در این مقاله از ایران دادگستر قصد داریم به 2 مورد از مهمترین سوالات شما در رابطه با استرداد لاشه چک صحبت کنیم! این مورد شامل “آیا استرداد لاشه چک دعوای مالی است؟ ” و هزینه دادرسی استرداد لاشه چک میشود. پس با ما همراه باشید.
اگر میخواهید بدانید استرداد لاشه چک چیست و یا چگونه میتوان دادخواست استرداد لاشه چک را تنظیم نمود. بر روی لینک کلیک کنید.
استرداد لاشه چک دعوای مالی است غیر مالی؟
به طور کلی استرداد لاشه چک یک دعوای غیر مالی محسوب میشود، اما در برخی موارد بسته به نوع دادخواست ممکن است ماهیت دعوی به مالی بودن تغییر یابد. اگر خواسته شخص فقط محدود به «استرداد لاشه چک» باشد، هدف صرفاً بازگرداندن سند (چک) است، نه مطالبه مبلغ آن، بنابراین این دعوا غیرمالی تلقی میشود.
اما اگر خواسته همراه با مطالبه وجه چک یا تعیین تکلیف بر مبلغ آن باشد. چون جنبه مالی پیدا کرده و شما خواستار مبلغ معینی هستید، دعوا مالی محسوب میشود.
هزینه دادرسی استرداد لاشه چک
هزینه دادرسی دعوای استرداد لاشه چک یک دعوای غیرمالی محسوب میشود؛ بنابراین:
- در مرحله بدوی (دادگاه نخست): هزینه دادرسی 200 تا 400 هزار تومان (تقریبی – بسته به تعرفه سالانه قوه قضاییه)
- در مرحله تجدیدنظرخواهی: تقریباً 300 تا 500 هزار تومان
- در دیوان عالی کشور (فرجامخواهی): تقریباً 300 تا 500 هزار تومان
این مبلغ ممکن است با مصوبات جدید تعرفه خدمات قضایی تغییر کنند. برای اطلاع دقیقتر به سامانه عدل ایران یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید.
در صورتی که علاوه بر استرداد لاشه چک قصد دریافت وجه آن را نیز دارید، این دعوی مالی محسوب شده و نحوه محاسبه هزینه دادرسی استرداد لاشه چک هم تغییر می یابد. در این موارد مطابق قانون مبلغ سه ونیم درصد خواسته، برای هزینه دادرسی باید پرداخت گردد. به علاوه اگر پرونده شما وارد مرحله تجدید نظر شود،می بایست مبلغ سه ونیم درصد خواسته را به عنوان هزینه پرداخت نمایید.
آیا پرونده حقوقی دارید؟
وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،
مشاوره رایگان استرداد لاشه چک
- وکیلان متخصص ایران دادگستر با بیش از 2 دهه تجربه موفق
- بیش از ۵۰۰ پرونده موفق در این حوزه
- پاسخ دهی سریع و رایگان!
- مشورت با وکیل حرفه ای