در صورتی که به دنبال طلاق غیابی خارج از کشور هستید؛ ولی امکان مسافرت به درون مرزهای ایران برای انجام مراحل طلاق را ندارید باید از طریق ثبت نام در سامانه میخک نیز مراحل طلاق غیابی خارج از کشور را طی کنید. برای انجام این کار باید وکیل طلاق بگیرید و وکالتنامه ای تنظیم کنید. میتوانید با مشاوره و راهنمایی کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلا ایران دادگستر به راحتی در کمترین زمان ممکن مراحل طلاق غیابی خارج از کشور را انجام دهید. یا اینکه میتوانید با مراجعه به کنسولگریهای متعدد ایران در کشورهای مختلف دنیا و ارائه مدارک لازم به صورت ترجمه شده این نوع طلاق را انجام دهید.
بنابراین اگر شما به عنوان یک زن یا مرد طبق قوانین محل اقامت خود ازدواج کردهاید لازم است برای اجرای طلاق غیابی خارج از کشور تمامی مدارک شما به زبان فارسی ترجمه شود. همچنین تمام مدارک شما و همسرتان از نظر اعتبار و صحت مورد تأیید مراجع قانونی قرار بگیرد. اگر در این خصوص به یک پشتیبان اختصاصی برای راهنمایی و مشاورههای حقوقی نیاز دارید و یا درخواست دارید وکالت طلاق غیابی خود را به یک وکیل پایه یک دادگستری خبره و باسابقه بسپارید بهتر است مشکلات خود را با مشاورین آنلاین ما در گروه وکلا ایران دادگستر در میان بگذارید.
آیا طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور امکان پذیر است؟
بله، زمانی که یک خانم و آقای ایرانی به طور همزمان در کشور خارجی زندگی میکنند اما میخواهند از یکدیگر طلاق بگیرند اگر دفتر ثبت ازدواج زوجین در داخل ایران بوده است باید جدایی زوجین در چهارچوب قوانین داخلی کشور ایران انجام شود. از این رو برای طلاق غیابی خارج از کشور باید به دفتر رسمی ثبت ازدواج خود در داخل کشور مراجعه کنند. البته برای پیگیری روند پرونده طلاق خود در ایران میتوانید با وکالت دادن به وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلا ایران دادگستر در کمترین زمان ممکن بدون حضور هیچ کدام از زوجین به ایران حکم طلاق غیابی خارج از کشور برایتان صادر شود.
شرایط طلاق غیابی خارج از کشور
اگر یکی از زوجین جهت انجام طلاق غیابی خارج از کشور به مراکز قضایی ایران مراجعه کند و دادخواست طلاق بخواهد در شرایطی که برای طرف مقابل امکان ارسال ابلاغیه وجود نداشته باشد یعنی نه طرف مقابل و نه وکیل او در جلسات دادگاه حضور نداشته باشند مطمئناً قاضی پرونده حکم طلاق غیابی را صادر میکند. در چنین شرایطی برای اینکه فرد خوانده بتواند به طور قانونی از خود دفاع کند به مدت ۲ ماه بعد از ابلاغ حکم طلاق غیابی به او فرصت اعتراض داده میشود.
قوانین طلاق غیابی خارج از کشور
بر اساس ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی درباره حکم طلاق غیابی خارج از کشور این گونه ذکر شده است که حکم طلاق غیابی تنها مختص درخواست طلاق از سمت زن نیست بلکه مردانی که همسر قانونی آنها در بیرون از ایران زندگی میکنند هم شامل این قانون میشوند. اگر بعد از گذشت ۲ ماه از ابلاغ حکم طلاق غیابی هیچ اعتراضی وارد نشود حکم قطعی طلاق غیابی خارج از کشور صادر خواهد شد.
مراحل طلاق غیابی در خارج از کشور
از جمله مراحل طلاق غیابی در خارج از کشور میتوان به مواردی مثل:
- بررسی صحت مدارک
- احضار زوجین به کنسولگری جهت انجام تحقیقات
- اعزام نماینده کنسولگری به آدرس محل سکونت زن و مرد جهت انجام تحقیقات
اشاره کرد. بعد از بررسیهای لازم حکم طلاق غیابی خارج از کشور از طریق سرکنسولگری در کشوری که اتباع ایرانی در آنجا اقامت دارند صادر میشود. سپس برای شهروند ایرانی به صورت گواهی اجرای حکم طلاق در حالت ترجمه شده ارسال میگردد. بنابراین شهروند ایرانی میتواند از گواهی طلاق غیابی خارج از کشور برای انجام کارهای خود استفاده کند.
مدارک مورد نیاز برای طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور
از جمله مدارک مهم که برای طلاق غیابی خارج از کشور لازم است عبارتند از:
- اصل و ترجمه شناسنامه زن و مرد
- اصل و ترجمه سند ازدواج زن و مرد
- اصل وکالتنامه طلاق
- گواهی اقامت تقاضا دهنده طلاق در کشور محل اقامت
- دلایل و مستندات مربوطه