اعتراض ثالث نسبت به حکم به معنای اعتراض فرد یا افرادی است که در یک پرونده دادرسی اولیه حضور نداشتهاند، اما حکمی که در آن پرونده صادر شده است، به نحوی به حقوق آنها لطمه زده است. به عبارت سادهتر، وقتی حکمی صادر میشود که علاوه بر طرفین اصلی دعوا، به شخص یا اشخاص دیگری نیز آسیب میرساند، این افراد میتوانند با طرح دعوای اعتراض ثالث، از حقوق خود دفاع کنند.
نمونه اعتراض ثالث نسبت به حکم
ریاست محترم دادگستری / مجتمع قضایی ……
سلام علیکم
با احترام به استحضار میرساند:
مطابق قرارداد مورخ …… اینجانب خواهان …… یک دستگاه آپارتمان پلاک ثبتی …… بخش …… را از خوانده دوم خریداری کردم
خوانده دوم به حکایت قرارداد مورخ …… همین ملک را از خوانده اول خریداری کرده و بعداً حقوق خود را به شرح مندرج در بند. یک به اینجانب منتقل نموده، آن را تحویل داده و حقوقی در قرارداد اخیرالذکر برای او باقی نمانده است.
با کمال تأسف خوانده دوم دادگاه محترم را در جریان انعقاد قرارداد ثانوی نگذارده و با اقامه دعوی و جری مراحل قانونی به نفع وی حکم صادره به قطعیت رسیده است.
اکنون به تقدیم این دادخواست به عنوان اعتراض ثالث از محضر دادگاه مستنداً به ماده ۴۲۴ قانون آئین دادرسی مدنی (جدید) صدور قرار تأخیر اجرای حکم مورد اعتراض استدعا میشود.
در ماهیت الغاء حکم مذکور و خسارات مورد تقاضا است.
در خصوص الزام خوانده اول به انتقال مورد معامله متعاقباً اقامه دعوی خواهد شد ۷ تأمین موضوع ماده مذکور پس از تعیین میزان آن در صندوق دادگستری (دادگاه) تودیع خواهد شد.
با کمال احترام
نام و نام خانوادگی
امضاء