اگر در اثر حادثه یا بیماری همسر شما فوت شده است یا اینکه به خاطر اختلاف متعدد از همسرتان جدا شدهاید حتماً با این سؤال مواجه میشوید که چه زمانی ازدواج مجدد زن بعد از طلاق امکان پذیر است؟ در این زمینه باید گفت ازدواج مجدد زن بعد از طلاق به شرایط باکره بودن زن، فرزند داشتن و یا نداشتن زن و همچنین به مدت زمان عده زن بستگی دارد. البته در بعضی مواقع زن میتواند دوباره با همسر سابق خود ازدواج کند.
چنانچه در امور طلاق و یا ازدواج مجدد دچار تنشها و مشکلاتی شدهاید وکیل خانواده میتواند نقش مهمی در این فرآیند داشته باشد. به همین منظور وکلای پایه یک دادگستری ما در گروه وکلا ایران دادگستر با داشتن تخصص و دانش قانونی بالا به شما کمک میکنند که چگونه با چالشهای حقوقی و مالی طلاق و ازدواج مجدد روبهرو شوید. نگران نباشید ما از مشاوره آنلاین یا حضوری گرفته تا نماینده شما در دادگاه در کنارتان هستیم. همچنین در هر کدام از مراحل دادگاه با ارائه مشاوره حقوقی تلفنی شما را با تعهدات مربوط به طلاق و ازدواج دوباره آگاه و آشنا میکنیم.
مطمئن باشید وکیل خانواده ما شما را با پیامدهای حقوقی که برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق حاصل میشود آگاه میکند و بهترین شرایط را برایتان فراهم میآورد. تنها کافیست برای تصمیمات خود وکلای پایه یک دادگستری ما در گروه وکلا ایران دادگستر را انتخاب کنید تا در مراحل قانونی از منافع و امنیت شما در آینده دفاع کنیم.
شرایط ازدواج مجدد زن بعد از طلاق
دقت کنید برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق در قانون مدنی کشور ایران شرایط خاصی وجود دارد از جمله:
- اهلیت قانونی زن و مرد یعنی زوجین باید عاقل و بالغ باشند.
- رضایت زن و مرد برای عقد و ازدواج دائم یا موقت بدون هیچ گونه اکراه یا اجباری
- نبود موانع نکاح مثل تمام شدن عده زن پس از طلاق
- کافر نبودن زن و مرد
- نداشتن شوهر برای زن و عدم رابطه خویشاوندی خونی و نزدیک بین زوجین
- وجود اجازه پدر یا جد پدری و یا گرفتن نامه از دادگاه برای عقد مجدد در صورتی که زن باکره باشد.
مدت زمان ازدواج مجدد بعد از طلاق
به طور کلی برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق باید زن تا پایان مدت عده یعنی ۳ بار تطهیر یا همان ۳ بار عادت ماهانه که به مدت ۱۰۰ روز میشود صبر کند. البته اگر زوجین با یکدیگر رابطه جنسی نداشته باشند و زن باکره باشد و یا اینکه زن در دوران یائسگی از شوهرش جدا شود هیچ مانعی برای ازدواج دوباره زن و نگه داشتن عده وجود ندارد؛ اما مرد برای ازدواج مجدد باید فقط آمادگی جسمی و ذهنی داشته باشد، بنابراین هیچ محدودیت قانونی برای ازدواج مرد بعد از طلاق وجود ندارد.
اگر برای ازدواج مجدد و یا طلاق گرفتن از همسرتان به دنبال یک وکیل خانواده باتجربه و متخصص هستید ما میتوانیم در گروه وکلا ایران دادگستر در کنارتان باشیم.
آیا زن بعد از طلاق میتواند صیغه شود؟
برای جاری شدن صیغه موقت و یا عقد دائم بعد از طلاق باید عده زن تمام شده باشد. همچنین زن و مرد اهلیت و صلاحیت قانونی را برای صیغه یا همان نکاح موقت داشته باشند.
ازدواج بعد از طلاق با همسر سابق
برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با همسر سابق اول از همه باید در عده بودن زن و یا در عده نبودن او کاملاً مشخص شود. اگر طلاق زن و مرد از نوع طلاق رجعی باشد زوج میتواند دوباره به همسرش رجوع کند. البته قانون به زن و مرد یک ماه فرصت میدهد تا این مسئله را به محاکم قانونی اطلاع دهند.
در چنین شرایطی نیازی به خواندن صیغه عقد و همچنین تعیین مهریه دوباره نیست؛ ولی اگر مدت عده زن تمام شده باشد و یا اینکه طلاق بین زن و مرد از نوع بائن باشد از طرفی عده طلاق بائن هم به پایان رسیده باشد لازم است زوجین برای ازدواج مجدد تمام مراحل ازدواج را طبق شرایط قانونی از اول انجام دهند. یعنی دوباره مهریه تعیین شود و ۲ شاهد بالغ و عاقل برای جاری شدن صیغه عقد حاضر باشند.
مهریه زن در ازدواج مجدد بعد از طلاق
برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق هیچ منعی برای مشخص کردن مهریه وجود ندارد. بنابراین زن میتواند برای ازدواج مجدد خود به صورت عندالمطالبه و یا عندالستطاعه مهریه ای را به صورت پول نقد، سکه، ملک و… در نظر بگیرد. چنانچه برای پرداخت و یا گرفتن مهریه دچار مشکل شدهاید بهتر است با مجرب ترین وکیل مهریه در گروه وکلا ایران دادگستر مشورت کنید.
بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از طلاق
طبق قانون کشور ایران زن میتواند بلافاصله بعد از گذشت ۱۰۰ روز از تاریخ طلاق زندگی جدیدی را با مرد دیگری شروع کند؛ ولی بر اساس گفته روانشناسان به دلیل فراز و نشیبهایی که زن و مرد در مراحل طلاق تجربه کردهاند بنابراین بهتر است زوجین برای ازدواج مجدد حداقل ۶ ماه صبر کنند و زندگی دوباره را با آرامش روحی و لحظات شیرینتری شروع نمایند. مطمئناً طی این ۶ ماه خشم و نفرت و تمام ناراحتیهای زوجین کمرنگ میشود و تصمیمگیری زن و مرد بدون تعصب و به طور عاقلانه خواهد بود.