اعلام بطلان عقد بیع بعلت فقدان وصف ذاتی مبیع

جستجو
آنچه در این مقاله خواهید خواند
شبکه های اجتماعی
اعلام بطلان عقد بيع بعلت فقدان وصف ذاتی مبیع

در اعلام بطلان عقد بیع بعلت فقدان وصف ذاتی مبیع؛ هنگامی که کالایی که مورد معامله قرار گرفته، فاقد ویژگی‌های اساسی و ذاتی باشد که طرفین معامله بر اساس آن توافق کرده‌اند، می‌توان ادعای بطلان عقد بیع کرد. این ویژگی‌ها، اصطلاحاً “وصف ذاتی مبیع” نامیده می‌شوند و فقدان آن‌ها می‌تواند موجب نقض بنیادین قرارداد و در نتیجه، بطلان آن شود.

لایحه خوانده اعلام بطلان عقد بیع بعلت فقدان وصف ذاتی مبیع

لایحه خوانده اعلام بطلان عقد بیع بعلت فقدان وصف ذاتی مبیع

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی ……

شعبه ……

سلام علیکم

با احترام، و با اختیار استحصالی از مدلول یک برگ وکالت نامه ملصق بــه تمبر مالیاتی بوکالت از ناحیه خوانده دعوی آقای / خانم. …… در برابر دعوی خواهان آقای / خانم ……

به خواسته: اعلام بطلان عقد بیع بعلت فقدان وصف ذاتی در مبیع رنگ شدگی مقوم بر ۱۱ میلیون ریال (با لحاظ ارزش منطقه‌ای ملک)

با ارائه دلایل به شرح: (۱) …… (2) …… (3) …… (4) ……

تاریخ رسیدگی …… ساعت …… موضوع کلاسه ……

بدینوسیله در مقام دفاع و تقدیم لایحه دفاعیه خاطر عالی را مستحضر می‌دارد؛ دادخواست مطروحه بشرح ذیل دارای:

۱) نواقص 2) ایرادات 3) در ماهیت با عدم اثبات مواجه می‌باشد:

بدواً نواقص: ……

ایرادات شکلی۱) …… 2) …… 3) ……

در ماهیت: در محضر دادگاه نیاز به توضیح نخواهد بود که وصف حقیقت جوهر مورد معامله را تشکیل داده و مقوم آن است، و چنین وصفی از اوصاف فرعی جدا شده است، وصف جوهری بطور مستقیم و ذاتاً متعلق «‌اغراض» طرفین قرار می‌گیرد عوض در برابر آن پرداخت و صورت نوعی عرفی مورد معامله را می‌سازد. بنابراین تحلیل هر گاه آنچه معامله شده دارای وصف معهود نباشد، معامله باطل است. چه آنچه واقع شده با مقصود از معامله تفاوت داشته و نمی‌توان آن را با تخلف داعی یا جهت معامله قیاس نمود.

با حفظ این مقدمه: در برابر وصف ذاتی یا جوهری باید اوصاف فرعی را قرارداد اوصافی که رغبت به انجام معامله را افزایش می‌دهد در زمره دواعی التزام است. ولی فقدان آنها در مبادلۀ مال اخلال نمی‌کند و باعث نمی‌شود که آنچه موجود است. مخالف موضوع عقد قرار گیرد در نتیجه تخلف از این وصف باعث بطلان عقد نمی‌شود و تنها التزام به آن را از بین برده و برای خواهان صرفاً حق فسخ عقد بیع را بدنبال می‌آورد در مانحن فیه وکیل محترم خواهان در جهات و دلایلی که برای ابطال شرح داده اصولاً ارتباطی به «‌وصف ذاتی» و «‌وصف و صورت جوهری» مورد معامله نداشته بلکه ایرادی در اوصاف فرعی مورد معامله است که می‌تواند از جمله خیارات خصوصاً خیار عیب بعلت رنگ شدگی خودروی مورد معامله به شماره انتظامی ………………. موضوع (مبیع) مابین صحابه دعوی و البته با قید فوریت باشد.

رسیدگی و صدور حکم بر بطلان دعوی خواهان از محضر دادگاه تحت استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

وکیل ……

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *