در لایحه دفاعیه فسخ عقد اجاره بعلت فوت موجر فوت یکی از طرفین قرارداد اجاره، به ویژه موجر، میتواند سوالات حقوقی متعددی را به همراه داشته باشد. یکی از این سوالات، امکان فسخ قرارداد اجاره به دلیل فوت موجر است. در چنین مواردی، وارثین موجر ممکن است با طرح دعوی فسخ قرارداد اجاره، مستأجر را ملزم به تخلیه ملک کنند. در مقابل، مستأجر نیز میتواند با تنظیم لایحه دفاعیه، از حق خود دفاع کند.
لایحه دفاعیه فسخ عقد اجاره بعلت فوت موجر در مدت اجاره
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……
شعبه ……
سلام علیکم
با احترام، با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……………….
به خواسته: اعلام فسخ عقد اجاره موضوع اجاره نامه مورخ …… بعلت فوت مؤجر در مدت اجاره
با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……
تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……
بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر میدارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:
۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه میباشد:
بدواً نواقص: ……
ایرادات شکلی:
در محضر دادگاه نیاز به توضیح نمیباشد که:
اجاره عقدی است. لازم و با فوت موجر یا مستأجر انحلال نمییابد این قاعده کلی را قانون روابط موجر و مستأجر در موردی که مستأجر در مدت اجاره مرحوم میشود نپذیرفته و به وراث موجر این حق را داده که به طور اجماع عقد اجازه را فسخ نمایند.
بند ۴ از ماده ۱۲ قانون روابط موجر و مستاجر در مانحن فیه براساس گواهی حصر ورثه پیوست دادخواست خواهانهای محترم و با عنایت به اینکه تنها ۲ نفر از مجموع ۵ ورثه حصری موجر مرحوم آقای …… از طریق ارسال اظهارنامه نسبت به فسخ عقد اجاره در مدت باقی مانده قیام نمودهاند و ۳ ورثه باقی مانده هیچ ارادهای در مورد فسخ مورد اجاره اراده انشاء و به موکل ابلاغ ننمودهاند دعوی مطروحه محکوم به رد خواهد بود.
چه حقی که قانون به وراث در مورد حق فسخ عقد اجاره در مدت اجاره که موجر فوت میکند داده مربوط به مجموع وارثان است، و قابل تجزیه و تفکیک نمیباشد،
فلذا اگر از مجموع ۵ ورثه موجر مرحوم حتی ۴ تن از ایشان مراتب فسخ عقد اجاره مابین مورث خود با موکل اینجانب را اراده و انشاء و از طریق اظهار نامه ابلاغ میفرمودند باز هم برای آنها خیار فسخ قابل تصور نخواهد بود و این حق به اجماع به وراث اعطا شده و انفرادی قابل اعمال نخواهد بود که در مانحن فیه صرفاً ۲ تن از وراث به شرح خواهانهای ردیف اول و دوم اقدام به انشاء فسخ و ابلاغ آن از طریق ارسال اظهار نامه نمودهاند
و خواهانهای ردیف سوم تا پنجم چنین ارادهای برای فسخ را انشاء و به تبع آن ابلاغ ننمودهاند و چون فسخ در زمره ایقاعات بوده و یک عمل قضائی نیست که اعمال آن از طریق دادگاه قابل تصور باشد، دعوی حاضر به کیفیت مطروحه محکوم به رد میباشد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
صدور رأی شایسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……