دادخواست لایحه اعمال ماده ۴۷۷ دادخواست لایحه اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، ابزاری قانونی برای اعتراض به آراء قطعی کیفری است که بهنظر متقاضی، برخلاف شرع یا قانون صادر شدهاند. طبق این ماده، اگر رأی قطعی صادره بهطور واضح و آشکار برخلاف شرع یا قانون باشد، ذینفع میتواند با ارائه لایحهای مستند و مستدل، از رئیس قوه قضائیه درخواست رسیدگی مجدد کند. این اقدام در واقع راهی فوقالعاده برای اصلاح آراء ناعادلانه یا اشتباهات فاحش قضایی است که دیگر راههای عادی اعتراض به آن بسته شده است.
نمونه دادخواست لایحه اعمال ماده ۴۷۷
ریاست معظم قوه قضائیه / جناب حجت الاسلام محسنی اژه¬ای
از طریق رئیس دادگستری محترم استان ……
موضوع: درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری
با عرض سلام و ادب و احترام
با عنایت به اختیارات حاصله ناشی از وکالتنامه الکترونیکی و به وکالت از سرکار خانم …… در خصوص پرونده شماره …… با عنایت به حکم قطعی صادره از سوی شعبه …… دادگاه تجدیدنظر استان با توجه به اختیارات قانونی معظم له درخواست اعمال موضوع ماده ۴۷۷ قانون مورد اشاره به جهت خلاف شرع بین بودن موضوع حکم، مورد استدعاست.
به نظریه قضایی با توجه به محتویات پرونده بنظر دادنامه شماره …… شعبه …… دادگاه تجدیدنظر استان مخدوش و قابل مناقضه است. زیرا:
اولاً: دادنامه شماره …… شعبه …… دادگاه تجدیدنظر استان بدون مدنظر قراردادن آثار حقوقی و قانونی رأی قطعی شماره …… شعبه …… دادگاه حقوقی …… انشاء شده است. بعبارت اخری شعبه …… دادگاه تجدیدنظر استان، با نادیده انگاری مفاد و مندرجات سند رسمی دادنامه شماره …… شعبه …… دادگاه حقوقی و بدون در نظر قراردادن آثار حقوقی و قانونی
رأی قطعی حکم بر بطلان دعوای اعاده دادرسی صادر نموده است.
ثانیاً: دادگاه تجدیدنظر با این استدلال که با تحریر وصیت نامه عادی …… معامله موضوع سند عادی مورخ …… اقاله گردیده حکم بر بطلان دعوای موکل بخواسته اعاده دادرسی صادر نموده است. در حالی که وصیت نامه مورخ …… هیچ گونه دلالتی به اقاله عملی یا ضمنی معامله موضوع سند عادی مورخ …… ندارد.
چرا که متعاملین سند عادی مورخ …… راجع به بر هم زدن معامله توافقی نداشته و مورث خواهانها مرحوم …… نیز نه تنها ذیل وصیت نامه مزبور را امضاء ننموده بلکه حتی در سطور …… الى …… وصیت نامه موکل بطور صریح و یک طرفه از ارث محروم گردیده است.
در نتیجه احکام یاد شده مخدوش و قابل مناقشه بوده و معتقدم اعمال ماده ۴۷۷ ق.آ.د.ک. محل قانونی خواهد داشت. تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و تشخیص عالی جناب، جهت تعیین شعبه در دیوان محترم عالی کشور از طریق تفویض اختیاری که به ریاست محترم دادگستری کل استان شده در جهت احقاق حقوق موکل مورد استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل متقاضی ……