طلاق در دوران عقد
لیست محتوای این صفحه

جدایی و طلاق در دوران عقد مثل هر نوع طلاق دیگری مراحل و شرایط خاصی را برای زوجین به وجود می‌آورد، بنابراین دادگاه با توجه به درخواست زن و مرد و حضور زوجین نیز پرونده طلاق در دوران عقد را بررسی می‌کند؛ ولی اگر نمی‌خواهید که در جلسات مشاوره و دادرسی دادگاه شرکت کنید ضمناً مراحل طلاق در دوران عقد در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شود بهتر است از تجربیات یک وکیل مهریه طلاق در گروه حقوقی ایران دادگستر کمک بگیرید.

مطمئن باشید وکلای پایه یک دادگستری ما در موسسه حقوقی ایران دادگستر قبل از هر کاری به صورت آنلاین یا حضوری مشاوره‌های رایگانی را به شما ارائه می‌دهند. سپس با دریافت وکالت شما به عنوان یک وکیل طلاق، روند پرونده جدایی شما از همسرتان را پیگیری می‌کنند و در تمام مراحل طلاق و جلسات دادگاه بدون حضور شما شرکت می‌کنند.

اصلاً نگران پرداخت و یا دریافت مهریه هم نباشید چون وکلای طلاق ما در این موسسه حقوقی با همکاری وکیل مهریه به طور روشن تکلیف مهریه را هم مشخص می‌کند. مهم‌تر اینکه در طول پیگیری مراحل پرونده طلاق نیز گزارشات پرونده را به طور کامل به شما اطلاع می‌دهند‌، بنابراین اگر قصد دارید قبل از برگزاری تشریفات عروسی از همسر خود جدا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم در مورد مسائل و مشکلات خود در دوران عقد با مشاورین حقوقی ما در گروه ایران دادگستر مشورت کنید.

شرایط طلاق در دوران عقد

گاهی اوقات وجود اختلافات فرهنگی و اجتماعی‌، دخالت والدین، ازدواج در سن پایین و… باعث جدایی زن و مرد در دوران عقد می‌شود؛ اما شرایط طلاق و جدایی در دوران عقد با طلاق بعد از ازدواج متفاوت است؛ چون در این گونه طلاق‌ها شرایط باکره بودن و یا باکره نبودن زن مطرح است، بنابراین اگر تصمیم به جدایی دارید بهتر است قبل از هر گونه اقدامی با یک وکیل طلاق مشورت کنید؛ چون وکیل طلاق با تمام شرایط قانونی و حقوقی طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد در دوران عقد آگاهی دارد، پس اجازه نمی‌دهد که هنگام طلاق در دوران عقد هیچ حقی از زن یا مرد ضایع شود.

طلاق در دوران عقد از طرف مرد

اگر مرد به هر دلیلی دوست نداشته باشد با زن خود زندگی مشترکی را شروع کند می‌تواند با پرداخت تمام حق و حقوق مالی زن مانند مهریه، نحله و… در همان دوران عقد بدون اطلاع یا رضایت زن به صورت یکطرفه از همسر خود جدا شود. البته برای اینکه پروسه طلاق با سرعت بیشتری انجام شود می‌توان برای پرداخت مهریه از وکیل مهریه کمک گرفت. یادتان در صورتی که طلاق از طرف مرد باشد و در زمان جاری شدن خطبه عقد شرط تصنیف اموال مرد امضا شده باشد علاوه بر مهریه نیز نیمی از اموال مرد به زن تعلق خواهد گرفت.

طلاق در دوران عقد از طرف زن

دقت کنید شرایط طلاق در دوران عقد از طرف زن تفاوت زیادی با شرایط طلاق از طرف مرد دارد. در واقع زمانی که زن تقاضای طلاق خود را به دادگاه ارائه می‌دهد باید بتواند دلایل محکمه پسندی را مثل:

  • عسر و حرج زندگی
  • حبس مرد
  • بیماری های جسمی و روانی مرد
  • مفقودالاثر بودن مرد

و یا یکی از شرایط ۱۲ گانه عقد را به دادگاه ثابت نماید. در غیر اینصورت باید زن به صورت وکالتی حق طلاق داشته باشد تا بتواند در کمترین زمان در دوران عقد از شوهر خود جدا شود.

طلاق در دوران عقد از طرف زن

طلاق در دوران عقد و باکره نبودن

در چنین شرایطی حکم طلاق بائن غیر مدخوله برای زوجه صادر می‌شود. بنابراین بعد از طلاق لازم نیست که زن عده را نگه دارد و می‌تواند نام همسر خود را از شناسنامه جدید حذف کند و بلافاصله ازدواج نماید.

طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد؟

طلاق در دوران عقد زمان زیادی طول می‌کشد، حتی اگر تنها چند روز از زمان ثبت عقد شما با همسرتان گذشته باشد باز هم برای طلاق در دوران نامزدی باید ماه‌های زیادی بیش از ۶ ماه برای پیگیری پرونده صبر کنید؛ ولی کارشناسان حقوقی ما در موسسه ایران دادگستر سعی می‌کنند با ارائه برخی ادله به دادگاه خانواده در کمترین زمان ممکن حکم تأیید طلاق را از دادگاه برایتان بگیرند.

طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد؟

ایا طلاق در دوران عقد مهریه تعلق میگیرد؟

اگر زن موقع طلاق در دوران نامزدی باکره باشد تنها نصف مهریه به زن تعلق می‌گیرد. حتی اگر با دلیل محکمی مثلاً اعتیاد مرد بخواهد از مرد جدا شود؛ ولی اگر زن باکره نباشد مرد موظف است مهریه زن را به طور تمام و کمال پرداخت کند. البته باکره بودن زن تنها باید از طریق آزمایشات پزشکی قانونی مورد تأیید دادگاه قرار بگیرد‌. چنانچه زن و مرد بخواهند به صورت توافقی در دوران عقد طلاق بگیرند زن می‌تواند همان نصف مهریه را هم به شوهر خود ببخشد.

ایا طلاق در دوران عقد نفقه تعلق میگیرد؟

بعد از طلاق در دوران عقد نیز نفقه به زن تعلق می‌گیرد، حتی اگر هنوز ازدواج به صورت رسمی ثبت نشده باشد. در این دوران، اگر مرد به دلیل عدم تمکین زن و یا عدم شرایط خاص از طرف زن، درخواست طلاق کند، باید نفقه را پرداخت کند. برای پیگیری این موضوع و تضمین دریافت نفقه، بهره‌گیری از وکیل نفقه توصیه می‌شود که بتواند حقوق زن را به درستی مطالبه و از او در برابر عدم اجرای تعهدات مالی شوهر محافظت کند.

گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد لازم است؟

یکی از مهمترین مراحل طلاق در دوران نامزدی مراجعه به پزشکی قانونی و گرفتن گواهی سلامت زن و مرد است؛ زیرا اثبات عیوب یکی از زوجین مثل بیماری های جنون و… از جمله مواردی است که باعث فسخ نکاح می‌شود. البته باید این گونه موارد حتماً از طریق گواهی پزشکی تأیید شود. نکته دیگر ارائه گواهی عدم بارداری و باکره بودن زن است.

مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد

زوجینی که قصد دارند در زمان نامزدی از یکدیگر جدا شوند باید مدارک ذیل را آماده کنند:

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  • اصل عقدنامه زوجین
  • گواهی بکارت زن توسط پزشکی قانونی
  • گواهی عدم سازش
  • تنظیم دادخواست طلاق
  • نظر مشاور و داور
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *