شکایت کیفری تصرف در اموال توقیف شده: تصرف در اموال توقیف شده جرمی است که زمانی رخ میدهد که فردی به صورت غیرقانونی و بدون مجوز، در اموالی که توسط مقام قضایی یا اجرایی توقیف شده است، دخالت یا تصرفی نماید. این عمل میتواند شامل برداشتن، فروش، مخفی کردن یا هر نوع استفاده دیگری از این اموال باشد.
نمونه شکایت کیفری تصرف در اموال توقیف شده
دادستان معظم شهرستان ……
سلام علیکم
احتراماً خاطر عالی را مستحضر میدارم، شکایت موکل علیه مشتکی عنه / عنهم به اتهام …… به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی میباشند.
بدواً شرح خلاصه ماوقع:
به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:
شرایط تحقق جرم موضوع ماده ۶۶۳ عبارتند از:
الف) اشیاء و اموال توسط مقامات ذی صلاح توقیف شده باشد.
ب) مرتکب بدون اجازه از مقامات ذیصلاح مبادرت به دخالت یا تصرف در آن اموال یا اشیاء نموده باشد.
ج) دخالت یا تصرف در این اموال و اشیا به گونهای باشد که منافی با توقیف باشد.
مرتکب جرم موضوع ماده ۶۶۳ ق.م.ا. اعم است از صاحب یا متصرف مال و یا هر شخص ثالث دیگری غیر از مالک یا متصرف آن موضوع جرم در ماده ۶۶۳ ق.م.ا. اموال و اشیاء اعم از منقول و غیر منقول است.
با توجه به قید عبارت اشیاء در صدر ماده مورد بحث به نظر میرسد که مالیت داشتن شیء مورد توقیف ضرورتی ندارد. از این رو چنانچه فردی مشروبات الکلی توقیف شده وسیله مقامات ذی صلاح را تصرف نموده و یا دخالتی در آن نماید که منافی با توقیف باشد عمل وی مشمول
مقررات ماده ۶۶۳ ق.م.ا. است.
مقصود از تصرف در این ماده اعم از تصرف مادی یا حقوقی است. زیرا تصرف در این ماده اطلاق داشته و با توجه به وصف منافی با توقیف نبودن تصرف به نظر میرسد فرقی نمیکند که تصرف در مال توقیف شده مادی و یا حقوقی باشد.
عنصر روانی جرم موضوع ماده ۶۶۳ ق.م.ا. سوء نیت عام به معنی قصد انجام عمل مجرمانه است. در عنصر معنوی جرم موضوع این ماده علم مرتکب به توقیف بودن اموال یا اشیاء مربوطه شرط است. افزون بر آنچه گذشت سرقت جرمی است.
مقید و متشکل از ارکان و عناصر مختص به خود در حالی که بزه دخالت در اشیاء و اموال توقیف شده جرمی است. مطلق که ارکان و عناصر تشکیل دهنده مختص به خود را داراست با حفظ مقدماتی که ذکر آن رفت شکایت موکل علیه متهم بدلایل ذیل وارد میباشد:
چه اولاً: توقیف اموال محکوم علیه آقای …… موضوع کلاسه پرونده …… و اجرای احکام مدنى …… محرز و ثابت است. ثانیاً: متهم از لحظه توقیف اموال و سپردن آن به حافظ مرضی الطرفین حاضر و ناظر بوده است.
ثالثاً: متهم پیش گفته اقدام به دخل و تصرف در اموال توقیفی نموده است. رسیدگی و انجام تحقیقات و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل شاکی ……