جستجو

مشاوره رایگان

جهت مشاوره و پرسش سوالات خود فرم زیر را پر کنید.

( سوال شما و شماره تماس برای سایرین قابل مشاهده نیست.)

شبکه های اجتماعی
بخشنامه جدید طلاق توافقی
لیست محتوای این صفحه

بخشنامه جدید طلاق توافقی  با هدف کاهش اطاله دادرسی، الزام به مشاوره پیش از طلاق، و جلوگیری از تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده زوجین تدوین شده است.  براین اساس، زوجین موظف‌ اند پیش از اقدام به طلاق، تشریفاتی را رعایت کنند. تا بتوانند گواهی عدم امکان سازش را از دادگاه بخواهند. و به موجب طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند.

در گذشته، در تمامی انواع طلاق، زوجین الزامی به حضور شخصی در جلسات مشاوره نداشتند. و می‌توانستند برای تسریع روند پرونده، به‌طور کامل این مراحل را به وکیل طلاق توافقی خود بسپارند. اما در حال حاضر، ثبت‌ نام در سامانه تصمیم و حضور شخصی زوجین، در جلسات مشاوره الزامی است. و امکان واگذاری این مرحله به وکیل وجود ندارد. اگر چه، زوجین می توانند برای حضور در جلسات دادگاه به وکیل خود وکالت دهند، اما شرکت در جلسات مشاوره به‌طور قطع باید توسط خود آنان انجام گیرد.

بیشتر بخوانید : طلاق توافقی چند جلسه دادگاه دارد؟

بخشنامه جدید طلاق در سال 1404 چیست؟

قانون‌گذار در بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال 1404 اعلام کرده است که زوجین باید در سامانه‌ای به نام تصمیم  ثبت‌ نام کنند. تا برای شرکت در جلسات مشاوره، که معمولاً بین ۳ تا ۵ جلسه برگزار می‌شود، نوبت دریافت نمایند. هدف از این جلسات آن است که مشاور بررسی کند، آیا زوجین تصمیم نهایی برای جدایی دارند. و تمایلی به ادامه زندگی مشترک ندارند. در صورت تایید این موضوع، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می‌شود. تا زوجین بتوانند مراحل قانونی جدایی خود را ادامه دهند.

برخلاف گذشته که پرونده طلاق ممکن بود به داور یا مشاور ارجاع داده شود، در بخشنامه جدید، الزام به حضور در جلسات مشاوره وجود دارد. و قانون‌گذار، زوجین را ملزم به شرکت در این جلسات کرده ، و این اختیار را از دادگاه سلب نموده است که بتواند زوجین را به دلخواه به جلسات مشاوره ارجاع دهد.

در این بخشنامه همچنین تصریح شده است که وکیل حتی با داشتن وکالت‌نامه بلاعزل، اجازه حضور در جلسات مشاوره را به جای زوجین ندارد. و تنها می‌تواند در جلسات دادگاه به‌ جای موکل خود حاضر شود.

هدف از این مقررات این است که از وقوع طلاق‌های توافقی بی‌ دلیل و عجولانه جلوگیری شود. و زوجین قبل از جدایی، حتماً در جلسات مشاوره حاضر شوند و درباره ادامه یا پایان زندگی مشترک تصمیم آگاهانه‌ بگیرند.

بیشتر بخوانید : مشاوره با بهترین وکیل طلاق می تواند در روند عملکرد شما موثر باشد.

آیا پرونده حقوقی دارید؟

وقت را از دست ندهید! همین حالا به شماره واتساپ زیر پیام دهید،

مشاوره رایگان طلاق توافقی

جدیدترین بخشنامه‌های طلاق توافقی 

قانون‌ گذار در رابطه با طلاق توافقی از سال ۹۷ تاکنون تغییراتی را ایجاد نموده است که در اینجا به‌ صورت تیتر‌وار به بررسی آن خواهیم پرداخت.

۱. قانون‌گذار برخلاف سابق، دادخواست طلاق توافقی را که در جلسات مشاوره الزامی حضور پیدا نکرده‌اند، نمی‌پذیرد. و به آن ترتیب اثر نمی‌دهد. به این صورت که زوجین بایستی در جلسات مشاوره شرکت کنند. و گواهی عدم انصراف از طلاق را ارائه دهند تا دادگاه بپذیرد که تصمیم آن‌ها قطعی بوده‌. و دیگر امکان ادامه زندگی مشترک برایشان وجود ندارد. این تصمیم، چون در حضور مشاور گرفته شده، منطقی تلقی می‌شود. و از وقوع طلاق‌های بدون عذر موجه جلوگیری می‌نماید.

۲. از دیگر تغییرات صورت‌ گرفته در این بخشنامه آن است که دادگاه نمی‌تواند زوجین را در خصوص شرکت در جلسات مشاوره مخیّر کند، بلکه حضور در این جلسات الزامی است و زوجین تا زمانی که در این جلسات شرکت نکنند، نمی‌توانند گواهی عدم انصراف از طلاق را از دادگاه درخواست کنند.

۳. زوجین نمی‌توانند به وکیل خود وکالت دهند که به‌ جای آن‌ها در جلسات مشاوره حضور پیدا کند. و خودشان شخصاً ملزم به حضور در این جلسات هستند.

ملاحظات مهم برای بخشنامه جدید طلاق توافقی 1404 

نص ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده بیان می‌دارد:

در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد، طرفین می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مذکور مطرح کنند.

براساس این ماده قانونی، زوجین موظف‌ اند شخصاً در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند. و نمی‌ توانند این امر را به وکیل خود واگذار نمایند. یا از حضور در جلسات مشاوره خودداری کنند. این الزام، صراحت قانونی دارد و عدم رعایت آن باعث می‌شود دادگاه از صدور حکم طلاق خودداری کند.

رعایت این الزام از سوی قانون‌گذار با هدف جلوگیری از طلاق‌های عجولانه و بدون عذر موجه پیش‌بینی شده است. در صورتی که مشاور پس از بررسی وضعیت زوجین، ادامه زندگی مشترک را ممکن نداند، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می‌گردد.

از سوی دیگر، ماده ۲۷ قانون حمایت خانواده بیان می‌دارد:

در کلیه موارد درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش، موضوع را به داوری ارجاع کند.

مطابق این ماده، در سایر انواع طلاق، ارجاع موضوع به داوری در اختیار دادگاه است، اما در طلاق توافقی، حضور در جلسات مشاوره خانواده برای هر دو نفر از زوجین الزامی است‌. و تا زمانی که این فرایند طی نشود و گواهی عدم انصراف از طلاق صادر نگردد، دادگاه نمی‌تواند به خواسته طلاق توافقی رسیدگی کند.

قانون جدید طلاق توافقی 

قانون جدید طلاق توافقی تأکید دارد بر اینکه، مطابق مواد ۲۵ و ۲۷ قانون حمایت خانواده، زوجین الزاماً باید در جلسه مشاوره اجباری حضور پیدا کنند. و درسامانه‌ای به نام تصمیم ثبت‌ نام نمایند. این الزام با هدف جلوگیری از طلاق‌های عجولانه پیش‌بینی شده است.

این امر موجب شده تا برخلاف گذشته، فرآیند طلاق طولانی‌تر شود. در سابق مراجعه به مشاور یا داور اجباری نبود. اما اکنون حضور در جلسات مشاوره الزامی شده، و دادگاه دیگر اختیاری در این زمینه ندارد. بلکه مکلف است از رسیدگی به دادخواست‌هایی که بدون حضور در مشاوره تنظیم شده، خودداری کند.

الزام دیگری که در قانون جدید پیش‌بینی شده، این است که دادگاه بر مبنای توافق طرفین تصمیم‌گیری می‌کند. بنابراین، زوجین باید توافق‌نامه‌ ای تنظیم کنند و تکلیف امور مالی و غیرمالی خود را مشخص کنند.

سوالات متداول 

بخشنامه جدید طلاق توافقی سال ۱۴۰۴ به چه موضوعی اشاره دارد؟

در این بخشنامه قانون گذار تاکید داشته که حضور زوجین در جلسات مشاوره الزامی است. و تا زمانی که گواهی عدم انصراف از طلاق را که پس از پایان جلسات مشاوره از سوی مشاور خانواده صادر می شود ارائه ندهند، دادگاه نمی تواند به خواسته آنها مبنی بر طلاق ترتیب اثر دهد.

.طبق بخشنامه جدید طلاق توافقی سال ۱۴۰۴، آیا دادگاه در ارجاع زوجین به مشاور مخیر است؟

برخلاف سابق، این اختیار از دادگاه سلب شده است. و در صورتی که زوجین در جلسات مشاوره شرکت نکرده و گواهی عدم انصراف از طلاق ارائه نداده باشند، دادگاه این حق را ندارد که به خواسته آنها مبنی بر طلاق توافقی ترتیب اثر دهد.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *