ابطال رأی هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی به معنای باطل شدن و بیاثر شدن تصمیم اولیهای است که توسط این هیئت در خصوص یک تخلف انتظامی صادر شده است. این عمل معمولاً زمانی اتفاق میافتد که رأی صادره با قوانین و مقررات جاری مغایرت داشته باشد، یا در روند رسیدگی به آن تخلفات قانونی رعایت نشده باشد.
نمونه ابطال رأی هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی
ریاست محترم دادگاه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام
به وکالت از آقای …… به استحضار میرساند: موکل در طول سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۲ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و همچنین در زمره اولین پزشکانی میباشند که اقدام به انجام عمل جراحی قلب باز نمودهاند و وسایل مورد نیاز این عمل را نیز با هزینه شخصی خود خریداری و برای خدمت رسانی به کشور وارد نمودهاند.
معهذا موکل در سال ۱۳۶۱ به دلیل بیماری همسرشان و لزوم مراقبت از ایشان ناچار به عزیمت به خارج از کشور شدند و این امر منجر بدین گردید که هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیأت علمی به دلیل عدم حضور ایشان اقدام به صدور رأی مبنی بر اخراج موکل نمایند.
این در حالی است که به موجب بند ۱ ماده ۷ قانون و مقررات انتظامی اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقات کشور ترک خدمت و یا غیبت بدون اجازه یا عذر موجه جزء تخلفات انتظامی میباشد. حال آنکه غیبت ایشان به دلیل مداوا و مراقبت از همسرشان در راستای انجام تکالیف اولیه انسانی و اخلاقی بوده و غیر موجه قلمداد نمودن آن به دور از انصاف است.
حتی در صورت عدم پذیرش معذوریت موجه موکل شایسته بود هیأت محترم بدوی جهت پاسداشت سوابق علمی و خدمات صادقانه ایشان در طی سالهای متمادی اقدام به بازخرید موکل و پرداخت حقوق حداقلی ایشان نماید. لذا با توجه به مراتب فوق ابطال رأی هیأت محترم بدوى فوق الذکر مبنی بر اخراج موکل از دانشگاه که به صورت غیابی صادره شده و احقاق حقوق ایشان از آن مرجع عالی مورد استدعاست.
نام و نام خانوادگی
امضا