نمونه شکایت کیفری آدم ربائی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
نمونه شکایت کیفری آدم ربائی

شکایت کیفری آدم ربائی از مواردی است که در قانون مجازات اسلامی ایران جرم بسیار سنگینی محسوب می‌شود. آدم‌ربایی به معنای بردن و انتقال غیرقانونی فردی از مکانی به مکان دیگر بدون رضایت او و با استفاده از زور، تهدید یا فریب است.

شکایت کیفری آدم ربائی

شکایت کیفری آدم ربائی

 

شکایت کیفری آدم ربائی

دادستان معظم شهرستان  ……

سلام علیکم / با احترام

خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام آدم ربائی به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.
بدواً شرح خلاصه ماوقع:

1) به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

تبصره: ماده ۶۲۱- هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصاً یا توسط دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند حبس از پنج تا پانزده سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌گردد.

مجازات شروع به ربودن سه تا پنج سال حبس است.

مقنن تعریفی از جرم آدم ربایی به دست نداده است. اما به اعتقاد برخی حقوقدانان آدم ربایی عبارت است از جابه جا کردن غافلگیرانه فرد بدون رضایت وی و عبارت بدون رضایت شامل عنف حیله تهدید و هر نحو دیگر خواهد بود.

(دکتر گلدوزیان محشای قانون مجازات اسلامی ص ۳۲۴)

به موجب رأی شماره ۳۳۵- ۱۳۷۱ شعبه دوم دیوانعالی کشور:

«‌……. آنچه مسلم است. آدم ربائی با سرقت و دزدی مال در خارج تفاوتی ندارد. یعنی آدم ربائی وقتی صادق است که فرد ربوده شده را از انظار پنهان و از محل خارج کرده باشد ……..» (بازگیر، علل نقض آراء کیفری ص ۲۱۸)

2) عنصر مادی

عنصر مادی این جرم ربودن یا مخفی کردن دیگری است. خواه شخصاً انجام گیرد یا توسط دیگری و تفاوت اساسی ربودن با مخفی کردن در آن است که در مخفی نمودن پنهانکاری ملاک است. حال آنکه در ربودن اشخاص چنین امری مطرح نمی‌باشد و همین که فرد آزادی غیر را سلب نماید خواه علنی باشد یا خیر عنصر ربودن محقق می‌شود مخفی نمودن شخص زمانی می‌تواند به عنوان عنصر مادی جرم موضوع این ماده تلقی شود که مسبوق به ربایش فرد باشد و بعد مخفی گردد در غیر این صورت صرف مخفی کردن مشمول حکم ماده ۵۸۳ ق.م.ا. می‌گردد و در آدم ربائی عمل مخفی نمودن که بعد از ربایش انجام می‌گیرد تعدد جرم محسوب نمی‌گردد؛ زیرا مخفی کردن معمولاً نتیجه بزه ربایش است.

3) توجه می‌دهد: چنانچه تعداد ربوده شدگان بیشتر از یکی باشد موجب تشدید مجازات می‌گردد. نه جمع مجازات و در واقع این مورد از موارد تعدد معنوی محسوب می‌گردد. مضافاً چنانچه آدم ربائی با جرم دیگری از قبیل ضرب و جرح زنا، لواط، …… همراه باشد قاعده جمع مجازات جاری می‌گردد و هر کدام مجازات جداگانه خواهد داشت.

4) توجه می‌دهد: منظور از عبارت توسط دیگری در این ماده مواردی نظیر ربودن اشخاص توسط باند‌های سازمان یافته که یکی رهبری آن باند را به عهده دارد و یا مباشرت معنوی در ارتکاب جرم دارد با این وصف می‌توان نتیجه گرفت صرف دستور به ربایش نیز ممکن است، عنصر مادی این جرم قرار گیرد به نظر برخی اساتید عبارت یا توسط دیگری منظور معاونت در جرم آدم ربائی و تسهیل وقوع جرم است، و چنین شخصی که به دستور دیگری و با فقدان قصد خاص مطالبه وجه یا مال یا انتقام یا به هر منظور دیگری و تنها با فعل خود وقوع جرم را تسهیل نموده معاون جرم آدم ربائی محسوب است. (دکتر گلدوزیان، محشای قانون مجازات اسلامی ص ۳۲۴) که چنین نظری با توجه به اینکه معاونت برای تسهیل و وقوع جرم صورت می‌گیرد چندان صحیح به نظر نمی‌رسد.

با توجه به قید (بدون رضایت وی) رضایت ربوده شده، جرم آدم ربایی را منتفی می‌کند.
همچنین است. توافق قبلی وی با آدم ربا (ح.ج.ا. ص ۲۰۲)

6) آدم ربائی جرمی است. عمدی و لذا باید قصد مجرمانه یا سوء نیت مرتکب جرم در دادگاه احراز شود، با این حال انگیزه اعم از شرافتمندانه و غیر شرافتمندانه در تحقق آن بی‌تأثیر است، و تنها می‌تواند موجب تخفیف یا تشدید مجازات شود. ح. ج.ا. ص (۲۰۱)

با حفظ مقدماتی که سبق ذکر آن مذکور افتاد شکایت موکل علیه متهم / متهمان به دلایل ذیل وارد و درخور اجابت می‌باشد.

چه: جابه جا نمودن موکل از طریق خودرو سواری شماره …… به شماره انتظامی ناجا ……. بر اساس شهادت شهود، گزارش مرجع انتظامی، اقاریر ضمنی و تلویحی متهم / متهمان وقوع بزه آدم ربائی به عنف محرز و مدلل می‌باشد.

بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:

و استناداً به ماده ۶۲۱ ق.م.ا و ماده ۲۶۵ ق.آ.د.ک. مصوب ۱۳۹۲

رسیدگی و استماع شکوائیه و در مانحن فیه صدور قرار جلب به دادرسی و درخواست کیفر برای متهم مرقوم از طریق دادگاه کیفری دو با صدور کیفرخواست تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *