دادخواست الزام خواندگان شرکت بیمه به انجام تعهدات زمانی مطرح میشود که شرکت بیمه به تعهدات خود در قرارداد بیمه عمل نکرده و از پرداخت خسارت یا جبران زیانهای واردشده به بیمهگذار یا ذینفع بیمهنامه خودداری کرده باشد. در این دادخواست، خواهان از دادگاه درخواست میکند که شرکت بیمه را به اجرای تعهدات قید شده در قرارداد بیمه ملزم نماید.
دادخواست الزام خواندگان شرکت بیمه به انجام تعهدات
ریاست محترم دادگستری شهرستان ……
سلام علیکم، با احترام
با اجازه حاصله از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی خاطر عالی را به وکالت از ناحیه خواهان مستحضر میدارد؛ خواسته موکل به دلایل ذیل محل قانونی برای پذیرش داشته و درخور اجابت میباشد.
1) در تاریخ …… (تاریخ شروع بیمه نامه) به اتفاق همسر مرحوم موکل خانم …… به نمایندگی …… (خوانده) ردیف سوم مراجعه و به اتفاق هر دو خود را براساس بیمه نامه شماره …… مورخ …… خود را بیمه عمر نمودهاند همچنین فرزند دیگر موکل آقای …… نیز یک سال بعد بر طبق بیمه نامه شماره …… نیز متعاقباً در نمایندگی شرکت بیمه خوانده ردیف دوم بیمه عمر شده است.
2) با وصف فوق رابطه قراردادی مابین موکل و همسر مرحوم ایشان به عنوان بیمه گذار و خواندگان ردیف دوم و سوم به عنوان بیمهگر محرز و ثابت و کلیه حق و حقوق بیمه مستمراً تاکنون پرداخت شده است.
3) معذلک: پس از فوت همسر موکل درخواست مطالبه غرامت ناشی از فوت تسلیم خواندگان ردیف دوم و سوم گردید که متعاقباً منجر به صدور پاسخ نامه مورخ …… شماره …… مبنی بر غیر قابل پرداخت بودن پرداخت غرامت به کتمان حقیقت گردیده و این در حالی است که:
اولاً: بر شرکت خواندگان ردیف دوم و سوم یک فرض و تکلیف بوده که در زمان بستن قرارداد طرف بیمه گذار را به یک پزشک معتمد معرفی کند.
ثانیاً: در زمان مراجعه به نمایندگی بیمه خوانده ردیف سوم مراتب و برگ سونوگرافی مورخ …… حاکی از وجود توده در کبد مرحوم به اطلاع رسید و کپی آن تحویل شد و با وجود اعلام مراتب و تحویل کپی که شرکت خوانده ردیف دوم براساس آن، پرداخت غرامت را ممکن نمیداند و موکل مرا متهم به کتمان حقیقت مینماید، اقدام به بیمه نموده است. مضافاً تأکید میگردد. برگ سونوگرافی شخصاً توسط موکل تحویل خواندگان ردیف دوم و سوم شده و کتمان حقیقت بیاساس میباشد.
ثالثاً: در سونوگرافی مورد نظر خواندگان ردیف دوم و سوم صرفاً وجود یک توده گزارش شده است، و نوع خوش خیم یا بدخیم بودن آن اعلام نشده است. چه بسیار افرادی که سالها در بدن خود دارای غده یا توده هستند و به زندگی خود ادامه میدهند.
رابعاً: به موجب مستفاد از ماده ۲ بند شرایط عمومی قرارداد بیمه آمده: « …… به وسیله معاینه پزشکی قابل تشخیص نیست …….». بدین معنی بیمهگر مکلف به اعزام بیمه گذار به پزشک معتمد خود بوده و قصور از ناحیه خواندگان حادث و ارتباطی به موکل ندارد.
قطع نظر از آن، همانگونه که در قبل ذکر آن رفت کپی آزمایش سونوگرافی شخصاً توسط موکل به خواندگان تحویل شده و هرگز حقیقتی کتمان نشده و اصولاً اظهار نظر پزشک یک اظهار نظر کلی بوده و نوع بیماری هم مشخص نبوده تا کتمان شود.
بناء به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی
رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
تصریح میگردد: بر طبق قرارداد بیمه، موکل تنها ذینفع در مطالبه غرامت فوت میباشد.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……