درخواست تبدیل پارکینگ به باشگاه ورزشی

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
درخواست تبديل پارکینگ به باشگاه ورزشی

تبدیل پارکینگ به باشگاه ورزشی  تقاضای رسمی از مراجع ذی‌صلاح برای تغییر کاربری یک فضای پارکینگ و تبدیل آن به یک باشگاه ورزشی است. این درخواست معمولاً زمانی مطرح می‌شود که مالک یا مدیر یک ساختمان یا مجتمع مسکونی قصد دارد از فضای پارکینگ موجود برای ایجاد یک باشگاه ورزشی استفاده کند.

تبدیل پارکینگ به باشگاه ورزشی

درخواست تبدیل پارکینگ به باشگاه ورزشی

درخواست تبدیل پارکینگ به باشگاه ورزشی

ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری

با سلام و احترام

در اعتراض به رأی شماره …… مورخ …… کمیسیون تجدیدنظر و رأی شماره …… مورخ …… کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری با توجه به طرح الحاق یک تبصره به مواد ۱۸ و ۲۰ قانون دیوان عدالت اداری که در جلسه علنی مورخ …… مجلس شورای اسلامی در مورد حدود اختیارات دیوان عدالت اداری در رسیدگی به آرای ماده صد تصویب گردیده است هرگونه اظهار نظر در خصوص نقض یا توقیف عملیات اجرایی آرای صادره در صلاحیت دیوان عدالت اداری می‌باشد.

آنچه به صراحت مورد اعتراض موکل است سطر اول تا سوم رأی صادره بدین شرح است:

در خصوص تبدیل زیرزمینی از پارکینگ به باشگاه ورزشی و همکف از مسکونی به داروخانه به استناد بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری و تبصره یک ماده ۱۰۰ رأی به رفع خلاف و تبدیل آن جهت استفاده مجاز صادر می‌گردد.

اما با امعان نظر در این بند از قانون بند) ۲۴ ماده ۵۵ شهرداری در مییابیم که استفاده آپارتمان مسکونی برای داروخانه و پارکینگ برای باشگاه ورزشی در پلاک موصوف از مشاغل تجاری نبوده و موجب ایجاد حق کسب و پیشه و سرقفلی نمی‌شود که به دلایل زیر تقاضای نقض آرای صادره کمیسیون ماده ۱۰۰ در حق موکل با صدور دستور موقت و متوقف ماندن آرای صادره تا صدور دادنامه قطعی و نهایی دارد.

 الف) احداث داروخانه در ملک مسکونی

1- مستنداً بر طبق قانون محل مطب پزشکان مصوب 29/10/۶۶ و فعالیت شغلی پزشکان و صاحبان حرف وابسته در ساختمانهای مسکونی و تجاری ملکی و اجاره‌ای بلامانع است و مفاد رأى وحدت رویه ۱۷۱ مورخ 5/6/۷۳ دیوان عدالت اداری موضوع کلاسه پرونده …… نیز مؤید این مطب می‌باشد و با استفاده از منطوق قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴/۳/۲۹ با اصلاحات بعدی آن که در ماده یک همین قانون آورده شده: «ایجاد هر نوع مؤسسه پزشکی داروسازی داروخانه درمانگاه و بخش تزریقات و پانسمان به هر نام و عنوان باید با اجازه وزارت بهداری و اخذ پروانه مخصوص باشد».

پس بدین تعبیر داروخانه هم از زمره حرف وابسته به پزشکی است و ایجاد و استفاده از محل‌های مسکونی و اجاره‌ای برای این امر بلامانع باشد.

2- با استناد به صراحت ماده یک آیین نامه داروخانه‌ها مصوب 3/3/۶۷ در تعریفی جامع و مانع از داروخانه آورده داروخانه مؤسسه‌ای است پزشکی که با اخذ پروانه مخصوص از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایجاد و به ارائه خدمات دارویی و فروش شیر خشک و غذای کودک و لوازم مصرفی پزشکی و بهداشتی مبادرت می‌کند پس با صراحت وحدت رویه ۱۷۱ دیوان عدالت اداری و قانون محل مطب پزشکان و صاحبان حرف وابسته، فعالیت به صورت (داروخانه) از بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها خروج موضوعی دارد و استفاده از اماکن مسکونی برای فعالیت داروخانه مجاز می‌باشد.

موضوع قابل تأمل و بررسی و مجاز بودن استفاده از اماکن مسکونی در این امر مستند کتاب صدور پروانه ساختمانی نشر معاونت شهرسازی و معماری اداره کل شهرسازی، مجموعه ضوابط و مقررات و بخش نامه‌ها تا دی ماه ۱۳۷۶ صفحه ۱۴۰ تا ۱۴۱ (دستورالعمل …… در مورد دایر نمودن داروخانه و حرف پزشکی در آپارتمانهای مسکونی طبق اقرار خود شهرداری که مورد لحاظ اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ قرار نگرفته است ادعای مشمول بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری و تجاری بودن داروخانه و ایجاد حق کسب و پیشه برای آن نقض غرض است یعنی خود شهرداری مصوبه برای احداث داروخانه در آپارتمانهای مسکونی دارد ولی برخلاف آن کمیسیون ماده ۱۰۰ با تلقی نمودن داروخانه به عنوان محل کسب و پیشه دستور تغییر وضعیت صادر می‌کند؟!)
چنین آورده شده است:

نظر به اینکه در خصوص نحوه دایر کردن داروخانه و حرف پزشکی در اماکن مسکونی در ارتباط با ماده واحده قانون محل مطب پزشکان مصوب مورخ …… مجلس شورای اسلامی سؤالاتی مطرح بوده است لذا به منظور ایجاد وحدت رویه و جلوگیری از بروز مشکل بندهای۱، ۲، 3- ۵- ۶- ۷- ۱۰ مراتب زیر ابلاغ گردیده است:

1- فعالیت داروخانه در محل مورد نظر نبایستی مزاحمت ترافیکی ایجاد نماید.

2- محل مورد درخواست باید دارای دسترسی مناسب بوده و مزاحمتی برای همسایگان ایجاد ننماید.

3- هیچ گونه تغییری در تقسیمات داخلی واحد مسکونی نباید داده شود، به نحوی که پس از تعطیل یا جابجایی داروخانه محل مجدداً آماده استفاده مسکونی باشد.

4- متقاضی مجوز تأسیس داروخانه از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را در دست داشته و متعهد گردد از محل مزبور صرفاً برای انجام شغل داروسازی و فروش دارو استفاده نماید و از فروش محصولات دیگر خودداری نماید، در غیر این صورت از نظر شهرداری واحد تجاری محسوب و بر اساس ضوابط و مقررات حاکم بر اماکن تجاری اقدام خواهد شد.

5- داروخانه‌هایی که به ترتیب فوق و با استفاده از قانون محل مطب پزشکان دایر می‌گردند قابل تبدیل و استفاده جهت سایر مشاغل غیر پزشکی نمی‌باشد.

6- در گواهیهای صادره قید گردد، دایر نمودن داروخانه در محل مورد نظر هیچ گونه سابقه کسبی ایجاد نخواهد نمود.

7- در مورد فعالیت شغلی صاحبان حرف وابسته نیز در ارتباط با قانون محل مطب پزشکان مطابق این دستورالعمل اقدام گردد …… – ……

مع الوصف با مستندات ارائه شده و نظر به تعبیر قانونی حق کسب و پیشه و تجارت با مد نظر قرار دادن این نکته که پزشک آقای دکتر … . دارای مدرک تحصیلی دکترای داروسازی و پروانه داروسازی شماره …… مورخ …… در کمیسیون امور داروخانه مطرح و با توجه به مجوز شماره …… مورخ …… مورد تصویب قرار گرفته و به مشارالیه اجازه تأسیس داروخانه روزانه داده شده است و به استناد ماده 3- قانون و مقررات امور پزشکی و دارویی مصوب خرداد ماه ۱۳۳۴ و اصلاحات بعدی به شرح بین الهلالین:

«هرکس پروانه خود را به دیگری واگذار نموده و یا پروانه دیگری را به هر شکل اعم از اجاره غیره مورد استفاده قرار دهد بلافاصله محل داروخانه از طرف دانشگاه تعطیل و پرونده به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد».

پس فی الواقع دکتر داروساز طبق عرف و مستندات موجود کاسب یا پیشه ور و بازرگان شناخته نمی‌شود و اصول اعتبار و ارزش شهرت طبیب قائم به شخص اوست و محل اشتغال او به ساخت و ارائه دارو تأثیری در قضیه ندارد لذا بدین شکل محل داروخانه و طبابت سرقفلی تعلق نمی‌گیرد و محل و کسب پیشه نمی‌باشد و از بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها خروج موضوعی دارد و رأی صادره در این رابطه با مستندات قانونی ذکر شده قابل نقض و بررسی مجدد در حق موکل می‌باشد.

 ب) در مورد ایجاد باشگاه ورزشی

1- آنچه در معتبر شناختن یک محل به عنوان کسب و پیشه مهم است، توجه به ماده ۲ قانون نظام صنفی مصوب 13/4/۵۹ و شناخت یک شخص به عنوان پیشه ور یا صاحب حرف و مشاغل آزاد بوده و از محل کسب دایر خود ارتزاق کند و برای یک فرد صنفی طبق مواد ۵ و ۶ همین قانون پروانه کسب یا پروانه اشتغال صادر می‌شود

2- ولی توجهاً به قانون اجازه تأسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه توسط مردم با نظارت دولت مصوب 26/10/۶۹ ماده واحده به موجب این قانون سازمان تربیت بدنی ایران مجاز است برای متقاضیان واجد صلاحیت مجوز تأسیس ورزشگاه و پروانه فعالیت برای باشگاه‌های ورزشی مطابق ضوابط کارشناسی صادر و امکانات زیر را در صورت لزوم در اختیار آنها قرار دهد و در مورد آیین نامه اجرایی آن مصوب مورخ 15/10/۷۰ در بعضی موارد آن از جمله مواد ذیل بدین شکل مؤید واحد کسبی نبودن اماکن ورزشی است.

 ماده ۱ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط می‌توانند بر اساس قانون اجازه تأسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه توسط مردم با نظارت دولت و این آیین نامه، باشگاه ورزشی و ورزشگاه تأسیس نمایند.

 ماده ۲ باشگاه ورزشی مؤسسه‌ای است که با هدف تعلیم و تقویت قوای جسمانی و روحانی افراد و سالمسازی جامعه و تعمیم یک یا چند رشته ورزشی مطابق ضوابط فنی و اصول و مقررات تعیین شده توسط سازمان تربیت بدنی بر اساس مقررات این آیین نامه اداره می‌شود.

 تبصره ۲ ماده ۵- پروانه باشگاه ورزشی به نام متقاضی در مورد اشخاص حقیقی و به نام شخص و در مورد اشخاص حقوقی به نام مدیر عامل شرکت مربوطه صادر خواهد شد. یعنی قائم به شخص و غیر قابل انتقال بودن پروانه باشگاه است و اگر باشگاه از آن محل منتقل گردد باز به صورت پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زیرا ضرورت سالم ماندن جوانان یک محله احداث چنین مکانهایی است که بایستی همه در صدد کمک به ایجاد و ادامه فعالیت آن باشیم و باید دقت و توجه کنیم شخصی که هنر رزمی خود را طی چندین سال با طی مراتب و سلسله کمربندهای مختلف گذرانده تا بتواند مکانی را برای آموزش و ورزش اهالی یک محل باز کند در صدد به دست آوردن سود کلانی نمی‌باشد.

بلکه با ایجاد و برقراری یک محیط سالم در صدد ادامه خدمات عمومی به اشخاص جوان می‌باشد و روح قانون تصویبی و آیین نامه اجرایی آن نیز در صدد دامن زدن به این موضع و مساعدت و کمک برای ایجاد و احداث چنین مکانهایی می‌باشد که در این راستا پروانه باشگاه ورزشی هفت حوض به مسئولیت آقای …… دارای مجوز تأسیس از سازمان تربیت بدنی به شماره …… مورخ …… بود و بر این اساس پروانه فعالیت را در تاریخ …… با شماره …… صادر شده است.

تصویب کنندگان و واضعان مقررات شهرداری به صورت ویژه‌ای نظر به اماکن ورزشی دارند و در بعضی مناطق مغازه‌ها یا خانه‌ها را تخریب و تبدیل به مکان ورزشی نموده،اند، ولی حالا که یک شخص تمامی این هزینه‌ها را پرداخت کرده و مطابق مقررات قانونی دارای پروانه می‌باشد.

چه دلیلی دارد که این امر را در قالب بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها تحت بررسی قرار داد و این مکان را محل کسب و پیشه همانند پیشه ور و تاجر شناخت که این امر از نظر مقررات و مقتضیات زمان و مکان محال است زیرا اگر همین مکان ورزشی به عنوان انبار مورد استفاده قرار گیرد صدها برابر سود آن بیشتر از یک مکان ورزشی است که شخص از سر دلسوزی و وطن دوستی و اندیشه برای سلامتی جسم و روح آینده جوانان دست به چنین اعمال خیرخواهانه میزند تا جوانان آن محل سالم بمانند چرا که در هنر رزمی باشگاه محل عبارت و معبد و مقدس محسوب می‌شود.

3- همچنین در راستای توجه دولت به اماکن ورزشی و حمایت همه جانبه برای حفظ و بقای آنها به موجب بند (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۶ که متن آن ذیلاً درج می‌گردد.

(… اماکن ورزشی با تأیید سازمان تربیت بدنی حسب مورد از پرداخت هرگونه عوارض شهرداری معاف می‌باشند) و قابل ذکر است که عوارض زیربنا و پذیره فضاهای ورزشی و درخواستهای مربوط به احداث و یا دایر نمودن فضاهای ورزشی در صورت موافقت با احداث و یا دایر شدن فضای ورزشی یا پذیره به متراژ بنای مورد تصویب عوارض زیربنا تعلّق نخواهد گرفت دستورالعمل …… مورخ ……) که بدین شکل اگر مکان ورزشی جزء اماکن کسب با حق سرقفلی در نظر گرفته می‌شد.

هرگز چنین مصوباتی برای مساعدت و بقای این گونه مؤسسات تصویب نمی‌شود که با استناد به این مقررات تصویبی می‌توان استدلال نمود مشاغل ورزشی از مشاغل احصا شده در ماده ۲ قانون تجارت نبوده و به لحاظ داشتن مقررات خاص به موجب تبصره ۱ ماده ۲ قانون نظام صنفی مصوب ۵۹/۴/۱۳ شورای انقلاب از شمول بحث تجاری و صنفی خروج موضوعی داشته و به این اماکن حق کسب و پیشه تعلق نمی‌گیرد زیرا همان طور که بیان گردید پروانه صادره قائم به شخص و غیر قابل انتقال است.

یعنی مجوز را با توجه به صلاحیت و مهارتهای هنری و رزمی یک شخص با رعایت قانون صادر نموده و هرگز برای مکان مورد استفاده شرایط خاص تجاری قائل نشده‌اند.

النهایه وضعیت حرف خاص از جمله پزشکان داروساز و وکلاء و مهندسین و غیره دارای ارزشمندترین مشاغل اجتماعی هستند و به واسطه خدمت ایشان عدالت و قانونمندی گسترش می‌یابد. حقوق اشخاص تضمین می‌گردد روابط مردم به صورت صحیح تنظیم می‌گردد، بهداشت، سلامتی و تندرستی به جامع اهدا می‌شود.

بنابراین بیش از اینکه صاحبان این حرف نیازمند جامعه باشند جامعه به خدمت ایشان نیاز دارد و گرچه در نتیجه فعالیت صاحبان این مشاغل سود و منفعتی نیز حاصل می‌گردد اما در پس این ظاهر، اهداف مقدس و والایی نهفته است.

تلاش یک طبیب یا دکتر داروساز برای نجات جان یک بیمار صورت میدهد نه برای کسب منفعت که برای اقناع وجدان و تعهد اخلاقی است اندیشه، وجدان و تعهد خمیرمایه این گونه حرف است پس نباید به صاحبان این گونه حرف به دیده تاجر و کاسب نگریست خود ایشان نیز از این انتساب ابا دارند که با نظر در خور توجه قاضی محترم رسیدگی کننده و عنایت بیشتر به مستندات معتبر ارائه شده:

 اولاً- درخواست دستور موقت و توقف عملیات اجرایی و باز بودن و ادامه فعالیت محلهای موصوف تا صدور رأی قطعی و نهایی را در حق موکل و ذی نفعان و اهالی محل دارد.

 ثانیاً- با مستندات فوق و استدلالهای موافق عرف و مطابق قانون و مقررات تصویبی درخواست نقض رأی صادره توسط هیأت ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها و ادامه اشتغال داروخانه دکتر ……. و …… باشگاه …… (آقای ……) را طبق رویه معمول قبل در حق موکل و ذی نفعان و اهالی محل که از اقشار زحمتکش می‌باشند خواهانم.

 ثالثاً- نسبت به مابقی رأی صادره اعتراضی نداشته و موکل تمکین امر می‌نمایند.

نام و نام خانوادگی- امضا

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *