شدن طلاق در دفترخانه لازم است که مدارک مورد نیاز ضمیمه پرونده شود و اعتراضی نسبت به حکم طلاق صورت نگیرد. در غیر این صورت این عامل هم از موجباتی است که موجب تاخیر در روند پرونده طلاق و ثبت آن می شود.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق توافقی

مدت زمان ثبت در شناسنامه بعد از رای دادگاه برای طلاق توافقی

اگر زن و شوهر با هم برای طلاق توافقی اقدام کنند و مدارک لازم را ارائه دهند، دادگاه پس از بررسی، گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌ کند.

بعد از صدور این گواهی، زوجین یا وکیل آنها موظف هستند، حداکثر تا سه ماه از تاریخ ابلاغ رای دادگاه، به دفترخانه ازدواج و طلاق مراجعه و طلاق خود را به ثبت برسانند. 

مگر آنکه اعتراضی صورت بگیرد و یا زوجین از تصمیم خود نسبت به ثبت شدن و اجرای صیغه طلاق منصرف شوند.  در غیر این صورت گواهی امکان سازش بی اعتبار شده و بایستی تمام مراحل و تشریفات اداری طلاق از ابتدا طی شود.

در چه مواردی طلاق توافقی ثبت نمی‌ شود؟

زوجین یا وکیل شان بایستی حداکثر ظرف مهلت سه ماه از تاریخ ابلاغ حکم دادگاه به دفترخانه مراجعه کنند و طلاق را ثبت کنند مگر آنکه 

  • زوجین از تصمیم خود منصرف شوند و به دفترخانه برای ثبت طلاق مراجعه نکنند.
  • زوج در مدت زمانی که زوجه در عده است به او رجوع کند. 

غیبت زوجین هنگام ثبت طلاق توافقی در دفتر ثبت طلاق

با صادر شدن گواهی عدم امکان سازش، اگر اعتراضی صورت نگیرد رای صادره قطعی گردیده و زوجین بایستی برای ثبت طلاق به دفترخانه مراجعه کنند.

حضور زوجین در دفترخانه ثبت طلاق ضروری است، مگر آنکه شخص غایب به دیگری یا وکیلی وکالت دهد که به نیابت از او در دفترخانه حاضر شود و تشریفات اداری ثبت طلاق را انجام دهد. در غیر این صورت امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد.

اگر زوج غایب باشد و زوجه بخواهد به صورت غیابی از او جدا شود، بایستی مدارک و مستندات کافی به دادگاه مبنی بر اینکه غیبت زوج طولانی بوده به دادگاه ارائه دهد. در این صورت امکان صدور حکم غیابی وجود دارد. و زوجه می تواند خواستار اجرا و ثبت طلاق غیابی شود. 

سوالات متداول

بعد از رای دادگاه برای طلاق توافقی، چه باید کرد؟

بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش، زوجین بایستی به دفترخانه ازدواج و طلاق مراجعه، و طلاق خود را به ثبت برسانند تا از نظر قانونی واجد اثر حقوقی باشد.

اگر یکی از زوجین هنگام ثبت طلاق، در دفترخانه نباشد چه می شود؟

اگر یکی از زوجین هنگام ثبت طلاق در دفترخانه، حضور نداشته، و به دیگری یا وکیل نیابت نداده باشد طلاق به ثبت نمی رسد.

حداکثر مهلت قانونی برای ثبت طلاق توافقی چقدر است؟

زوجین، بایستی طلاق توافقی خود را ظرف مهلت قانونی سه ماه پس از ابلاغ رای دادگاه، در دفترخانه ثبت کنند. 

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *