لایحه دفاعیه ضرب و جرح مستنداتی قانونی است که به منظور ارائه شکایت رسمی علیه فرد یا افرادی که به شاکی آسیب جسمی رساندهاند، تنظیم میشود. این لایحه شامل جزئیات کاملی از وقوع حادثه، مانند زمان و مکان آن، توصیف دقیق عمل متهم، و اثرات جسمی و روانی بر شاکی است.
شاکی باید در این لایحه به دلایل و مستندات خود اشاره کند، نظیر گواهیهای پزشکی یا شهادت شاهدان، تا ادعای خود را تقویت کند. همچنین، در انتهای لایحه، شاکی باید خواسته خود را از دادگاه مشخص کرده و امضا کند. هدف این لایحه ارائه شفاف و مستند شکایت به دادگاه برای پیگیری قانونی و رسیدگی به عدالت است.
توضیحی کوتاه در مورد حادثه، زمان و مکان وقوع آن، و شرایطی که منجر به اتهام ضرب و جرح شده، بخشی از نمونه لایحه ضرب و جرح از طرف شاکی است که در ادامه نمونه ای از آن را مشاهده میکنید. همچنین یک نمونه لایحه دفاعیه در مورد ضرب و جرح عمدی در ادامه مطلب ارائه شده است.
منظور از ضرب و جرح در لایحه ضرب و جرح از طرف شاکی چیست؟
ضرب و جرح، درگیری فیزیکی افراد میباشد. ضرب به صدمهای جسمی بدون پارگی و خونریزی میگویند. اما در جرح بخشی از بدن شما دچار خونریزی و آسیب میشود. در هر دو حالت ضرب و جرح شما میتوانید با ارائه لایحه ضرب و جرح از طرف شاکی به دادگاه، درخواست اثبات و مجازات متهم را مطرح کنید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان و یا کسب راهنماییهای بیشتر با وکیل آنلاین و ۲۴ ساعته گروه وکلا ایران دادگستر، از طریق شماره تماس ۰۹۱۷۳۷۵۳۶۲۱ در ارتباط باشید.
لایحه دفاعیه ضرب و جرح
دادیار محترم شعبه …………
سلام و احترام
به استحضار می رساند: اینجانبان ………… و ………… شاکی پرونده کلاسه ………… هستیم که از خوانده محترم ………… در رابطه با ضرب و جرح شکایت کردهایم. در این رابطه مدارک کافی از جمله گواهی پزشکی قانونی نیز موجود است که ضمیمه پرونده میباشد. همچنین افرادی در آن لحظه حضور داشتند که در صورت لزوم به عنوان شاهد میتوانند حضور داشته باشند.
مشخصات و اطلاعات شاهدان به شرح زیر می باشد:
- خانم/آقای ………… کدملی ………… شماره تماس …………
- خانم/آقای ………… کدملی …….. شماره تماس …………
همچنین مراتب فوق به پلیس 110 گزارش و صورتجلسه مامورین پیوست شده است. با توجه به دلایل مذکور از مقام محترم تقاضای صدور حکم محکومیت متهم مورد استدعاست.
نمونه لایحه دفاعیه کیفری ضرب و جرح چیست؟
نمونه لایحه دفاعیه کیفری ضرب و جرح عمدی، مستند قانونی است که توسط متهم یا وکیل او برای رد و یا کاهش اتهامات وارده به وی تنظیم میشود. در نمونه لایحه دفاعیه در مورد ضرب و جرح عمدی، متهم باید دلایل و شواهد خود را برای اثبات بیگناهیاش ارائه دهد. این میتواند شامل توجیهاتی مبنی بر وقوع رفتار دفاعی یا اجتنابناپذیر، ارائه شهادتهای شاهدان، و مستندات پزشکی که تأثیری بر صحت ادعاهای شاکی دارد، باشد.
بهعلاوه، دفاع از نظر قانونی میتواند به مواردی چون عدم عمدی بودن عمل یا عدم وجود سبب منجر به جرح اشاره کند. در نهایت، لایحه باید با استناد به قوانین مربوطه و با ارائه درخواستهای مشخص از دادگاه همراه باشد تا شفافیت و استدلال قانونی لازم را داشته باشد.
نمونه لایحه دفاعیه در مورد ضرب و جرح عمدی
بسمه تعالی
تاریخ: ……
دادیار محترم شعبه …… دادسرای عمومی و انقلاب ……
با سلام
احتراماً اینجانب به وکالت از …… فرزند …… در پرونده کلاسه …… در غالب لایحه تقدیر بیان میدارم طرح دعوی ایراد ضرب و جرح عمدی و استفاده از اسپری از سوی شاکی پرونده …… به دلایل ذیل کذب و بدون دلیل میباشد:
- موکل اتهام وارده را شدیداً انکار مینمایند و بیان مینمایند، در تاریخ اعلامی از سوی شاکی از رأس ساعت ۹ صبحالى ۵ غروب در محل کار خود بوده که فاصلهای حدود ۲۰۰ متر با شاکی داشتهاند، شاکی در ابتدا در بازار ساکن بوده و موکل در انتهای بازار و در همین مورد شهود مطروحه که اداء شهادت نمودهاند.
- شاکی ابتدا بر علیه شخصی به نام …… طرح دعوی نمودهاند و محضر شده وی نیز اداء شهادت نموده که پس از صدور حکم و در مرحله اجرا مشخص میگردد که …… موکل نبودهاند و از سوی قاضی محترم اجراء احکام آزاد میشوند.
- شهود وی در جلسه اخیر مورخه …… حضور یافتهاند که شناخت دقیقی از موکل نداشتهاند، احدی از آنها به نام …… تقی …… که اصلاً حضور موکل را در محل درگیری تأیید ننمودهاند و اصلاً موکل را در حال ضرب و جرح مشاهده ننمودهاند و شاهد دیگر است که این فرد میتواند دلیل بر اتهام وارده بر موکل شد.
- شاکی در شکوائیه خود اعلام داشتهاند که چندین نفر وی را مورد ضرب و جرح قرار دادهاند و احدی از آنها اسپری در دست داشته و از آن استفاده نموده است که این خود تردید در شناسایی مجرم میباشد.
- در محل مورد ادعا شاکی که یک رستوران میباشد. دارای دوربین بوده که میتوان درخواست فیلم آن را نموده و بجز آن مأمورین نیروی انتظامی و مأمورین شهرداری و اورژانس ۱۱۵ در آن حوالی میباشد که چنانچه درگیری در آن زمان و مکان رخ داده باشد. حتماً به رؤیت این اشخاص رسیده است. در پایان با وجود جمیع اوراق و محتویات پرونده و مستنداً به اصل ۳۷ از قانون اساسی و اصل برائت و ماده ۴ از قانون آیین دادرسی مصوب ۱۳۹۲ و ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی خواهان صدور قرار منع تعقیب موکل مورد تقاضا میباشد.
با کمال احترام
نام و نام خانوادگی
نمونه لایحه دفاعیه ضرب و جرح همسر
در نمونه لایحه دفاعیه ضرب و جرح همسر، متهم دلایل و مدارکی را ارائه میدهد که نشان میدهد اقدامات و اظهارات او در ارتباط با وقوع ضرب و جرح مبنی بر عدم صحت یا نادرست بوده است. او ممکن است با استناد به شواهد مختلف، اعتراض کند که اظهارات مطرح شده در باره عملکردش نادرست یا غیرقانونی است و اقدامات او بر اساس شرایط خاص و در محدوده مجاز بوده است.
نمونه لایحه دفاع مشروع در ضرب و جرح همسر
موضوع؛ درخواست اعمال ماده ۱۸
با سلام
احتراماً؛ به استحضار مقام عالی قضایی میرسانم اینجانب ع. ط. در خصوص رأی صادره از شعبه ۱۰۱ جزائی شهرستان …… به شماره پرونده ۹۲۰۹۷۷ با ارائه نکات زیر تقاضای اعمال ماده ۱۸ در جهت رسیدگی مجدد و صدور حکم شایسته را دارم.
اینجانب ع. ط. فرزند علی اصغر متولد ۱۳۶۰ ساکن …… طی شکایتهای مکرر همسرم چندین پرونده کیفری در شعبه ۱۰۱ جزائی داشتهام که به مراتب آن منجر صدور داد نامه ۹۱۰۷۳۵ علیه اینجانب حامل گردید.
ریاست محترم شعبه باتوجه به محتویات پرونده به اشتباه اینجانب را محکوم به جزای نقدی نمود که اینجانب در فرجه مقرر اعتراض خویش را به دادگاه تجدیدنظر استان عنوان نمودم که ریاست محترم شعبه ۷ دادگاه تجدید نظر به صدور دادنامه ۹۱۹۲۴ اینجانب را حکم بدوی تبرئه نمود که حکم بدوی و حکم تجدید نظر به پیوست این لایحه میگردد.
کلیه این اوامر حامد در این دادگاه نسبت به بنده حرقه خورد؛ لذا با توجه به شکایت مجدد همسرم این بار علیه اینجانب دایر و ضرب و شتم عمدی پرونده نسبت به بنده در دادسرای شهرستان …… استارت خورد همسر بنده مدعی شد، که اینجانب متهم پرونده به شماره بایگانی ۹۲۰۹۷۷ که وی را در شهرستان …… در اتومبیلی که وجود خارجی نداشت که منصوب به بنده نمود، که اتومبیل بنده میباشد، با کمربند مورد ضرب و شتم قرار نمودم، پرونده فوق در دادسرا مورد بررسی قرار گرفت از آنجایی که همسرم برای ادعای خود هیچ شهودی نداشت و صرفاً تکیه به گواهی پزشکی قانونی خواستار محکومیت اینجانب بود، اینجانب در مقام دفاع از خویش شهودهایی را در شعبه دادیاری حاضر نموده و گزارش صاحبین دادگستری مبنی بر این که اینجانب در مورخه …… مقارن ساعت ۱۶:۰۰ اینجانب با مرکز فوریتهای ۱۱۰ تماس گرفته و گزارش فرار همسرم از شهرستان …… در منزل مسکونی خویش را عنوان داشته در ضمن شهودی که فعل مجلس در منزل اینجانب مشغول برقکاری بودند، به علیه شهادت قرار گرفتند که اینجانب در آن زمان در شهرستان …… بودهام و مراجعه حضوری که شعبه دادیاری قرار پرونده در مراحل دادسرا به استناد گزارشات و اظهارات ضد و نقیض شاکیه و مورد تکمیل قرار نگرفتن ادعای همسرم و تحقیقات محلی که حسب دستور شعبه محترم دادیاری دوبار اتفاق افتاد؛ که هر دو گزارش آن مکتوب در پرونده هستند به این امر اشاره داده شده است. هیچ گونه درگیری در محل مورد ادعای شاکیه قرار نگرفته و ادعایی کذب واهی میباشد.
لذا پرونده با تمامی این اوصاف قرار منع تعقیب صادر گردیده و با اعتراض وکیل من شاکی پرونده نزد ریاست محترم شعبه ۱۰۱ جزائی که به صورت مطلق و به تنهایی در دادگستری شهرستان …… قرار داده شده رسید و به استناد برگه ابلاغی که در مورخ تحویل اینجانب گردید مقرر شد، که اینجانب شهود تعرفه شدهای که در دادسرا نسبت به بنده و به حقانیت اینجانب که هیچ گونه ضرب و شتمی نداشتیم و اینجانب در آن زمان در شهرستان …… بودهام و کلیه همسایگان نیز شهادت میدهند که بنده در شهرستان …… آن زمان و همان ساعت بودهام شهادت داده بودند دعوت گردید، که اینجانب در مورخه …… شهود تعرفه شده را به همراه وکیل مدافعه خویش به جلسه دادگاه نزد شعبه ۱۰۱ جزائی بردم که رئیس محترم شعبه اجازه وارد شدن اینجانب به شعبه را نداند از آن جایی که طبق قانون اگر شهودهای اینجانب در جلسه فوق حاضر میگشتند و همان که در مراحل دادسرا داده بودند را نزد شعبه جزائی میدادند.
القاعده قرار منع تعقیب مورد تأیید شعبه محترم جزا قرار میگردید حال جای این سؤال باقیست اگر اینجانب را میخواستند محکوم نمایند چرا شهود اینجانب را دعوت نموده؛ لذا در مرحله رسیدگی در همان تاریخ ریاست محترم شعبه خطاب به وکیل مدافع تأکید اظهار داشت که موکلت سوگند یاد کند شخص مشتکی عنه محکوم به دیه خواهد شد، از آن جایی که کلیه پروندههای کیفری برای اثبات و تکمیل در مرحله دادنامه نیاز به شهود داشته و این پرونده فاقد شهود از ناحیه شاکیه بوده است و شاکیه مکرراً در پرونده اظهار اصالت آن شک و تردید داشتهام و صرف پیشنهاد اتیان سوگند و با در نظر نگرفتن اصل تساوی پرونده به صورت قانونی ولی غیر شرعی علیه اینجانب بسته گردید؛ لذا بامطالعه پرونده فوق به صراحت میتوان به این موضوع و به حقانیت شده حقیر پی برد از آنجایی که در امور قضا هیچ سررشتهای نداشته ولی به صراحت و روشنی به این موضوع گردیم که در شعبه انحصاری جزائی شهرستان …… که آقای ن. بوده است. حق ناحق میگردد، از آنجایی که اینجانب نظامی بوده و از خانواده معظم شهدا که ۱۲ شهید از قبیله اینجانب که در عمویم و پسر عموهایم و پسرخالهام، میباشد.
آیا اینجانب به عنوان طرفین پرونده این اختیار را دارم از پرونده مطالعه و کپی برداری کنم که چندین بار رفته و پروندههای اینجانب در اختیار قرار نگرفته و فعل مجلس در همان مورخه طرف مقابل شده پرونده را تحویل و مطالعه رسانیده است.
با توجه به این که ریاست محترم شعبه جزائی میتوانست طی یک مراجعه حضوری گره از پروندهای که در مراحل دادسرا افتاده بود، باز نماید، ولی متأسفانه شخص رئیس محترم شعبه و منشی محترمشان اصل تساوی را نسبت به اینجانب رعایت ننمودند، با توجه به تفسیر مضیق میتوانست با شهود تعرفه شده در مراحل دادیاری حکم به برائت اینجانب نمایید از آنجایی که لوث پیش آمده بود میتوانست تفسیر به نفع متهم داشته و قرار موقوم را تأیید نمایید.
در ضمن پرونده تکمیل اینجانب به پرونده ضرب و شتم بستگی داشته و با این و بنا به حق حکم تمکین اینجانب رد دعوی میخورد؛ لذا از شما ریاست محترم دادگستری استان …… کامل عاجزانه خواستارم با مطالعه پرونده اینجانب صحه به حقانیت اینجانب داده به خواستههای اینجانب رسیدگی کامل حاصل گردد. و حق به ناحق تبدیل نگردد. و لذا، تقاضای اعمال ماده ۱۸ رسیدگی مجدد در این خصوص را دارم.
باکمال احترام
نام و نام خانوادگی
امضاء