وکیل فرهنگ و رسانه تسلط زیادی به تمام موضوعات وب سایت ها، مطبوعات و همچنین خبرگزاریهای دیگر دارد. از این رو یک وکیل مطبوعات و رسانه برای تحلیل جرائم از زوایای مختلف با استفاده از نشریات چاپی و الکترونیکی این گونه پروندهها را بررسی میکند.
از جمله دعاوی که در صلاحیت حوزه کاری یک وکیل فرهنگ و رسانه است میتوان به جرائم رایانهای، نشر عکس غیرمجاز، انتشار مطالب غیرواقعی و هر گونه جرائمی که در روزنامه، تلویزیون و رادیو رخ دهد اشاره کرد.
وکیل فرهنگ و رسانه
سالهاست که در تمام جوامع، جرائمی مربوط به روزنامهها اتفاق میافتد. گاهی اوقات چنین مشکلاتی منجر به جرائم سیاسی میشوند. بنابراین لازم است که یک وکیل فرهنگ و رسانهاین گونه جرائم فردی و اجتماعی را مدیریت کند؛ چون وکیل فرهنگ و رسانه یا همان وکیل مطبوعات و رسانه شخصی است که بررسی پروندههای حقوقی در رابطه با رسانههای فرهنگی را به طور تخصصی انجام میدهد.
حوزه های کاری وکیل فرهنگ و رسانه
وکیل فرهنگ و رسانه مانند یک وکیل ثبتی تنها در حوزه های مشخص شدهای اجازه فعالیت دارد. بنابراین یک وکیل مطبوعات و رسانه تنها میتواند در حوزه های جرائم مربوط به موضوعات فرهنگی و رسانهای توسط مفاد قانونی دخالت کند.
امروزه جرائم فرهنگ و رسانه بر اساس یکسری قوانین به موارد مختلفی تقسیم میشود:
حوزه های فردی جرائم فرهنگ و رسانه
جرائم رسانهای که در حوزه های فردی قرار دارند عبارتند از:
سرقت ادبی
مسلماً تا به حال نام سرقت ادبی را شنیدهاید. این گونه سرقتها جزو جرائم نوینی هستند که در دادسرای فرهنگ و رسانه بارها مطرح شده است. در حقیقت افراد برای رسیدن به منافع مالی سعی میکنند خلاقیت و یا ایدههای ادبی دیگران را به نام خود ثبت و منتشر کنند، بنابراین نوعی دزدی به شمار میآید. در این میان یک وکیل فرهنگ و رسانه از تضییع حقوق دیگران جلوگیری میکند.
افترا و توهین
اگر به مجلات و روزنامهها توجه کرده باشید نوشتههای متعددی در آنها به منظور توهین و افترا چاپ شده است. از آنجایی که توهین و افترا آثار مخربی دارد بنابراین لازم است در اسرع وقت قانون، مرتکبین جرائم را مجازات کند. از این رو وکیل فرهنگ و رسانه با دانش و تخصص زیادی که در مورد این گونه پروندهها دارد سریعاً جرائم مربوط به توهین و افترا را بررسی و به نتیجه میرساند.
نشر اکاذیب
نشر اکاذیب یا همان انتشار شایعات و دروغ در مورد افراد خاص یکی از سنگینترین جرائم به شمار میآید. از آنجایی که این گونه جرائم از حساسیت بالایی برخوردار هستند بنابراین لازم است پیگیری چنین پروندهها را فقط یک وکیل فرهنگ و رسانه انجام دهد.
حوزه های عمومی جرائم فرهنگ و رسانه
جرائمی که در حوزه عمومی توسط وکیل مطبوعات و رسانه مورد پیگیری قرار میگیرد عبارتند از:
- انتشار نشریههای بدون پروانه
- تحریک به جرائم بر ضد امنیت کشور
- تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران
- توهین به مقامات دولتی و مقدسات اسلام
- انتشار مطالب، عکس و فیلم خلاف عفت عمومی
- انتشار اسناد و مدارک محرمانه دولت و نظام جمهوری
- انتشار مذاکرات جلسههای غیرعلنی محاکم دادگستری
- انتشار مذاکرات جلسههای غیرعلنی مجلس شورای اسلامی
بهترین وکیل فرهنگ و رسانه
بهترین وکیلی که در دادسرای فرهنگ و رسانه به بهترین شکل ممکن از تضییع حقوق شما دفاع میکند وکیلی است که از دانش علمی بالایی برخوردار باشد. همچنین با رفتار مسئولانه و متعهد در تمام جلسات دادگاه حاضر شود و در چهارچوب قانون اساسی به دفاع از پرونده شما بپردازد.
یک وکیل مطبوعات و رسانه باید در صورت لزوم با ارائه مدارک و ادله نسبت به رای دادگاه اعتراض کند و مراحل درخواست تجدیدنظرخواهی را انجام دهد. مهمتر اینکه وکیل فرهنگ و رسانه باید به بهترین شکل ممکن شکوائیهای از شرح داستان و نحوه رخداد جرم را به دادسرای فرهنگ و رسانه تنظیم کند. سپس مطابق با مراحل قانونی، دادخواست شما را به دادسرا ارجاع دهد.
بهترین وکیل جرائم فرهنگ و رسانه
در سالهای اخیر به علت قدرت رسانهها در انتشار خبرهای گوناگون مثل اخبار غیرواقعی توسط شبکههای اجتماعی دعاوی زیادی رخ داده است. به همین دلیل پخش خبرهای غیرمجاز از طریق تلویزیون و رادیو و حتی روزنامه و مجلات، انتشار عکس و فیلم خصوصی افراد و… در دادسرای فرهنگ و رسانه جزو دعاوی پرتکراری محسوب میشوند.
به همین دلیل برای رسیدگی بهتر در مدت زمان کوتاهتری پیگیری روند این گونه پروندههای کیفری به وکیل فرهنگ و رسانه سپرده میشود. اگر شما هم درگیر چنین شکوائیههای خصوصی هستید بهتر است با وکلای پایه یک دادگستری حاضر در گروه وکلا ایران دادگستر در ارتباط باشید. اگر فرصت مراجعه به دفاتر وکیل مطبوعات و رسانه را ندارید به شما پیشنهاد میدهیم از طریق مشاوره آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی با وکلای این مجموعه تماس بگیرید و به پاسخ سؤالات خود برسید.