شکوائیه علیه سرقت ماده ۶۵۱ قانون اسلامی به معنای طرح شکایتی است که در آن فرد یا افرادی که مورد سرقت قرار گرفتهاند، ادعا میکنند که سرقت انجام شده با شرایطی بوده که در ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی ذکر شده است. به عبارت دیگر، شاکی ادعا میکند که سرقت علاوه بر اینکه جرم سرقت محسوب میشود، با توجه به شرایط خاص همراه بوده و بنابراین مجازات سنگینتری را در پی خواهد داشت.
تنظیم شکوائیه علیه سرقت ماده ۶۵۱ قانون اسلامی
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ……
با سلام،
احتراماً؛ به استحضار میرساند؛
که اینجانب …… فرزند …… ساکن …… از خانم / آقای …… فرزند …… ساکن …… شاکی هستم.
زیرا نامبرده در شب مورخه …… با اسلحه کمری از دیوار خانه بالا آمدند و حرز را شکسته و با کلید ساختگی درب را باز نمودهاند، و برخلاف حقیقت خود را به عنوان مامورین …… معرفی نموده و با آزار و تهدید خانه اینجانب را سرقت کردند، و دست و پای خودم و بچه هایم را بستند و کلیه اثاثیه منزل و اموال محل سکونتم را بردند، که همان نیمه شب با هزار زحمت دست و پایم را باز نمودهایم، و به مامورین انتظامی اطلاع دادم و مامورین هم از محل سرقت بازدید و گزارش تهیه کردند؛
لذا از دادستان محترم تقاضای تعقیب و مجازات کیفری متهم موصوف را طبق ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی[1] تعزیرات خواستارم.
با کمال احترام
نام و نام خانوادگی
امضاء ……
تاریخ ……
آدرس شاکی؛ ……
آدرس مشتکی عنه؛ ……
[1] – هرگاه سرقت جامع شرایط حد نباشد. ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشدمرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میگردد. ۱- سرقت در شیب واقع شده باشد. ۲- سارقین دو نفر یا بیشتر باشند ۳- یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده. ۴- از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا این که عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود را مأمور دولتی قلمداد یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است. سرقت کرده باشند. ۵- در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.