قرارداد مشارکت در احداث بنای تجاری اداری فرهنگی ورزشی و آموزشی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
قرارداد مشارکت در احداث بنا

قرارداد مشارکت در احداث بنا توافقی رسمی بین مالک زمین و سازنده است که در آن، هر دو طرف در ساخت بنایی جدید مشارکت می‌کنند. به عبارت ساده‌تر، مالک زمین، زمین خود را در اختیار سازنده قرار می‌دهد و سازنده نیز با استفاده از تخصص و امکانات خود، ساختمانی را در آن زمین احداث می‌کند. سود و زیان حاصل از این پروژه بین طرفین قرارداد تقسیم می‌شود. این نوع قرارداد معمولاً برای پروژه‌های ساختمانی بزرگ یا زمانی که مالک زمین، منابع مالی کافی برای ساخت و ساز ندارد، استفاده می‌شود.

قرارداد مشارکت در احداث بنا

این قرارداد به همراه اسناد و مدارک الحاقی آن که یک مجموعه غیر قابل تفکیک و به عنوان قرارداد مشارکت در مورخ  …… بین  …… نمایندگی آقای  …… که منبعد کارفرما از یک سو و شرکت  …… به نمایندگی آقایان …… و …… که منبعد شریک نامیده می‌شود. از سوی دیگر با شرایط و مقررات ذیل منعقد می‌گردد:

ماده 1- موضوع قرارداد

عبارتست مشارکت در احداث بنا، قطعه …… متعلق به …… واقع در خیابان …… طبق نقشه‌های پیوست به پلاک …… به مساحت تقریبی مترمربع با زیربنای مصوب بنای تجاری، اداری، فرهنگی، ورزشی، طبق پروانه ساختمانی که توسط شریک از شهرداری اخذ شده و مطابق با مجموعه نقشه‌های معماری سازه تأسیسات مکانیکی برقی و سایر مشخصات فنی که به طور کامل به رؤیت شریک رسیده ابلاغ می‌گردد، و جزء لاینفک این قرارداد است.

ماده ۲- اسناد و مدارک

این قرارداد شامل مدارک ذیل است:

  1. توافقنامه‌ها
  2. برنامه زمانبندی پیشرفت کار
  3. جدول تفکیک درصدهای بخشهای مختلف اجرای پروژه و جدول مشخصات فنی و تجهیزات
  4. تصویر سند مالکیت و جواز ساختمانی
  5. اسناد تکمیلی صورتمجلسها موافقتنامه‌ها و هر نوع سند دیگری که در مورد کارهای جدید با سایر امور که در مدت اجرای قرارداد تنظیم و به امضاء طرفین برسد.

ماده ۳- مبلغ قرارداد

شامل آورده‌های طرفین مشارکت به عنوان سهم الشرکه طرفین:

  • الف- آورده کارفرما شامل جمع ارزش زمین به مقدار …… متر مربع به ارزش …… ریال طبق نظریه کارشناسی رسمی شماره  ……. مورخ  ……
  • ب- آورده شریک شامل ساخت و احداث و تکمیل پروژه به طور کامل تا آخرین مراحل اجرایی و آماده تحویل براساس متراژهای تأیید شده شهرداری قزوین طبق لیست هزینه‌های جدول پیوست شماره یک به مبلغ کل …… ریـال بـا سهم الشرکه …… درصد کل مشارکت.

ماده ۴- مدت قرارداد

مدت قرارداد جمعاً  …… ماه شمسی با توجه به برنامه زمانبندی به شرح ذیل است:

  • الف- از تاریخ تحویل زمین به وسیله کارفرما تا پایان تجهیز کارگاه توسط شریک جزء مدت قرارداد محسوب نمی‌شود.
  • ب- مهلت شریک برای اخذ پایان کار شهرداری و سایر مراحل قانونی جهت تفکیک واحدها حداکثر …… ماه بعد از اجرای کامل پروژه است.
  • ج- در صورت بروز هر گونه حوادث طبیعی و قهری پیش بینی نشده مدت آن به مدت قرارداد اضافه خواهد شد.
  • د- تأخیرات ناشی از سرما و یا تعطیلات ناشی از اجرای احکام قضایی یا دستور موقت‌های صادره از محاکم قضایی جزء مدت فعالیت مفید در پروژه محسوب نمی‌شود.

ماده ۵- دوره تضمین

دوره تضمین از تاریخ تحویل موقت به وسیله شریک تا تاریخ تحویل قطعی مدت یک سال می‌باشد. در این دوره براساس شرایط قرارداد عمل می‌گردد. بدیهی است مدت دوره تضمین خارج از مدت قرارداد بوده و شروع دوره تضمین از تاریخ تحویل قدرالسهم طرفین جهت بهره برداری شروع می‌شود.

ماده ۶- نظارت عالی بر اجرا

نظارت عالی بر اجرای تعهدات شریک به عهده نماینده قانونی کارفرما می‌باشد.

ماده ۷- تعهدات طرفین قرارداد

  • الف- تعهدات کارفرما
  1. الف- تخلیه و تحویل زمین به شریک جهت اجرای پروژه از تاریخ انعقاد قرارداد به مدت زمان یک ماه می‌باشد.
  2. الف- پرداخت هزینه‌های مربوط به رفع معارض یا معارضین و مزاحمین احتمالی زمین در ظرف مدت یک ماه از تحویل زمین
  3. الف- انتقال ۹۰ درصد از مالکیت ثبتی، رسمی و مشاعی زمین تحویلی با توجه به پیشرفت پروژه و حسن انجام کار حداکثر سه ماه پس از انقضاء و مبادله قرارداد.
  4. الف- پرداخت قدرالسهم مربوط به هزینه‌های مازاد تراکم طبق نظریه ابلاغی شهرداری …… ظرف مدت یک ماه از ابلاغ مقدار مبلغ آن می‌باشد.
  5. الف- کارفرما ظرف مدت یک ماه مکلف به پرداخت هزینه‌ها از تاریخ ابلاغ شریک می‌باشد، و در صورت عدم پرداخت به موقع مکلف به پرداخت خسارات قراردادی به میزان  ……. ریال خواهد بود.

تبصره- چنانچه این قدرالسهم از سوی شریک پرداخت شود به همان نسبت ریالی از قدر السهم مالکیت کارفرما کسر و به حصه شریک اضافه خواهد شد.

ب- تعهدات شریک

  1. ب- شریک موظف است حداکثر یک ماه پس از اخذ مجوز احداث بنا نسبت به شروع عملیات اجرایی اقدام نماید.
  2. ب- رعایت کلیه قوانین و مقررات و دستورالعملهای وزارت کار و امور اجتماعی و پرداخت کلیه حقوق و مزایای منطقه‌ای و ایمنی کارگاهی و کارگران طراحان و مهندسین شاغل و غیره بر عهده شریک می‌باشد.
  3. ب- هر گونه پاسخگویی در خصوص حوادث احتمالی کاری بر عهده شریک می‌باشد.
  4. ب- شریک متعهد به اجرای کار براساس طراحی و نقشه‌های مهندسین مشاور بوده و تغییرات جزئی و کلی کار خصوصاً در بخش مصالح ساختمانی و یا افزایش و یا کاهش بنا بدون هماهنگی با کارفرما مجاز نمی‌باشد.
  5. ب- مسئولیت رفع کلیه معایب و نواقص احتمالی در تمامی مستحدثات طرح اعم از تجاری، اداری، فرهنگی، ورزشی و … تأسیسات و پارکینگ برعهده شریک می‌باشد.
  6. ب- پرداخت هزینه‌های آزمایشگاهی در حین اجرا همانند آزمایش مکانیک خاک، بتن و میلگرد و … کلاً بر عهده شریک می‌باشد.
  7. ب- پرداخت هزینه‌های انشعابات از قبیل آب، برق و گاز و … همچنین احداث پستهای برق و گاز کلاً برعهده شریک می‌باشد.
  8. ب- پرداخت هزینه‌های عوارض مربوط به صدور جواز ساختمان برعهده شریک است.
  9. ب- پیگیری امور مربوط به اخذ پایان کار امور ثبتی تفکیک و دریافت سند مالکیت واحدها و کلیه هزینه‌های مربوطه بر عهده شریک می‌باشد.

ماده ۸- سایر شروط

۸- ۱- پرداخت هزینه‌های مازاد تراکم به نسبت سهم الشرکه از سوی طرفین تعهد می‌شود. این مبلغ پس از اعلام نظر شهرداری …… توسط طرفین به قدرالسهم پرداخت می‌شود.

8- 2- پرداخت هزینه‌های مربوط به امور ثبت اسناد و املاک صورتمجلسهای تفکیکی نقل و انتقالات برعهده شریک خواهد بود.

8- 3- مسئولیت پیش فروش و یا فروش واحدهای احداثی کلاً و جزاً بر عهده شریک می‌باشد، و مبالغ فروش به نسبت قدرالسهم ظرف یک ماه تقسیم خواهد شد.

تبصره- شریک حق پیش فروش واحدها پس از پیشرفت %۳۰ را به صورت جزئی کلی و یکجا دارد.

8- 4- طرفین می‌توانند در صورت تمایل و پس از اتمام اسکلت نسبت به تعیین سهم تفکیکی و افرازی خود با توافق و تنظیم صورتجلسه اقدام نمایند.

8- 5- مواردی که در این قرارداد پیش بینی نشده است. لزوماً با توافق طرفین و قوانین جاری کشور اجراء خواهد شد.

۸- ۶- مسئولیت پاسخگویی و جبران خسارت وارده ناشی از شکایات و ادعاهای اشخاص ثالث در خصوص ملک محل اجرایی پروژه برعهده کارفرما خواهد بود.

8- 7- انتخاب پیمانکاران برای احداث پروژه و نظارت بر ساخت برعهده شریک می‌باشد.

8- 8- هزینه‌های ساخت و روش محاسبه آن توسط شریک صورت می‌گیرد.

ماده ۹- حل اختلاف

چنانچه در تفسیر و اجرای مفاد این قرارداد بین طرفین اختلافی پدید آید طرفین حکم ریاست سازمان تأمین اجتماعی را به عنوان داور مرضی الطرفین پذیرفته و آن را به مورد اجراء خواهند گذاشت.

ماده ۱۰- نشانی طرفین قرارداد

نشانی کارفرما ……

نشانی شریک  ……

ماده ۱۱- این قرارداد در …… ماده و …… تبصره …… پیوست در …… نسخه تهیه و مبادله گردید که هر یک از نسخه حکم واحد را داشته و دارای اعتبار واحد می‌باشند.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *