فرجام خواهی فسخ عقد بیع به معنای اعتراض به رأی دادگاه در مورد فسخ یک قرارداد خرید و فروش (عقد بیع) است. فسخ عقد بیع معمولاً در شرایطی رخ میدهد که یکی از طرفین (خریدار یا فروشنده) به علت وجود عیوبی در مبیع (مال مورد معامله)، عدم انجام تعهدات قراردادی، یا به دلیل شروط قراردادی خاص، درخواست فسخ قرارداد را مطرح میکند.
فرجام خواهی فسخ عقد بیع
ریاست محترم شعبه مرجوع الیه …… دیوان عالی کشور
از طریق شعبه ……… دادگاه تجدیدنظر استان
سلام علیکم-، با احترام،
و جواز حاصل از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی مرحله فرجامی و به وکالت از فرجام خواه …… در برابر فرجام خوانده …… در اعتراض به حکم مندرج در دادنامه شماره ……. مورخ …… متضمن صدور حکم بر بطلان دعوی اعلام فسخ عقد بیع، بدلیل وجود غبن فاحش در معامله و حکم شماره مورخ …… شعبه …… دادگاه تجدیدنظر استان …… متضمن تأیید حکم مرجع تالی؛
بدینوسیله و در اجرای ماده ۳۷۱ ق.آ.د.م. خاطر عالی را مستحضر میدارم، احکام پیش گفته بدلایل و جهات آتی الذکر واجد ایراد بوده و درخور نقض است.
عالیجنابان برخلاف تفسیر مرجع بدوی، آنچه اسقاط شده است، مطلق غبن نیست و مقید به مرتبه خاصی از آن است. چه الفاظ عقود محمول است:
بر معانی عرفیه، لذا قانوناً و بر طبق موازین شرعیه حاکی از مرتبهای اسفل از غبن است، و در هر مورد که غبن فاحش و غیر متعارف باشد اسقاط حق غبن در بیع نامه نافی استفاده موکل بعنوان مغبون از حق غبن نیست و موکل استفاده از حق غبن را به موجب اظهارنامه رسمی و از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نموده که وسیله قانونی ابراز اراده است،
و به اطلاع فرجام خوانده رسانده و بر طبق نظریات کارشناسان، اختلاف قیمت …… ریال (ثلث قیمت) روز معامله بوده است، لذا بر استنباط و استنتاج دادگاه بدوی از قضیه مطروحه و در نتیجه بر دادنامه فرجام خواسته اشکال جدی بار میباشد.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
نقض رأى مندرج در دادنامه فرجام خواسته مورد استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل فرجام خواه ……