لایحه دفاعیه حق زارعانه در اراضی موقوفه عام

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
لایحه دفاعیه حق زارعانه در اراضی موقوفه عام

لایحه دفاعیه حق زارعانه در اراضی موقوفه ، باید با دقت و با توجه به تمامی جوانب حقوقی و قانونی موضوع نگارش شود. در این لایحه، زارع باید به طور دقیق و مستدل، حق خود را بر زمین موقوفه و همچنین حق زارعانه خود را اثبات کند.

لایحه دفاعیه حق زارعانه در اراضی موقوفه

شرح دادخواست:

ریاست محترم حوزه قضایی

با سلام و احترام

موضوع دادخواست تقدیمی معاونت اقصادی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم مبنی بر صدور حکم به رفع تصرف و پرداخت اجرت المثل ایام تصرف موکل به استحضار مرساند:

1. موکل اینجانب طبق مبایعه نامه عادی …… با امضای گواهی گواهان در ذیل آن اراضی زراعی ادعای را از آقای …… خریداری نموده‌اند یعنی در حدود سی سال پیش با سند معتبر نسق زراعی و مالکیت مشارالیه را به راحتی خریداری نموده‌اند و در راستای احیای و زراعت زمین در بدو امر اقدام به تسطیح و خاکبرداری برای امر کشاورزی صیفی کاری نموده‌اند و با احداث اعیانی‌های از قبیل چند سالن، تعدادی اتاقک کارگری، احداث چاه عمیق و اقدام به خرید انشعاب برق نموده‌اند.

یعنی موکل تقریباً یکصد و پنجاه میلیون تومان در اراضی ادعایی هزینه صرف نموده‌اند که از سال ۱۳۵۲ نیز به طور مستمر در آن مشغول فعالیت زراعی صیفی کاری تا زمان حاضر هستند.

2. ادعای تصرف غیرقانونی برای موکل بی‌اساس و برخلاف عدالت و انصاف است هرچند که در آیین نامه ی اصلاحی اجرایی ……  / مورخ …… موضوع اجرای قانون ابطال اسناد و فروش رقبات آب و اراضی موقوفه دقیقاً مسائل مربوط به رعایت حقوق مکتسبه زارعین متصرف آمده که در بدو امر باید با زارعین قرارداد اجاره برای زراعت در اراضی موقوفه منعقد شود و در مرحله بعد اگر قراردادی فی ما بین طرفین منعقد نگردد، شایسته است حق زارعانه زارع براساس شرع و قانون پرداخت شود.

درخور توجه است که برای تشویق زارعان به ادامه و استمرار کشت و زرع برروی اراضی موقوفه و تسهیل عملیات زراعی آنان بانکها و سایر مؤسسات مالی اعتباری با رعایت مقررات ترتیبی اتخاذ نمایند یا تسهیلات بانکی به این زارعان بدون توثیق و ترهین عرصه و صرفاً با استفاده از سند اعیانی و اخذ وثیقه باشد.

تبصره ۴ ماده ۷ آیین نامه اصلاحی اجرایی قانون ابطال اسناد و فروش رقبات آب و اراضی موقوفه همچنین از نظر حقوق جالب و قابل تأمل است که در تبصره ۵ همین ماده به منظور رفاه زارعان صاحب نسق و فراهم نمودن زمینه فعالیت بیشتر در اراضی موقوفه ادارات اوقاف و امور خیریه و متولیان حسب مورد مدت اجاره زارعان را ده سال معین می‌نمایند، و در ضمن عقد اجاره شرط می‌نمایند.

که در پایان مدت مزبور عقد اجاره بازارع مزبور یا قائم مقام قانونی وی براساس اجاره بهایی که با نظر کارشناس رسمی و یا خبره محلی با در نظر گرفتن حقوق مکتسبه زارعین تعیین می‌گردد. تجدید خواهد شد. در موارد خاص آنگاه که موجبات وقف با شرایط خاص دیگر اقتضا بکند افزایش مدت اجاره موقوفه برای بیش از ده سال با جلب نظر ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه امکان پذیر است و بالاتر از آن در ماده ۸ همین آیین نامه اجرایی اصلاحی نیز اجاره احداث اعیان و ثبت آن به مستاجرین داده شده است.

3. و اما به امتثال و اطاعت از دستور شفاهی ریاست دادگاه محترم موکل وجوه اجاره را آماده و نقداً تقدیم کرده است که تا زمان حاضر از پذیرش این وجوه مسئولین امر سرباز زده‌اند و در این خصوص نیز موکل بلاتکلیف است.

4. آنچه مورد استدعا در حق موکل می‌باشد:

 اولاً متولیان موقوفه آستان مقدس با رعایت مقررات و آیین نامه‌های موجود با موکل عقد اجاره منعقد نمایند تا از بیکاری و تضییع حقوق سی ساله موکل نسبت به اعیانی‌های موجود جلوگیری به عمل آمده و موکل از سردرگمی رهایی پیدا کند.

 ثانیاً در صورتی که مصلحت موقوفه واقعاً اقتضای انعقاد عقد اجاره با موکل را نداشته باشد. طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری با رعایت قانون و آیین نامه‌های اجرایی آن حقوق مکتسبه زارعانه سی ساله موکل و وجوه اعیانی‌های احداثی قیمت گذاری گردیده و وجوهات آن طبق مقررات شرع پرداخت گردد.

خاطر خطیر را مستحضر می‌دارد که موکل نه تنها تصرف عدوانی ننموده‌اند، بلکه زمین را خریداری و فروشنده به عنوان مالک ملک طلق خود را با قصد و رضای کامل و دریافت وجه با واگذاری نسق زراعی خود فروخته‌اند و در سال ۱۳۷۳ تازه آستان حضرت عبدالعظیم موفق به دریافت سند رسمی ملک به عنوان وقف می‌گردد.

که جا داشت دادخواست خود را منصفانه و طبق واقعیات موجود و با در نظر گرفتن حقوق مکتسبه زارعی بیچاره تنظیم می نمود و وضعیت کهولت سن موکل را نادیده گرفته‌اند که با تمام شرایط تامه و کامل یک عقد بیع در سی سال پیش زمین زراعی را با قیمت روز خریده‌اند و با هزار و یک قرض آن را آماده کشت نموده و سالها در آن مشغول سبزیکاری بوده است.

در نهایت درخواست رسیدگی عادلانه و دریافت حق و حقوق از دست رفته موکل به عنوان حق زارعانه و اعیانی‌های موجود را دارد. که اقتضای یک رسیدگی عادلانه و منصفانه نیز همین است.

نام و نام خانوادگی / امضاء

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *