تجدیدنظر تأیید و تنفیذ فسخ عقد حواله زمانی تنظیم میشود که دادگاه بدوی در خصوص فسخ عقد حواله رأی صادر کرده و طرفین به این رأی اعتراض دارند. در این لایحه، طرف تجدیدنظرخواه باید دلایل و مستندات خود را جهت اعتراض به حکم بدوی مطرح کند و از دادگاه تجدیدنظر بخواهد که رأی صادره را تغییر دهد یا نقض کند.
تجدیدنظر تأیید و تنفیذ فسخ عقد حواله
ریاست محترم شعبه مرجوع الیه دادگاه تجدیدنظر استان ……
از طریق شعبه …… دادگاه عمومی حقوقی ……
سلام علیکم- احتراماً
به وکالت از ناحیه تجدیدنظرخواه (خوانده دعوی نخستین) در اعتراض به حکم موضوع دادنامه شماره …… مورخ …… متضمن تأیید و تنفیذ فسخ عقد حواله مورخ …… موضوع قرارداد شماره ……………… مورخ …… بتاریخ ابلاغ …… بدینوسیله و به استناد شقوق …… ذیل ماده ۳۴۸ ق.آ.د.م. خاطر عالی را مستحضر میدارد؛
حکم مندرج در دادنامه تجدیدنظر خواسته بدلایل و جهات موجه ذیل علیل بوده و به موجب قوانین مطاعه شایسته نقض میباشد.
بر نظر و استدلال و استنباط قضائی محکمه بدوی اشکال اساسی بشرح ذیل وارد است.
چه نگارنده بر این باور است. در مورد عقد حواله بر طبق ماده ۷۳۲ ق.م. هیچ یک از محیل و محتال و محال علیه جز در مورد معین در ماده ۷۲۹ همان قانون که اشعار دارد:
هرگاه در وقت حواله محال علیه معسر بوده و محتال جاهل به اعسار او باشد محتال میتواند حواله را فسخ و به محیل رجوع کند خیار فسخ محتال جاهل به اعسار (ماده ۶۹۰ ق.م.) و یا در موردی که خیار فسخ «له» یکی از طرفین جعل شده باشد، حق فسخ نخواهد داشت که در مانحن فیه آنچه تقاضای فسخ بر مبنای آن اعلام شده و از مجموع محصلات اظهارات طرفین معلوم است.
ارتباط به ماده ۷۲۹ قانون مدنی نداشته و هیچ خیار فسخی برای صحابه دعوی در عقد حواله مورخ …… شرط نشده است.
لذا اقدام دادگاه محترم بدوی در فسخ عقد حواله مورخ …… فقدان محل قانونی برای پذیرش داشته و اعلام فسخ عقد حواله مندرج در دادنامه تجدیدنظر خواسته از صدر تا ذیل خالی از اعتبار تشخیص، نقض آن قویاً مورد انتظار و تحت استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
وکیل ……