قانون جدید طلاق از طرف مرد
لیست محتوای این صفحه

قانون جدید طلاق از طرف مرد، به تازگی دستخوش تغییراتی گردیده است. هر چند حق طلاق همچنان به مرد داده شده ولی در این تغییرات از حقوق زنان حمایت بیشتری به عمل آمده است. در این قانون مرد را  با محدودیت هایی از جمله پرداختن حقوق مالی زوجه مواجه ساخته است.

اگر مرد قبل از اجرای طلاق از پرداخت آن ممانعت به عمل آورد،  طلاق اجرا نمی‌شود. این الزامی است که قانونگذار در قانون جدید طلاق از طرف مرد به آن اهمیت زیادی داده و به نوعی از حقوق زوجه دفاع کرده است. در ادامه بیشتر به معرفی و بررسی این قوانین می پردازیم:

بیشتر بخوانید : معایب طلاق از طرف مرد

 قانون جدید طلاق از طرف مرد و پرداخت حق و حقوق

ماده 1133 قانون مدنی ایران صریحاً بیان می دارد که مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر، و مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق همسرش را بنماید. ملاحظه می شود که در این قانون صریحا حق طلاق به مرد داده شده و اراده او برای انجام این واقعه حقوقی کافی می باشد. هر چند زوجه به انجام طلاق راضی نباشد.و به ادامه زندگی زناشویی تمایل داشته باشد. اما این قانون دستخوش تغییراتی گردید که در ذیل آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

“ماده 29 قانون حمایت خانواده بیان می دارد، که دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج،  بایستی تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال را معین و همچنین اجرت‌المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می‌کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است و طلاق در صورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم‌به نیز ثبت می‌شود.”

پس این ماده بیان می دارد که ثبت طلاق یک طرفه از سوی مرد، موکول به پرداخت حقوق مالی زوجه است. یعنی اگر مرد بخواهد از حقوقی که طبق قانون به زوجه تعلق می گیرد، ممانعت به عمل آورد  و مهریه، نفقه، اجرت المثل و نحله را نپردازد. دادگاه به خواسته او مبنی بر طلاق ترتیب اثر نداده  و گواهی عدم امکان سازش صادر نمی گردد. این الزامی است که قانونگذار در سال 1391 در راستای حمایت از حقوق زوجه به آن اشاره داشته است و مرد را به پرداخت حقوق مالی او ملزم کرده است.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق از طرف مرد

 قانون جدید طلاق از طرف مرد و ارجاع به امر داوری 

ارجاع به امر داوری از دیگر موضوعاتی است که در قانون حمایت خانواده 91 بدان اشاره است و الزامی است که از سوی دادگاه رعایت گردد.

ماده 27 قانون حمایت خانواده به این موضوع اشاره داشته و بیان می دارد، در  کلیه موارد درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند.

قانون گذار به منظور حمایت از کانون خانواده، تلاش دارد تا از وقوع طلاق های یک طرفه و بدون عذر موجه خودداری کند. لذا زوج و زوجه را ملزم کرده که داوری را از بین اقوام نزدیک خود که متاهل بوده و حداقل سی سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی می باشد، به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند. تا موضوع مورد امر داوری قرار بگیرد.و تا جای ممکن با صلح و سازش حل و فصل گردد و منجر به امر طلاق نگردد‌. 

✅بیشتر بخوانید : دادخواست طلاق از طرف مرد

قانون جدید حضانت فرزندان در طلاق از طرف مرد 

موضوع دیگری که دستخوش تغییرات گردیده، تکلیف حضانت و سرپرستی فرزندان است. که طبق قانون جدید قبل از ثبت طلاق از طرف مرد بایستی راجع به آن تعیین تکلیف گردد. تا حقوق فرزندان تضییع نگردد.

این موضوع را ماده 29 قانون حمایت خانواده مورد بررسی قرار داده و بیان می دارد که قبل از تحقق امر طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش در جایی که مرد تقاضا دهنده طلاق است، بایستی تکلیف حضانت و سرپرستی و ملاقات اطفال مشخص گردد. و بررسی شود که بنا به مصلحت طفل بعد از جدایی، چه کسی سرپرستی و حضانت او را عهده دار شود. اگر بنا به مصلحت طفل قرار است، به مادر سپرده شود. پرداخت امور مالی او تا زمانی که به سن قانونی برسد، با پدرش بوده مگر قاضی تصمیم دیگری اخذ نماید.

لایحه حمایت از حقوق خانواده مصوب 1402 

لایحه ای به منظور حمایت از حقوق خانواده و ترویج فرهنگ و عفاف اسلامی در سال 1402 به تصویب رسید. و در راستای حمایت از حقوق زوجه به مواردی اشاره گردید. که البته هنوز به تصویب نهایی نرسیده است. که به شرح ذیل می باشد:

حق طلاق برای زوجه ، قانون گذار این حق را به زوجه زمانی می دهد که در ضمن عقد نکاح و یا ضمن عقد لازم دیگری به آن اشاره شده باشد. در غیر این صورت زوجه، وکالت در امر طلاق نداشته. و بدون رضایت زوج، نمی تواند خواستار اجرای طلاق خود از دادگاه باشد. اما در لایحه حمایت از حقوق خانواده 1402 که در راستای حمایت از حقوق زوجه به تصویب رسیده. به این موضوع اشاره شده که اگر مرد ازدواج مجدد کند. این حق برای زوجه او وجود دارد که خواستار طلاق از دادگاه باشد.

سوالات متداول

قانون جدید طلاق از طرف مرد دستخوش چه تغییراتی گردیده است؟

قانون گذار در قانون جدید حمایت خانواده، برخلاف سابق زمانی حق طلاق را به مرد می دهد. و گواهی عدم امکان سازش صادر می نماید. که مرد حقوق مالی زن را اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل بپردازد.و یا رضایت زوجه را مبنی بر پرداخت تقسیطی آن اخذ نماید.

لایحه حمایت از حقوق خانواده۱۴۰۲ به چه موضوعی اشاره دارد؟

این لایحه که در سال ۱۴۰۲به تصویب رسیده حق طلاق را در جایی که مرد اقدام به ازدواج مجدد کند به زن داده است. البته لازم به ذکر است که این لایحه هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *