جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
مراحل طلاق توافقی در زمان عقد
لیست محتوای این صفحه

مراحل طلاق توافقی در زمان عقد چقدر زمان می برد؟ در پاسخ باید بگوییم، سوالی که ممکن است برای زوجینی که تصمیم به جدایی در دوران عقد دارند، پیش بیاید. در پاسخ باید گفت که مدت‌ زمان لازم برای انجام مراحل طلاق توافقی به عوامل مختلفی بستگی دارد. با این حال، به‌ طور تقریبی می‌ توان گفت که اجرای طلاق توافقی در دوران عقد، بین یک ماه تا ۴۵ روز به طول می‌ انجامد.

البته این مدت زمان  مشروط بر این است که زن و مرد هر دو بر سر جدایی به توافق رسیده باشند. و تکلیف مسائل مالی، به‌ ویژه مهریه را ضمن توافق نامه کتبی مشخص کرده باشند.

در صورتی که اجرای طلاق توافقی به وکیل خانواده سپرده شود، این مدت  کوتاه‌ تر نیز می شود، چرا که وکیل طلاق به قوانین طلاق و تشریفات آن آگاهی کامل دارد و می تواند در سریع ترین زمان ممکن اقدام نماید. ما در این محتوای حقوقی به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا امکان طلاق توافقی در زمان عقد وجود دارد، روند آن به چه صورت است، و اجرای آن در زمان عقد چقدر زمان می برد. 

برای دریافت مشاوره تخصصی، می‌ توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت، با وکلای ایران دادگستر در تماس باشید.

طلاق توافقی در زمان عقد امکان پذیر است؟ 

پاسخ به این سوال مثبت است و زوجین می‌ توانند در زمان عقد و پیش از آغاز زندگی مشترک، تصمیم به پایان دادن به رابطه‌ ی زناشویی خود بگیرند و خواستار اجرای طلاق توافقی باشند.

تنها موضوعی که بایستی ضمن تنظیم توافق نامه کتبی به آن توجه داشت، تعیین تکلیف مهریه است که زن و مرد بایستی راجع به آن توافق کنند. 

در غیر این صورت:

اگر زوجه رابطه جنسی داشته باشد، مستحق دریافت کل مهریه خواهد بود. و در صورتی که رابطه جنسی صورت نگرفته باشد، نصف مهریه به او تعلق می‌ گیرد.

همچنین در صورتی که رابطه جنسی صورت نگرفته باشد، امکان تقاضای حذف نام همسر از شناسنامه نیز وجود دارد که با ارائه مدارک لازم از جمله حکم  طلاق و گواهی سلامت قابل انجام می باشد. و می توان آن را از ثبت احوال تقاضا نمود. 

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق توافقی

شرایط طلاق توافقی در زمان عقد 

امکان تقاضای ثبت طلاق در دوران عقد نیز وجود دارد و زوجین می‌ توانند حتی پیش از آغاز زندگی مشترک خواستار اجرای طلاق توافقی شوند.

برای اینکه طلاق در دوران عقد انجام شود، باید تمام شرایط و تشریفاتی که در طلاق توافقی در طول زندگی مشترک وجود دارد، در این مرحله نیز رعایت شود.

  • تنظیم توافق نامه کتبی: زوجین باید توافق‌ نامه‌ ای کتبی تنظیم کنند و تکلیف مواردی از جمله مهریه، جهیزیه و سایر حقوق مالی را مشخص کنند.
  • تعیین تکلیف مهریه: در صورتی که زوجین در طول دوران عقد رابطه جنسی داشته باشند، می بایست زوج تمام مهریه را بپردازد و در غیر این صورت موظف به پرداخت نیمی از مهریه خواهد بود.
  • حذف نام همسر از شناسنامه: بر خلاف زندگی مشترک، در طلاق توافقی دوران عقد،  در صورتی که نزدیکی انجام نشده باشد، زوجه  میتواند از طریق  ثبت احوال برای حذف نام همسر اقدام نماید.
  • حضور در جلسات مشاوره اجباری : همانند دیگر موارد طلاق توافقی در دوران عقد نیز حضور در چنین جلساتی اجباری است.

در آخرین مرحله زوجین می بایست نسبت به دریافت گواهی عدم امکان سازش اقدام نمایند. تا طلاق اجرا و در دفترخانه ازدواج و طلاق به ثبت برسد.

🔗بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چند جلسه دادگاه دارد؟

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد با مراحل طلاق توافقی در طول زندگی مشترک تفاوت چندانی ندارد. و زوجین باید تمامی مراحل قانونی را طی کنند؛ این مراحل به شرح ذیل می باشد: 

  • تنظیم توافق نامه کتبی :  زوج و زوجه باید با توافق کامل تصمیم به جدایی بگیرند و در خصوص مواردی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و سایر حقوق مالی به توافق برسند. و ضمن تنظیم توافق نامه کتبی رسمی آن را تنظیم و به دادگاه ارائه دهند.
  •  ثبت‌ نام در سامانه (مسیر) : زوجین برای حضور در جلسات مشاوره، و نوبت دهی می توانند به سامانه مسیر مراجعه کنند‌.
  • شرکت در جلسات مشاوره خانواده : شرکت در جلسات مشاوره طلاق توافقی اجباری بوده و زوجین ملزم هستند، حضور پیدا کنند. تا گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ کنند. جلسات مشاوره بین ۳ تا ۵ نوبت برگزار می‌ شود.
  •  تنظیم و ثبت دادخواست طلاق توافقی :  پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین یا وکلای آنها  باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. تا پرونده جهت رسیدگی به دادگاه خانواده محل اقامت زوج ارجاع گردد.
  • صدور گواهی عدم امکان سازش :  پس از ارجاع پرونده به دادگاه خانواده، قاضی ملزم است، مدارک ارائه شده را بررسی و در صورتی که به نتیجه برسد. زوجین تصمیم قطعی به جدایی دارند، گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.
  • ثبت طلاق در دفترخانه ازدواج و طلاق : با صدور گواهی عدم امکان سازش، زوجین ملزم می گردند که به دفترخانه مراجعه و ظرف مهلت سه ماه طلاق خود را به ثبت برسانند.

🔗بیشتر بخوانید : بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران و کرج در سال ۱۴۰۴

مدارک طلاق توافقی در زمان عقد

مدارک ذیل بایستی ضمیمه پرونده طلاق توافقی در زمان عقد گردد:

  • مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی زوجین)
  • عقد نامه رسمی 
  • گواهی عدم انصراف از طلاق (که از سوی مرکز غربالگری صادر می شود)
  • توافق‌ نامه کتبی که فی مابین زوجین تنظیم شده است.
  • ارائه دادن گواهی بکارت (در صورت عدم نزدیکی و قصد حذف نام همسر از شناسنامه)

طلاق توافقی در دوران عقد چقدر زمان می‌ برد؟

مدت زمان طلاق توافقی نسبت به اقسام طلاق ها (جایی که زوج یا زوجه درخواست دهنده هستند) سریع تر بوده و در مدت زمان کوتاهی بین ۱ماه تا ۴۵ روز به ثبت می رسد. البته لازم به ذکر است که این مدت متغیر بوده و به عواملی از جمله رضایت زوجین به امر طلاق و عدم اعتراض به حکم، شلوغی دادگاه، محل تنظیم پرونده ( اینکه تهران است یا شهرستان) بستگی دارد.

حقوق زن در طلاق توافقی در دوران عقد  

حقوق زوجه در طلاق توافقی در دوران عقد، طبق قانون به شرح زیر است:

  • مهریه  : قانون گذار زوجه را مستحق دریافت مهریه دانسته و زوج را ملزم کرده که این حق مالی را به وی بپردازد. اگر طلاق توافقی در دوران عقد جاری شود، زوجه مستحق دریافت مهریه است و مرد ملزم است آن را حسب مورد در جایی که زوجه باکره باشد نصف، و در غیر این صورت به صورت کامل بپردازد.
  • نفقه و اجرت المثل : این دو حق مالی که زوجه مستحق آن است در دوران عقد و قبل از آغاز زندگی مشترک قابل مطالبه نمی باشد، مگر فی مابین زوجین پرداخت آن شرط شده باشد. 
  • جهیزیه  : جهیزیه نیز متعلق به زوجه بوده و در صورتی که در منزل زوج باشد،  بایستی به زن بازگردانده شود.

اهمیت گواهی بکارت در طلاق توافقی دوران عقد 

در صورتی که زوجه باکره بوده و به موجب طلاق توافقی تصمیم به جدایی باشد، این حق قانونی برای زوجه وجود دارد که خواستار حذف نام همسر سابق از شناسنامه خود باشد.

و پس از اجرای حکم طلاق ، با ارائه دادن طلاق نامه و گواهی سلامت ( که دلالت بر باکره بودن زوجه دارد) صدور شناسنامه المثنی را از ثبت احوال خواستار‌ شود‌. 

سوالات متداول مراحل طلاق توافقی در دوران عقد

آیا امکان اجرای طلاق توافقی در دوران عقد وجود دارد؟

بله. قانون‌ گذار به زوجین این اجازه را داده است که در صورت توافق و رضایت کامل به جدایی، حتی در دوران عقد، نیز نسبت به ثبت طلاق توافقی اقدام کنند.

آیا به زوجه در دوران طلاق توافقی، مهریه تعلق می‌ گیرد؟

بله، زوجه مستحق دریافت مهریه است و اگر باکره نباشد، زوج موظف است کل مهریه را به او پرداخت کند.

پرونده طلاق توافقی چقدر زمان می‌ برد تا ثبت و اجرا شود؟

این مدت به‌ صورت تقریبی بین ۱ ماه تا ۴۵ روز طول می‌ کشد. در صورتی که روند پرونده به وکیل طلاق واگذار شود حکم سریعتر صادر شده و در کوتاه ترین زمان ممکن به ثبت می رسد.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *