جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
طلاق توافقی در دوران بارداری
لیست محتوای این صفحه

طلاق توافقی در دوران بارداری نیز ممنوعیتی ندارد و زوجین می‌ توانند با توافق، در ضمن عقد از یکدیگر جدا شوند. با این حال، ملزم هستند، در زمان ارائه دادخواست طلاق توافقی به دادگاه، بارداری زوجه را اعلام کنند. همچنین، زن  باید گواهی بارداری را همراه سایر مدارک به دادگاه ارائه دهد. این موضوع از نظر قانونی دارای آثار حقوقی است که در این مقاله به بررسی آن می‌ پردازیم.

چنانچه زوجه در دوران بارداری به‌ همراه زوج تصمیم به جدایی بگیرد، ملزم به نگه‌ داشتن عده تا زمان وضع حمل خواهد بود. همچنین از حقوق مالی‌ ای که زوج مکلف به پرداخت آن است، از جمله نفقه ، بهره‌ مند می‌ گردد. این آثار حقوقی به‌ صورت مفصل در ادامه مورد بررسی قرار می‌ گیرند.

  1. عده زن باردار تا زمان زایمانه، نه فقط سه ماه!
  2. نفقه زن باردار در عده، واجبه
  3. حضانت نوزاد بعد از تولد، تا ۷ سالگی با مادره
  4. حق ملاقات بچه باید تو توافق‌نامه تعیین بشه
  5. طلاق در بارداری ممکنه، ولی تصمیمی بسیار حساسه

آیا زن باردار می تواند طلاق بگیرد؟ 

زن باردار، چه در طلاق توافقی و چه یک‌ طرفه، می‌ تواند درخواست طلاق بدهد و ممنوعیتی ندارد؛ حتی اگر بارداری در دوران عقد اتفاق افتاده باشد.

با این حال، زوجه باید هنگام ارائه دادخواست طلاق، بارداری خود را به دادگاه اعلام کند. چون طبق قانون، در صورت بارداری، عده تا زمان وضع حمل ادامه دارد و ازدواج مجدد در این مدت ممنوع است.

همچنین، زوج موظف است نفقه و هزینه‌های دوران بارداری را تا زمان وضع حمل پرداخت کند. در مواردی که بارداری در دوران عقد رخ داده، زوجه باید مدارکی ارائه دهد که  بارداری، ناشی از رابطه مشروع با زوج است. تا دادگاه وضعیت حقوقی فرزند را نسبت به مسائلی از جمله حضانت، نسب و نفقه را مشخص نماید.

🔗بیشتر بخوانید : مراحل طلاق توافقی از صفر تا صد (راهنمای کامل و کاربردی)

شرایط طلاق توافقی در بارداری 

شرایط طلاق توافقی در بارداری 

قانون‌ گذار،  در رابطه با طلاق توافقی، در جایی که زوجه باردار است، ممنوعیتی ندارد و این حق را به زوجه می‌ دهد. فقط با این تفاوت که زوجه باید ضمن طلاق توافقی، در صورتی که باردار است، بارداری خود را به دادگاه اعلام کند و آزمایش بارداری را به همراه سایر مدارک به دادگاه ارائه دهد.

این الزام قانونی، به این دلیل است که زوجه تا وضع حمل، عده نگه دارد. و تا انقضای موعد عده نتواند با شخص دیگری ازدواج مجدد داشته باشد.

موضوع مهم دیگر،  مشخص شدن تکلیف حضانت و سرپرستی فرزند است. هرچند طلاق توافقی صورت گرفته و زوجین از یکدیگر جدا شده‌ اند، اما زوج موظف است، نفقه زوجه را تا زمان زایمان پرداخت کند و نمی‌ تواند از این موضوع ممانعت کند.

مدارک طلاق توافقی در بارداری 

اگر شما زوجین تصمیم دارید به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوید، باید مدارکی را همراه دادخواست طلاق توافقی ضمیمه پرونده کنید و در اختیار قاضی خانواده قرار دهید. این مدارک عبارتند از:

  • مدارک شناسایی، شامل کارت ملی و شناسنامه.
  • سند نکاحیه (عقدنامه).
  • توافق‌ نامه کتبی که بین زوجین تنظیم شده و در آن تکلیف مهریه، نفقه و اجرت‌المثل مشخص شده است.
  • در صورتی که زوجه باردار باشد، گواهی بارداری زوجه باید ضمیمه پرونده شود.
  • گواهی عدم انصراف از طلاق 

اگر وکیل خانواده،  کار طلاق را انجام می‌ دهد، باید تمام مدارک را به او تحویل دهید تا عهده‌ دار رسیدگی به روند پرونده به جای شما شود.

آثار طلاق توافقی در دوران بارداری 

حق و حقوق زن  و نیز آثار طلاق توافقی در دوران بارداری به این شرح است: 

آثار امکان‌پذیری طلاق در دوران بارداری

در فقه و حقوق ایران، طلاق توافقی در دوران بارداری زن امکان‌پذیر است، اما با شرایط خاص:

  • طلاق باید رجعی باشد (یعنی شوهر می‌تواند در دوران عده، به زن رجوع کند).
  • زن باردار، عده‌اش تا پایان وضع حمل (زایمان) ادامه دارد.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق توافقی

آثار حقوقی طلاق در دوران بارداری

  • مهریه :  قانون‌ گذار زنی را که باردار است و می‌ خواهد به موجب طلاق توافقی از همسرش جدا شود، همچنان مستحق مهریه می‌ داند. بارداری زن هیچ مانعی برای دریافت مهریه نیست. اگر زن باردار باشد و بخواهد طلاق بگیرد، می‌ تواند مهریه‌ اش را بگیرد، مگر اینکه خودش نخواهد مهریه بگیرد و یا حق مالی خود  را به زوج هبه کند.
  • نفقه  : زوجه در صورت تمکین از زوج، مستحق دریافت نفقه است. حتی قانون‌ گذار در جایی که زوجه باردار است و به موجب طلاق توافقی از همسرش جدا می‌ شود، مستحق دریافت نفقه تا زمان وضع حمل می‌ داند. و زوج را ملزم می دارد تا هزینه‌های لازم برای زندگی زوجه از جمله خوراک ، پوشاک ، درمان و سایر هزینه ها را تا پایان بارداری زوجه، به او پرداخت کند.
  • حضانت فرزند : اگر زن باردار است و زوجین تصمیم دارند که به موجب طلاق توافقی از هم  جدا شوند بایستی درباره حضانت فرزند نیز به توافق برسند به گونه ای که مصلحت طفل رعایت شود. در غیر این صورت دادگاه، طبق قانون تا ۷ سالگی حضانت را به مادر و بعد از آن به پدر خواهد داد.
  • عده : قانون‌ گذار، زوجه‌ ای را که، باردار است ملزم داشته تا‌ زمان وضع حمل، عده نگه دارد. و تا زمانی که فرزند به دنیا نیامده و عده منقضی نشده، اجازه نداشته باشد که ازدواج مجدد کند.

آثار روانی و اجتماعی طلاق در دوران بارداری

طلاق توافقی در دوران بارداری، به‌ویژه در ماه‌های پایانی، ممکن است تاثیرات روانی شدیدی بر زن باردار، جنین، و محیط خانواده داشته باشد، از جمله:

  • اضطراب مادر
  • اثر منفی بر سلامت جنین
  • کاهش حمایت اجتماعی

مراحل طلاق توافقی در بارداری 

زوجین برای اینکه بتوانند به موجب طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند

  1.  باید دادخواستی با موضوع طلاق توافقی به دادگاه خانواده ارائه دهند. 
  2. تکلیف امور مالی و غیرمالی را مشخص کنند و باید توافق‌ نامه کتبی خود را به دادگاه ارائه دهند.
  3. اگر زوجه باردار باشد، موظف می باشد، موضوع بارداری را در دادخواست اعلام کند و گواهی پزشکی مبنی بر بارداری را نیز ضمیمه مدارک کنند.

این گواهی به این دلیل ارائه می‌ شود که:

✓زوجه تا زمان وضع حمل عده نگه دارد.

✓زوج تا زمان زایمان، نفقه زوجه را پرداخت کند. 

✓ و به منظور جلوگیری از اختلاط نسب، زوجه حق ازدواج مجدد نداشته باشد.

طلاق توافقی در بارداری از چه نوعی است؟

ماهیت طلاق توافقی در دوران بارداری رجعی است.  یعنی زوجه تا زمانی که وضع حمل کند، ملزم به نگه‌ داشتن عده است. در این مدت، مرد این حق را دارد که به زوجه رجوع کند.

اگر رجوع صورت بگیرد، طلاق بی‌ اثر شده و زوجین می‌ توانند بدون عقد مجدد، به زندگی مشترک ادامه دهند. اما اگر تا پایان عده مرد رجوع نکند و زن وضع حمل کند،  طلاق قطعی می‌ شود و اگر زوجین دوباره تصمیم به ادامه زندگی داشته باشند، باید عقد جدید بین آنها خوانده شود.

بهترین وکیل برای طلاق توافقی در بارداری 

انتخاب بهترین وکیل طلاق توافقی در زمانی که زوجه باردار است اهمیت زیادی دارد، چرا که در این شرایط علاوه بر حقوق زوجه، حقوق جنین نیز باید حفظ شود.

وکیل طلاق که رسیدگی به پرونده را بر عهده می‌ گیرد، باید به قوانین خانواده آگاهی داشته باشد و بتواند از حقوق زوجه، از جمله مهریه و نفقه دفاع کند.

بنابراین در انتخاب وکیل طلاق، بایستی حساسیت به خرج داد و توافق‌ نامه کتبی دقیقی تنظیم نمود تا حقوق زوجه تضییع نشود و تا زمان وضع حمل، زوج، نفقه و سایر هزینه‌ های ضروری زوجه را پرداخت کند.

وکلای ایران دادگستر با چندین سال سابقه می‌ توانند کمک شایانی به شما کنند. شما می‌ توانید تنظیم توافق‌ نامه کتبی خود را به وکلای ما بسپارید.

سوالات متداول طلاق توافقی در بارداری

اگر زوجه باردار باشد، آیا درخواست طلاق توافقی او پذیرفته می‌ شود؟

بله، زوجه در دوران بارداری ممنوعیتی ندارد و می‌ تواند در صورت رضایت مرد به جدایی، درخواست طلاق توافقی کند.

ماهیت طلاق در دوران بارداری از چه نوعی است؟

طلاق در دوران بارداری رجعی است و زوج می‌ تواند تا پایان عده، به زوجه رجوع کند.

ماهیت طلاق در دوران بارداری از چه نوعی است؟

از نوع رجعی

اگر زوجه باردار باشد، آیا می‌ تواند پس از اجرای طلاق توافقی ازدواج مجدد کند؟

خیر، زوجه تا زمان وضع حمل حق ازدواج مجدد ندارد، و ملزم به نگه‌ داشتن عده است.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *