دادخواست اعلام بطلان تفویض تولیت به معنای درخواست رسمی از دادگاه برای لغو یا باطل کردن انتقال مسئولیت تولیت یک موقوفه از فردی به فرد دیگر است. این درخواست معمولاً زمانی مطرح میشود که انتقال تولیت به نحوی صورت گرفته باشد که با قوانین و مقررات مربوط به وقف یا شرایط مندرج در سند وقف مغایرت داشته باشد.
نمونه دادخواست اعلام بطلان تفویض تولیت
ریاست محترم دادگستری ……
سلام علیکم
با احترام، و با اختیار حاصل از مدلول یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی الکترونیکی و به وکالت از ناحیه (خواهان مرقوم در صدر دادخواست) خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر در یک جمله واجد اعتبار قانونی بوده و مستوجب پذیرش میباشد.
- وقف نامه مورخ …… حکایت از وقوع عقد وقف و تحبیس عین و تسبیل منفعت تمامی ششدانگ پلاک ثبتی …… واقع در …… دارد.
- خوانده ردیف دوم بعنوان متولی موقوفه تعیین و مراتب قبولی تولیت انجام شده است.
- خوانده ردیف دوم بر خلاف مفاد وقف نامه و با افراط از وقف نامه اقدام به تفویض تولیت خود به خوانده محترم ردیف سوم نموده است.
به موجب مستفاد از قانون مدنی:
تولیت منصبی است که از طرف (واقف) موکل به متولی خوانده ردیف دوم داده شده و نتیجه آن دو چهره و آمیزهای از حق و تکلیف است. در نتیجه متولی حق ندارد. وضع خود را به دیگران تفویض کند و خود را از مسئولیتی که پذیرفته رها سازد مگر اینکه، این اختیار به او داده شده باشد که در مانحن فیه چنین نشده است. چه تفویض تولیت اصولاً به منزله خلع این سمت از متولی و واگذاری آن به دیگران است، و چنین اختیاری برای خوانده ردیف دوم محقق نبوده تا بتواند تولیت موقوفه یاد شده را به خوانده ردیف سوم واگذار نماید و به همین جهت قرارداد تفویض تولیت از بدو انعقاد عملی منبطل به شمار رفته و فاقد آثار حقوقی است.
بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:
و استناداً به ماده ۸۳ ق.م و به موجب مستفاد از اصل مندرج در ماده ۱۹۸ (الاصل دلیل حیث لا دلیل له) (ق.آ.د.م.،)
رسیدگی و استماع خواسته و نفس الامر اعلام بطلان بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……