جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
طلاق گرفتن زن بدون دلیل
لیست محتوای این صفحه

طلاق گرفتن زن بدون دلیل چه به‌ صورت رسمی و چه در ضمن عقد نکاح امکان‌پذیر نیست! مگر اینکه از سوی همسرش وکالت در طلاق داشته باشد. در چنین شرایطی، او می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل موجه از همسرش جدا شود. اما در غیر این صورت، درخواست طلاق او پذیرفته نخواهد شد. و امکان جدایی یک‌ طرفه برای او وجود ندارد. زیرا قانون‌گذار حق طلاق را به مرد داده است و زن تنها در صورتی می‌تواند تقاضای طلاق کند که دلیل موجهی ارائه دهد. که به‌ طور صریح در قانون ذکر شده‌اند. اینکه وکالت در امر طلاق چیست؟ و درخواست طلاق یک طرفه بدون دلیل در چه شرایطی از سوی زوجه پذیرفته میشود، موضوعی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید : سریع ترین راه طلاق از طرف زن

آیا طلاق گرفتن زن بدون دلیل امکان پذیر است؟

طلاق از سوی زوجه تنها در صورتی امکان‌پذیر است که او ادله موجه و قانونی مندرج در قانون مدنی را به دادگاه ارائه دهد. برخلاف شوهر که می‌تواند یک‌ طرفه اقدام به طلاق نماید، زوجه در صورت عدم ارائه دلایل قانونی معتبر، حق درخواست طلاق را نخواهد داشت، مگر در موارد استثنایی. لذا توصیه می شود که اگر هر دو طرف (زوج و زوجه) به جدایی رضایت داشتند. طلاق به صورت توافقی انجام شود. اما در شرایطی که طلاق یک‌ طرفه از سوی زوجه اعلام شود. او باید مدارک و مستندات لازم را جهت اثبات دلایل خود به دادگاه ارائه کند. مگر آنکه در عقد نکاح، شرط ضمن عقدی، مبنی بر حق طلاق بدون ارائه دلیل به زوجه اعطا شده باشد. در غیر این صورت، دادگاه درخواست طلاق بدون دلیل موجه و عدم رضایت شوهر را از سوی زوجه رد خواهد کرد. و اگر زوجه بخواهد من باب کراهت از همسرش جدا شود، بایستی مهریه را به او ببخشد. تا بتواند از طریق طلاق خلع به جدایی از همسر دست یابد.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق از طرف زن

شرایط و مراحل طلاق گرفتن زن بدون دلیل 

طبق قوانین ایران، زوجه بدون ارائه دلیل موجه نمی‌تواند خواستار اجرای طلاق باشد. چرا که این حق قانونی، تنها به مرد داده شده است. در واقع، این مرد است که می‌تواند بدون رضایت زن درخواست طلاق دهد. زوجه تنها در صورتی می‌تواند تقاضای طلاق کند که وکالت در طلاق داشته باشد. یا بتواند ادله قانونی یا دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن مانند عسر و حرج، عدم پرداخت نفقه، ترک منزل از سوی زوج و… را اثبات کند. در غیر این صورت، دادگاه درخواست او را رد خواهد کرد.

با این‌ حال، دو مورد وجود دارد که زوجه می‌تواند بدون نیاز به رضایت زوج، درخواست طلاق دهد:

۱. طلاق خلع: در صورتی که زوجه حاضر باشد، مهریه خود را ببخشد تا مرد را به طلاق راضی کند.

۲. داشتن وکالت در طلاق: اگر مرد ضمن عقد نکاح، به زن حق طلاق داده باشد. او می‌تواند بدون رضایت شوهر اقدام به طلاق کند.

بیشتر بخوانید : طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد؟مدت زمان طلاق از طرف زوجه

مراحل طلاق در جایی که زوجه از مرد وکالت دارد؟(حق طلاق) 

در صورتی که زن وکالت در طلاق داشته باشد. مراحل قانونی به شرح زیر است:

1. ثبت دادخواست: زوجه باید با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، دادخواست طلاق را ثبت کند.

2. رسیدگی در دادگاه: پس از به جریان افتادن پرونده، جلسه دادرسی برگزار می‌شود.و زوجه با استناد به حق وکالت خود، از دادگاه اجرای طلاق را درخواست می‌کند.

3. اجرای طلاق در دفترخانه: پس از صدور حکم، زن می‌تواند به دفترخانه ثبت طلاق مراجعه کرده و اجرای طلاق را خواستار شود.

نکته مهم این است که زوجه در صورت داشتن حق طلاق، همچنان مستحق دریافت مهریه است. و نیازی به بخشیدن آن برای جاری شدن طلاق ندارد.

دادخواست طلاق گرفتن زن بدون دلیل 

در حقوق ایران، اصل بر این است که حق طلاق با مرد است. مگر اینکه زن وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد. یا بتواند دلیل موجهی برای طلاق ارائه کند. در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد. می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل خاص، دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد. و پس از بررسی‌های لازم، حکم طلاق را دریافت کند. اما اگر این حق را نداشته باشد و شوهر نیز راضی به طلاق نباشد، تنها در صورت اثبات دلایل موجه مانند عسر و حرج، سوءرفتار، ترک زندگی یا عدم پرداخت نفقه می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند.

در غیر این صورت، زن می‌تواند از روش‌های دیگر مانند طلاق خلع (بخشش مهریه در ازای رضایت شوهر) یا طلاق توافقی (با توافق بر شروط طلاق) استفاده کند.

اگر طلاق از نوع خلع باشد، زوجه باید مهریه خود را به زوج بذل کند. تا رضایت او را برای طلاق جلب نماید. برای اجرای طلاق خلع زوجه موظف است، همراه با ارائه دادخواست طلاق، مدارکی را که نشان‌دهنده بخشش مهریه است، به دادگاه ارائه دهد. تا حکم طلاق صادر شود.

اما در طلاق توافقی و همچنین در مواردی که زوجه وکالت در طلاق دارد، بخشش مهریه الزامی نیست. این گونه اگر طلاق توافقی باشد.

زوجین می‌توانند درباره مهریه و سایر حقوق مالی به توافق برسند و اگر در عقد نکاح، زن از شوهر وکالت در طلاق گرفته باشد می‌تواند بدون نیاز به جلب رضایت او و بدون بذل مهریه، از همسرش جدا شود، که مراحل آن را پیش تر به صورت مفصل بررسی کردیم.

سوالات متداول طلاق زن بدون دلیل

آیا زوجه می‌تواند بدون ارائه دلیل موجه از همسرش جدا و درخواست طلاق دهد؟

به موجب قانون، زوجه، ملزم است برای اجرای طلاق یک طرفه‌، دلیل موجه به دادگاه ارائه دهد. در غیر این صورت، دادگاه به درخواست او ترتیب اثر نخواهد داد. مگر اینکه زوجه وکالت در طلاق داشته باشد. یا طلاق از نوع خلع باشد که در این صورت، با بذل مهریه، امکان جدایی فراهم خواهد شد.

اگر زوجه وکالت در امر طلاق داشته باشد، می‌تواند بدون دلیل موجه از همسرش جدا شود؟

بله، در صورتی که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد. می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل موجه و بدون رضایت همسرش، درخواست طلاق خود را در دادگاه مطرح و اجرای آن را خواستار شود. در این حالت، نیازی به بخشش مهریه یا توافق با شوهر برای رضایت او نیست.

آیا زوجه می تواند بدون ارائه دلیل و صرفا به موجب کراهت از همسر جدا شود؟

بله، زوجه می‌تواند به موجب طلاق خلع از همسرش جدا شود، مشروط بر اینکه مهریه خود را ببخشد. پس از بذل مهریه، زن از دادگاه تقاضای طلاق کرده و حکم طلاق صادر می شود، حتی اگر شوهر رضایت نداشته باشد.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *