تجدیدنظر خواهی ضمان به معنای اعتراض به رأی دادگاه بدوی است که فرد را در نقش ضامن یا مضمونعنه محکوم کرده و او را ملزم به پرداخت دین یا تعهد دیگری کرده است. در این درخواست، تجدیدنظرخواه با ارائه دلایل و مستندات تلاش میکند نشان دهد که رأی صادره ناعادلانه یا نادرست بوده است و از دادگاه تجدیدنظر میخواهد که رأی را تغییر دهد یا لغو کند.
تجدیدنظر خواهی ضمان
ریاست محترم شعبه مرجوع الیه دادگاه تجدیدنظر استان ……
از طریق شعبه ……
دادگاه عمومی حقوقی….
سلام علیکم- احتراماً
در اعتراض به حکم موضوع دادنامه شماره …… مورخ …… تصدیری از شعبه …… دادگاه حقوقی شهرستان بتاریخ ابلاغ …… متضمن صدور حکم بر الزام موکل بعنوان ضامن حدوث عیب به پرداخت مبلغ …… ریال بدینوسیله و در مقام معترض به حکم مندرج در دادنامه پیش گفته، به استناد شقوق …… ذیل ماده ۳۴۸ ق.آ.د.م. خاطر عالی را مستحضر میدارد؛
حکم موضوع دادنامه تجدیدنظرخواسته بدلایل ذیل فرد اجلای خلاف بیّن شرع و قانون بوده و مآلاً شایسته تأیید نمیباشد.
چه اولاً: عبارت بکار رفته در قرارداد صحابه دعوی آن بوده چنانچه خودروی مذکور معیوب باشد من ضامن هستم مفاداً تعلیق در ضمان نبوده بلکه ظاهر آن ضمان عیبی است که حادث شود و موضوع ضمان در این فقره ضمان متعلق و به معنی نقل از ذمه به ذمه نیست چه آنکه ضمان در این موضوع متعلق به عین و از قبیل ضمانی است که در عاریه و یا عیبی که مأخوذ برای معامله است از طرف گیرنده یا هر کس دیگر قرارداده میشود و در حقیقت تعهد به تدارک عین است.
در صورت تلف یا عیب، بنابراین تمسک محکمه بدوی به ماده ۶۹۱ ق. م که ناظر به ضمان است به معنی اول بیمورد و حکم موضوع دادنامه تجدیدنظر خواسته شایسته نقض است.
مالاً پذیرش استدلال دادگاه نخستین بیش از حد انصاف، بدور از واقع نفس الامر است، و قبول آن هم از طریق حکمت و سبیل معرفت بر قوه تصور ثقیل میآید بنظر این کمترین قلم همواره در کنار حقیقت آرام میگیرد و لاغیر.
رسیدگی و نقض حکم موضوع دادنامه معترض علیه به اصرار از محضر دادگاه تجدید نظر استان تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……