شکایت کیفری افشاء سرّ

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
شکایت کیفری افشاء سرّ

شکایت کیفری افشاء سرّ: افشای سر به معنای انتشار اطلاعات خصوصی و محرمانه فردی بدون اجازه او است. این عمل، علاوه بر اینکه به حریم خصوصی فرد تجاوز می‌کند، می‌تواند به آبرو و حیثیت او نیز لطمه بزند. به همین دلیل، قانونگذار برای این عمل مجازات تعیین کرده است.

نمونه شکایت کیفری افشاء سرّ

نگارش نمونه شکایت کیفری افشاء سرّ

نگارش شکایت کیفری افشاء سرّ

نمونه شکایت کیفری افشاء سرّ

دادستان معظم شهرستان ……

سلام علیکم

با احترام، خاطر عالی را مستحضر می‌دارم، شکایت موکل علیه مشتکى عنه / عنهم به اتهام افشاء سر به دلایل ذیل وارد بوده و متهم / متهمان مذکور شایسته تعقیب و تحمل کیفر قانونی می‌باشند.

 

بدواً شرح خلاصه ماوقع:

به موجب مستفاد از قانون مجازات اسلامی:

افراد مندرج در ماده ۶۴۸ ق.م.ا. باید به مناسبت شغل خود محرم اسرار واقع شده باشند.

تشخیص اینکه چه امری جزء اسرار است. با دادگاه است.

در تحقق این جرم تفاوتی نمی‌کند که شغل یا حرفه جزء مشاغل یا حرف دولتی و عمومی‌باشد. یا جزء حرف یا مشاغل خصوصی.

در صورتی که مرتکب مأمور دولت و مطالب افشاء شده مربوط به مراسله یا مخابره باشد ماده ۵۸۲ (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) قابل اجراست

 

ماده ۲۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳

«‌مأموران تشخیص و سایر مراجع مالیاتی باید اطلاعاتی را که ضمن رسیدگی به امور مالیاتی مؤدی به دست می‌آورند محرمانه تلقی و از افشای آن جز در امر تشخیص درآمد و مالیات نزد مراجع ذی ربط در حد نیاز خودداری نمایند و در صورت افشاء طبق قانون مجازات اسلامی با آنها رفتار خواهد شد».

 

ماده ۱۲ قانون راجع به کارشناسان رسمی مصوب ۱۳۱۷/۱۲/۲۳

کارشناس مکلف است؛ اسراری را که در اثر انجام شغل خود مطلع شده است. حفظ نماید در صورت تخلف علاوه بر مجازات انتظامی به شش ماه تا دو سال حبس جنحه‌ای محکوم خواهد شد.

 

ماده ۸ قانون مربوط به رسیدگی به دارایی وزرا و کارمندان دولت اعم از کشوری و لشکری و شهرداریها و مؤسسات وابسته به آنها مصوب ۱۳۳۷/۱۲/۱۹

صورت‌های مزبور (صورت دارایی و درآمد وزرا و …..) و مندرجات آنان سری است، و افشای آن قبل از کیفر خواست به کلی ممنوع است، و متخلفین به مجازات مقرر در ماده (۲۲۰ ق.م.ع.) (۶۴۸ ق.م.ا.) (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) محکوم خواهند شد.

 

ماده ۲۸ قانون تأمین بورس اوراق بهادار مصوب ۱۳۴۵/۲/۲۷

کارگزار مکلف به حفظ اسرار دستور دهندگان می‌باشد و حق افشای دستور‌های رسیده را ندارند در صورت تخلف به مجازات مقرر در ماده ۶۴۸ ق.م.ا. (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) محکوم خواهند گردید.

 

ماده ۲۹ قانون مطبوعات ۶۴/۱۲/۲۲

انتشار مذاکرات غیر علنی مجلس شورای اسلامی و مذاکرات غیر علنی محاکم دادگستری یا تحقیقات مراجع اطلاعاتی و قضایی که بر طبق قانون افشای آن مجاز نیست ممنوع است، و در صورت تخلف طبق نظر حاکم شرع و قانون تعزیرات با وی رفتار خواهد شد.

(هرگاه کارمند راه آهن از ساختمانها، تجهیزات، کارخانجات، تأسیسات ثابت، و وسائط (وسایل) نقلیه و غیر آن نقشه و عکس یا اطلاعاتی که جنبه سری دارند و افشای آن برخلاف مصالح راه آهن یا مصالح عمومی کشور باشد به کسی بدهد یا کسی را برای به دست آوردن چنین اسناد و مدارکی کمک نماید در صورتی که عمل بزه شدیدتری نباشد به حبس جنایی درجه دو از دو تا پنج سال محکوم می‌شود ماده ۲۰ قانون کیفری بزه‌های راه آهن)

با حفظ مقدماتی که سبق ذکر آن رفت شکایت موکل علیه متهم یاد شده بدلایل ذیل شایسته پذیرش می‌باشد.

چه اولاً: مشتکی عنه به مناسبت شغل خود که …… می‌باشد. محرم اسرار موکل قرار گرفته است.

ثانیاً: با استماع شهادت شهود مدلل خواهد شد اسرار موکل توسط متهم افشاء و خسارات مادی و معنوی فراوان به ناحق بر موکل تحمیل شده است.

رسیدگی و تعقیب متهم و صدور قرار جلب به دادرسی تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل شاکی ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *