لایحه دفاعیه اعاده دادرسی ارائه مدارک تحصیلی جدید توسط فرد محکوم به دادگاه ارائه میشود تا با استناد به مدارک تحصیلی جدید، درخواست بررسی مجدد پرونده را مطرح کند. این لایحه شامل دلایل و شواهدی است که نشان میدهد، مدارک تحصیلی جدید میتوانند در تغییر حکم قبلی تأثیرگذار باشند. هدف از این لایحه، احقاق حق و تصحیح اشتباهات احتمالی در حکم اولیه دادگاه است.
نمونه لایحه دفاعیه اعاده دادرسی ارائه مدارک تحصیلی جدید
ریاست محترم دادگستری کل استان ……
با احترام به استحضار میرساند:
در پرونده کلاسه ٩١/۶٣٩ مطروحه در شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر استان …… موضوع تقاضای اعاده دادرسی اینجانب ع. ب. به طرفیت آقای ر. ح. با استناد به مدارک محکم و مقتضى جدید التحصیل که با پیگیریها و دوندگی زیاد برای جلوگیری از تضییع حقوق شرعی و قانونی خویش این مدارک را به دست آوردهام.
دادگاه محترم مرجوع الیه برابر دادنامه شماره …… یا استدلال این که قبلاً یکبار تقاضای اعاده دادرسی شده است و درخواست بنده را رد نموده است و آورده است.
از آنجایی که به تشخیص این دادگاه متقاضی جهت نیل به هدف فقط یکبار میتواند از بند ۷ مزبور …؛ لذا با استناد به ماده ۴۴٠ قانون مذکور قرارداد پذیرش اعاده دادرسی صادر….. این رأی با موازین شرع و قانون مغایرت دارد و چون در دادرسی قانون و شرعی نادیده گرفتن دلیل ابرازی که برای صدور رأی شرعی و قانونی لازم بوده خلاف بیّن شرع است، به شرح زیر تقاضای رسیدگی و اقدام قانونی به منظور نقض این رأی را تمنا دارم
1. مطابق مفهوم مخالف ماده ۴۴٠ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاههای عمومی و انقلاب اعاده دادرسی از جهات دیگری غیر از جهات و یا جهت اعاده دادرسی خواسته شده قبل منعی ندارد و آنچه را که نهی شده است. پذیرش اعاده دادرسی نسبت به موضوع از باب منع جهت یا جهات سابق است.
2. آنچه را که در ماده ۱۰ آیین اجرائی ماده ۱۸ اصلاحی قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب و ماده ۱۸ و ۴٠ قانون دیوان عدالت اداری در خصوص تجدید نظر از آراء قطعی شده و درخواست به ریاست محترم قوه قضائیه و دستور اعاده دادرسی از نقص رأی قطعی گفته شده و این که درخواست اعاده دادرسی فقط برای یکبار مجاز است.
از موضوع تقاضای اعاده دادرسی در خصوص مقررات قانون آیین دادرسی مدنی به شرح مواد ۴٢۶الی ۴۴١ قانون مزبور جواب به عباره الاخری فقط در مورد اعاده دادرسی یا بهتر بگوئیم در مورد تجدیدنظرخواهی از آراء قطعیت یافته با ادای خلاف بیّن شرع در اجرای اعمال ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب و رسیدگی قوه قضائیه است، که فقط یکبار میتوان تقاضای اعاده دادرسی (تجدید نظر خواهی) موضوع را به عمل آورد. ولی در مورد اعاده دادرسی موضوع ماده ۴٢۶ قانون آیین دادرسی چنین محدودیتی وجود ندارد.
3. در تبصره ۴ ماده ۱۸ اصلاحی قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب 28/7/۱۳۸۱ نیز آمده؛ بود جز در مورد اختیار ذیل تبصره ۲ این ماده در هیچ حکم قطعی یا قطعیت یافته بیش از یک بار نمیتوان به عنوان خلاف بین درخواست تجدیدنظر نمود. صراحت این تبصره ما را به این دلالت میکند که این یک بار در خصوص اعاده دادرسی و یا تجدید نظر خواهی فقط ناظر به اعمال ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاههای عمومی بحث است.
ریاست محترم کل؛
بنا به درخواست مصوبه ملاحظه و تصدیق میفرمائید، که عدم ورود شعبه هفتم دادگاه محترم تجدیدنظر استان …… به رسیدگی تقاضای اعاده دادرسی بنده که شرعاً و قانوناً باید به آن رسیدگی و با توجه به مدارک جدید که تاکنون در دسترس نبود، و اخیراً به دست آمده و مورد تأیید اتحادیه میباشد، و تاکنون ارائه نشده، بود و سایر مدارک و مستندات جدید که تقدیم شده به استناد آن تقاضای اعاده دادرسی نمودهام، با موازین و مقررات شرع که لزوم رسیدگی و صدور حکم عادلانه و شرعی را تأکید نموده است. مغایرت دارد.
احتراماً؛ بررسی موضوع در اجرای آیین نامه و دستورالعمل اجرایی ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب نقض رأی صادره از شعبه هفتم دادگاه محترم تجدید نظر استان …… و سپس رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی به شرح پیش گفته در پرونده و صدور رأی شرعی و قانونی و عادلانه مورد استدعاست.
ضمانم دادنامه صادره از شعبه هفتم دادگاه تجدید نظر استان ……
چهارده برگ مدارک جدید التحصیل ارائه شده برای درخواست اعاده دادرسی
باکمال احترام
نام و نام خانوادگی
امضاء