صدور حکم به پرداخت غرامت دستمزد کارگر به معنای آن است که یک مرجع قضایی یا اداری، معمولاً دادگاه یا کمیسیونهای مربوطه، پس از بررسی ادعای کارگر مبنی بر عدم دریافت کامل یا به موقع دستمزد، به کارفرما دستور میدهد تا مبلغ مشخصی را به عنوان غرامت به کارگر پرداخت کند. این حکم در واقع یک تصمیم قانونی است که بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی صادر میشود.
نمونه صدور حکم به پرداخت غرامت دستمزد کارگر
ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام
به استحضار میرساند:
اینجانب بیمه شده شماره …… سازمان تأمین اجتماعی با بیش از ۱۲ سال سابقه پرداخت بیمه مستمری میباشم که در مورخ ۸۳/۵/۱۴ ساعت30/۷ در حین مراجعه از منزل به کارگاه دچار سانحه شده و از این حیث به تشخیص پزشک معالج فعلاً تا زمان بهبودی نسبی قادر به کار نمیباشم.
بدین لحاظ از تاریخ مذکور تاکنون فاقد توان کار و هرگونه درآمد هستم در حالی که سازمان تأمین اجتماعی مکلف به پرداخت غرامت دستمزد بابت ایام استراحت پزشکی مطلق میباشد که سازمان مذکور با ادعای اینکه حادثه اتفاق افتاده خارج از ساعت و محل کار بوده و نیز حادثه ناشی از کار است از پرداخت غرامت دستمزد به اینجانب …… خودداری مینماید این در صورتی است که؛
- به صراحت بند الف ماده ۵۹ قانون تأمین اجتماعی غرامت دستمزد شامل حوادث ناشی از کار و غیر ناشی از کار بیمه شده میگردد.
- به موجب ماده ۶۰ قانون فوق الاشعار اوقات مراجعه بیمه شده از منزل به کارگاه جزء اوقات انجام وظیفه میباشد مشروط بر اینکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد. فلذا با عنایت به اینکه اینجانب حسب قانون مستحق دریافت غرامت دستمزد هستم و با لحاظ بند ۱ ماده ۶۲ قانون مذکور تقاضای صدور حکم به الزام سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت غرامت دستمزد از مورخ ۸۳/۵/۱۴ را دارم.
نام و نام خانوادگی
امضا