لایحه اعتراض به نظریه کارشناس به معنای ارائه دلایل و مستندات توسط یکی از طرفین دعوا است که نسبت به نظریه یا گزارش کارشناس اعتراض دارد. این لایحه معمولاً پس از ارائه نظریه کارشناس به دادگاه تنظیم و به مرجع قضائی ارائه میشود. در این لایحه، طرف معترض میتواند به دلایل فنی، علمی یا منطقی به نقاط ضعف نظریه کارشناس اشاره کند و خواستار بررسی مجدد یا بررسی نظریه کارشناسان دیگر باشد.
متن لایحه اعتراض به نظریه کارشناس
ریاست محترم شعبه ……. دادگاه عمومی …….
با سلام و دعای خیر
احتراماً به تجویز ماده ۲۶۰ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی در مقام اعتراض به نظریه کارشناس در کلاسه پرونده …… مطروحه در آن شعبه ……. محترم که نظریه مذکور در تاریخ …… به اینجانب ابلاغ گردیده است. به استحضار عالی میرساند؛
۱- همانطور که حضرتعالی مستحضرید مطابق ماده ۲۶۸ قانون آئین دادرسی کارشناس منتخب دادگاه باید کارشناس رسمی دادگستری باشد که در ما نحن فیه کارشناس منتخب دادگاه رسمی نبوده بلکه خبره میباشد، که تعیین کارشناس برخلاف قواعد آمره قانون آئین دادرسی مدنی میباشد.
2- همانطور که در قرار صادره ذکر شده است. کارشناس میبایست اسناد و مدارک اصحاب دعوا را بررسی نماید متأسفانه کارشناس محترم بدون توجه به اسناد و مدارک اینجانب مبادرت به اظهار نظر نموده است.
۳- کارشناس منتخب در پیاده کردن حدود اربعه پلاک مختلف فیه اشتباه نموده است، و کروکی ترسیمی توسط کارشناس با پلاک مورد ادعایی اینجانب مطابقت ندارد.
۴- کارشناس منتخب مساحت پلاک ثبتی را ۱۵۰ مترمربع کمتر از آنچه در سند مالکیت اینجانب میباشد. در نظریه خود ذکر نموده است. علیهذا نظر به اینکه نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت ندارد، مستنداً به ماده ۲۶۵ قانون مذکور قابل ترتیب اثر نمیباشد، که با عنایت به مراتب مرقوم درخواست ارجاع امر به هیأت کارشناسی را دارم.
با تقدیم احترامات فائقه
نام و نام خانوادگی
امضاء