جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی،
لیست محتوای این صفحه

پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی، ممکن است به دلایل احساسی، اجتماعی و حتی حقوقی باشد. اکثر اوقات زوجه، بعد از اجرای طلاق توافقی و ثبت آن در دفترخانه ازدواج و طلاق، به دلایلی ممکن است از تصمیم گیری خود، پشیمان شود. و به این نتیجه برسد که از روی احساسات زودگذر اقدام به جدایی کرده و خواستار ادامه زندگی با همسرش باشد. اگر طلاق جاری شده رجعی باشد و مرد نیز از تصمیم خود منصرف گردد. می توانند بدون تحقق عقد جدید، به زندگی با یکدیگر ادامه دهند. در غیر این صورت، اگر طلاق بائن باشد و زوجین از روی کراهت اقدام به جدایی کرده باشند. حق رجوع برای مرد نیست. و اگر زوجین از تصمیم خود بعد از اجرای حکم طلاق پشیمان شده باشند، می بایست اقدام به عقد مجدد کنند. تا نکاح آنها از نظر قانونی واجد اثر حقوقی باشد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با قوانین و شرایط رجوع بعد از پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی داشته باشید، تا انتهای این مطلب را همراه ما باشید:

دلایل پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی 

از مهمترین دلایلی که زوجه ممکن است از تصمیم گیری خود راجع به طلاق توافقی پشیمان شود، شاید موارد ذیل باشد:

  •  عدم مطالبه نفقه آینده : شاید از مهم ترین دلایل پشیمانی آن باشد که زوجه از دریافت حقوق مالی از جمله مطالبه نفقه محروم می شود. و ممکن است تحت فشار مالی خصوصا در جایی که شاغل نیست و درآمد ندارد، قرار بگیرد
  •  تضییع شدن حقوق : گاهی اوقات زنان، ممکن است از روی کراهت و تنفری که از همسر خود دارند، تصمیم به طلاق عجولانه بگیرند. و این امر موجب گردد که از حقوق مالی خود از جمله مهریه منصرف شوند و آن را به همسر خود ببخشند‌. با هبه کردن مهریه به مرد، او وظیفه ای به پرداخت ندارد. و زوجه دیگر نمی تواند خواهان مطالبه مهریه از او باشد، جز در یک مورد استثنا، که زوجه می تواند مهریه خود را مطالبه کند. آن هم در جایی است که طلاق رجعی است و مرد تصمیم می گیرد که در ایام عده به زوجه رجوع کند‌ و مانع از اجرای طلاق شود. که در اینجا زوجه هم می تواند از ما بذل خود رجوع کند و مهریه بخشیده شده خود را از زوج بخواهد. در غیر این صورت طلاق بائن بوده و حق رجوع از مابذل وجود ندارد و زوجه مهریه خود را برای همیشه از دست می دهد و دیگر نمی تواند خواستار الزام مرد به پرداخت باشد. که این امر از مهم ترین ضررهایی است که ممکن است به زوجه وارد شود و او را نسبت به تصمیمی گرفته پشیمان سازد.
  •  محروم شدن از حق سرپرستی : زمانی که زوجین، تصمیم می گیرند تا به موجب طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند بایستی تکلیف امور مالی و غیر مالی خود را مشخص کنند. از مهم ترین امور غیرمالی، موضوع حضانت و سرپرستی طفل است. زوجه ممکن است من باب توافق صورت گرفته تصمیم بگیرد که حضانت فرزند را من باب مسائلی به همسر خود واگذار کند. و بعد از اجرای طلاق توافقی، از تصمیم خود از این جهت که نمی تواند در کنار فرزند خود باشد، پشیمان شود. چرا که به موجب طلاق، حق حضانت را از دست داده و جز ملاقات فرزند حقی ندارد.

بیشتر بخوانید : طلاق توافقی رجعی است یا بائن؟

آیا زن می تواند بعد از طلاق توافقی پشیمان شود؟ 

در پاسخ به این پرسش باید گفت که، اگر طلاق هنوز به ثبت رسمی نرسیده باشد و صرفاً گواهی عدم امکان سازش صادر شده باشد. زن و مرد می‌ توانند با توافق یکدیگر از تصمیم خود منصرف شوند و طلاق را به ثبت برسانند. در این صورت، طلاق صورت نمی گیرد و آن‌ها می‌توانند به زندگی مشترک خود بدون انعقاد عقد جدید، ادامه دهند.

اما اگر صیغه طلاق اجرا شده و طلاق به ثبت رسمی رسیده باشد، دیگر امکان انصراف از آن وجود ندارد. در این حالت، اگر طرفین بخواهند دوباره به زندگی مشترک بازگردند، باید ازدواج مجدد خود را به‌ صورت قانونی ثبت کنند.

در مورد نوع طلاق نیز باید توجه داشت:

اگر طلاق رجعی باشد، مرد می‌تواند در دوران عده به زن رجوع کند و مانع از جدایی کامل شود. اما اگر طلاق بائن باشد، امکان رجوع وجود ندارد و ادامه زندگی مشترک مستلزم عقد مجدد است.

بیشتر بخوانید : عده طلاق توافقی | مدت، شرایط و استثناها

قوانین رجوع بعد از طلاق توافقی 

در صورتی که طلاق رجعی باشد و مرد در دوران عده به زن رجوع کند. بدون آنکه نیاز به انعقاد عقد جدید نکاح باشد، زوجین می توانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند‌‌. چرا که رجوع مرد در ایام عده به معنی ادامه دادن به زندگی مشترک و پشیمانی از اجرای طلاق است.

اگر طلاق بائن باشد، و زوجین من باب کراهت و تنفر اقدام به جدایی کرده باشند. مرد حق رجوع ندارد. و اگر زوجین تمایل داشته باشند که بعد از اجرای طلاق و ثبت آن، به زندگی مشترک خود ادامه دهند، ملزم هستند که عقد نکاح را مجددا به ثبت برسانند.

اما اگر ماهیت طلاق توافقی مشخص نباشد که رجعی است یا بائن، باید اصل را بر بائن بودن طلاق دانست. که در این حالت مرد حق رجوع به زن را نداشته و اگر زوجین تمایل به ادامه زندگی مشترک دارند، باید عقد جدید منعقد شود.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق توافقی

پشیمانی زوجه در هر مرحله از طلاق توافقی چه تفاوتی دارد؟ 

مراحل طلاق توافقی دلایل پشیمانی از طلاق توافقی وضعیت بازگشت زوجه 
پیش از ثبت دادخواست طلاق فشار خانواده و اطرافیان. امید داشتن به بهبود رابطه عاطفی امکان بازگشت برای زوجه وجود دارد و وجود مشاور خانواده می تواند کمک شایانی را به زوجین کند.
بعد از ثبت کردن دادخواست طلاق در دادگاه خانوادهاحساس بر اینکه تصمیم عجولانه بوده و ناشی از احساسات زودگذر امکان بازگشت برای زوجه وجود دارد و می تواند به زندگی مشترک خود با استرداد دادخواست طلاق ادامه دهد.
بعد از صدور حکم طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش احساس دلتنگی برای همسر و فرزندان خود. از دست دادن پشتوانه مالی خود در صورتی که مرد نیز  از تصمیم خود منصرف شده باشد و در ایام عده به زن رجوع کرده باشد. زوجه و‌زوج با توافق می توانند به دفترخانه مراجعه نکنند و به زندگی خود ادامه دهند.
بعد از اجرای حکم طلاق در دفترخانه تصمیم گیری عجولانهدرگیری با پیامدهای ناشی از طلاق که ممکن است از نظر احساسی، اجتماعی و حتی حقوقی زوجه را درگیر کند.بعد از اجرای حکم و ثبت آن دیگر امکان ادامه زندگی نیست و اگر زوجه از تصمیم خود منصرف شده و زوج هم تمایل به ادامه زندگی دارد بایستی عقد جدید فی مابین آنها منعقد شود‌.
بعد از گذشت مدتی از اجرای طلاق توافقیترس از تنهایی از دست دادن پشتوانه مالی و احساسی خود درگیر شدن با قضاوت های اطرافیان از دست دادن حق حضانت فرزند در صورتی که بالای ۷ سال باشد امکان بازگشت بسیار دشوار است مگر مرد هم از تصمیم خود منصرف، و تمایل داشته باشد که با انعقاد عقد نکاح جدید به زندگی مشترک با همسر سابق خود ادامه دهد.

نقش وکیل در پشیمانی زن از طلاق توافقی چیست؟ 

وجود وکیل خانواده نقش بسیار مهمی در جایی که زوجه از تصمیم خود نسبت به طلاق پشیمان شده دارد. و می‌ تواند موجب شود تا در صورتی که طلاق هنوز جاری نشده و به ثبت رسمی نرسیده، اگر زوج و زوجه از تصمیم خود منصرف شده باشند، به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

وکیل طلاق به زوجه اعلام می‌ دارد که اگر اقدام به طلاق کند و ناشی از تنفر، نسبت به همسر خود با احساسات زودگذر تصمیم به پایان زندگی مشترک بگیرد، ممکن است پشتوانه مالی و احساسی خود را از دست بدهد.

گاهی اوقات زوجه فقط به این دلیل که طلاق جاری شود و به زندگی مشترک خود پایان دهد، ممکن است حقوق مالی خود از جمله مهریه را ببخشد که در اینجا این اقدام به ضرر او تمام می‌شود و دیگر پشتوانه مالی ندارد.

وکیل در واقع سعی می‌کند مشاوره حقوقی لازم را به زوجه، پیش از اقدام به طلاق، ارائه دهد. و به او یادآوری کند که تصمیم‌گیری نباید بر اساس احساسات زودگذر باشد. و لازم است پیش از هر اقدامی حتماً با مشاور خانواده که البته طبق قانون نیز از سال ۹۷ الزامی شده، مشورت کرده و تصمیم نهایی را با آگاهی کامل اتخاذ کند.

پیشگیری از پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی 

قانون گذار به منظور جلوگیری از طلاق های عجولانه و ناشی از احساسات زودگذر، از سال ۱۳۹۷ بخشنامه ای را تصویب. و زوجین را ملزم داشت که قبل از اقدام به انجام طلاق، در جلسات مشاوره اجباری حضور پیدا کنند تا تصمیم گیری آگاهانه ای را بگیرند.

زوجه ممکن است آگاهی کافی نسبت به اینکه پس از وقوع طلاق، پشتوانه مالی خود را، به‌ دلیل تصمیمی زودگذر از دست می‌دهد، نداشته باشد. و با بخشیدن مهریه خود به زوج، آن را برای همیشه از دست دهد‌. لذا پیشنهاد می‌شود پیش از هرگونه اقدام، حتماً با وکیلی که تخصص کافی در این زمینه دارد مشورت کند تا حقوق مالی او تضییع نشود.

سوالات متداول پشیمانی زنان بعد از طلاق توافقی

آیا زن می‌ میتواند از اجرا و ثبت طلاق توافقی، پشیمان شود؟ 

بله. در صورتی که طلاق به ثبت رسمی نرسیده باشد و زوج هم از جدایی و اجرای طلاق منصرف شده باشد می توانند بدون انعقاد عقد جدید به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

وجود وکیل متخصص خانواده، چه تاثیری در پشیمانی زوجه از اجرای طلاق توافقی دارد؟

وکیل با آگاه کردن زوجه نسبت به پیامدهای حقوقی طلاق، می‌تواند او را متقاعد سازد که تصمیمی عجولانه نگیرد. و اقدامی نکند که موجب از بین رفتن حقوقشان از جمله مهریه شود.

اگر گواهی عدم امکان سازش صادر شود و زوجه پشیمان شود، آیا امکان بازگشت وجود دارد؟

بله، اگر طلاق هنوز ثبت نشده و هر دو طرف پشیمان باشند، می‌توانند به زندگی مشترک برگردند و به دفترخانه مراجعه نکنند تا طلاق آنها به ثبت رسمی نرسد‌‌. چرا که اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۹۰ روز است و در صورتی که زوجین در آن تاریخ مراجعه نکنند دیگر اعتبار ندارد.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *